Hava Durumu

Çocuk hastalıkları doktoru bekliyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2018 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 08:03

"Bizler, Osmangazi ilçesi Demirtaş bölgesinde ikamet etmekteyiz. Semtimizde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Demirtaş Dumlupınar Mahallesi, Ayazma Caddesi'nde bulunan DOSAB Semt Polikliniği bölgemiz açısından çok önemli bir konumda. Burası bir semt polikliniğinden öte adeta bir hastane gibi.
Ancak, bölge insanı için oldukça önemli olan çocuk hastalıkları bölümü maalesef hizmet vermemektedir. Çünkü, bu branşa ait doktor bulunmamaktadır. Bu da bizleri mağdur etmektedir.
Bilindiği üzere Demirtaş, İsmetiye, Alaşar ve Panayır ile çevre köylerinin toplam nüfusu yaklaşık 150 bin civarında bulunuyor.
Bu kadar yoğun nüfusun bulunduğu bir bölgede çocukların tedavi edilebileceği bir sağlık hizmetinin bulunmaması bizleri üzmekte ve zor durumda bırakmaktadır.
Aileler çoğunlukla çocuklarını tedavi için Yıldırım'daki Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi) götürme zorunda kalıyor.
Demirtaşlılar olarak, İl Sağlık Müdürlüğü'nden rica ve beklentimiz sorunun yerinde araştırılıp Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne ve DOSAB Semt Polikliniği'nde acilen çocuk hastalıkları bölümünün açılması.
Yetkililerin bu mağduriyete duyarsız kalmayacağını ve çözüm bulacağına inanıyoruz.
Saygılarımızla." - Demirtaş sakinleri adına Mümin DÜNDAR

Yürüyen merdiven büyük bir ihtiyaç

"Gökdere BursaRay İstasyonu en çok yürüyen merdivene ihtiyaç olunan yer. Pazartesi giyim pazarı, cuma günleri sebze-meyve pazarı kuruluyor ve çok sayıda bölge sakini bu pazarlarda alışveriş yapıyor.
Burada kurulan giyim ve sebze pazarları, ayrıca Gökdere noktasına gelen çevre mahalleli insanların yarattığı yoğunlukta özellikle merdiven çıkamayacak durumdaki yaşlı, hasta insanlarla küçük çocuklarıyla gelen annelerin asansörde oluşturduğu kalabalık gruplar büyük sıkıntı yaratıyor.
Büyükşehir Belediyemiz'den ricamız buraya acilen yürüyen merdivenlerin yapılması.
Dileğimizin dikkate alınacağı umuyor saygılar sunuyoruz."
Hasan HARCIOĞLU ve çevre sakinleri

BESAŞ'ta soğuk sıkım zeytinyağı

"Günümüz yayın organlarında soğuk sıkım zeytinyağının sağlık açısından çok yararlı olduğunu okuyoruz.
Ayrıca TV'deki bazı sağlık programlarında da aynı konuya önemle eğiliniyor.
Ben BESAŞ satış büfelerinde satılan ekmekten süt ürünlerine ve peynirden zeytinyağına kadar her tür ihtiyacımızı gönül rahatlığı içinde karşılıyorum.
Bu itibarla BESAŞ satış büfelerinde zeytinyağları arasında 'soğuk sıkım zeytinyağı' satışlarının da başlatılmasını rica ediyorum.
Saygılarımı sunarım."
Ferhunde SAKARYA

Kanun konçertosu ve Giresun'un kayıkları

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın yarın geceki konserinde ölümünün 40. yıldönümünde ünlü besteci Hasan Ferit Alnar anılacak. "Türk Beşleri" olarak anılan cumhuriyet dönemi bestecilerinden olan sanatçı, ülkemizin en önemli besteci ve orkestra şefiydi.
Çoksesli müzik besteciliğinin yanı sıra, usta bir kanunçalar olarak tanınan Alnar'ın -türünün tek örneği olarak yazdığı- "kanun konçertosunu" ünlü kanun sanatçımız Tahir Aydoğdu solistliğinde icra edilecek.
Yine Türk Beşleri'nden Ulvi Cemal Erkin'in "sinfonietta" eseri de programda. Önemli orkestra şeflerimizden Orhun Orhon'un yöneteceği konserde ayrıca çağdaş bestecilerimizden Nejat Başeğmezler'in "Giresun'un Kayıkları" da çalınacak. Konser saat 20'de AKKM'de (Merinos).

Süpürgeciler çalışmıyor mu?

"Nilüfer İlçesi, Nilüfer Hatun Cad. ve çevresindeki diğer ana caddelerle, okullar bölgesinde yollar ne zamandır çöp içinde.
Bir süre öncesine dek bu caddelerde Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne ait 'süpürgeci' diye tanımlanan personel çalışmalar yapıyordu. Bu personel artık çalıştırılmıyor mu?.
İlgililerin dikkatlerine sunarım."
Aygül SOLMAZ

Güllü Sokak'ta elektrik sorunu

"Çekirge'deki İlker Çelikcan Fizik Tedavi Merkezi (Çekirge eski Asker Hastanesi) altındaki Güllü Sokak sakinleri son zamanlarda çok sık aralarla yaşadığımız elektrik kesintileri yüzünden güç durumdalar.
Karanlık ortamda kaldığımız gibi, elektrikli cihazlarımız da bu nedenle olası arızalarla karşı karşıya.
Bıktıran elektrik kesintilerinin sonlanması için sayın yetkililerin artık harekete geçmelerini ve gerekli iyileştirmeleri ivedilikle yapmalarını önemle rica ediyoruz."
Erhan SEVİMLİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.