Hava Durumu

Cıvıl cıvıl bir alan haline getirilmeli...

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2018 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 08:12

Değerli okurlarım;
Sonbaharın en güzel günlerini yaşıyoruz.. Havanın uygun geçmesi parklarımıza ilgiyi artırıyor.
Bugünkü köşemizde parklarımızla ilgili okur görüşleri, güzel dilekler, uyarılar var.
Önce Beşevler Bölge Parkı'ndayız:

"Köşenizden seçimler dışında sokak ve parklarda karşılaşamayıp ulaşamadığımız yetkililere dileklerimizi ulaştırıyor ve siz de hayırlar işliyorsunuz.
2018 yılında köşenizden uygun yerlere çınar ve ıhlamur fidanları dikimi için çağrı yapmıştım. Yüzlerce fidan dikilebilecek alanları fotolarla göstermiş 20-25 çınar ve ıhlamur fidanı dikimi gerçekleştirilmişti.
Sorumsuz davranışlarla ormanlar yanıp yok olurken bu fidanların dikimine sayın yetkililer ve saha çalışanları emek verdi.
Birçok hadis kitabında yer alan şu hadisi şerifi unutmayalım:
"Bir Müslüman herhangi bir ağaç veya bitki dikerse, ondan yenilen şey kendisi için sadakadır, ondan çalınan şey kendisi için sadakadır, yabani hayvanların yediği şeyler sadakadır, kuşların yedikleri sadakadır, bir kişinin ondan alıp eksilttiği şey de kendisi için sadakadır."
Bu müjdeye ulaşmak ve 2019 yılında bu çalışmaların çok daha geniş alanlara yapılması, başta Beşevler Bölge Parkı'nda kurumuş 8-10 ağacın yerlerine yeni fidanların dikimi ve havuz önündeki kesimin yeşillendirilerek tarihi Büyükşehir Bld.'mizin Tuz Pazarı'na bakan yanı gibi işlek ve cıvıl cıvıl bir alan haline getirilmesi en büyük dileğimdir. Saygıyla." - Endüstri Y.Müh. Serkan Özgiray

HİÇBİR GELİŞME OLMAMASI ÜZÜCÜ

"Okurlarınızın temiz çevre için yapılması gereken kalıcı ve eğitici çalışmalarla ilgili önerilerini ve çevre kirliliğiyle alakalı e-postalarını gazetenizdeki köşenizden ilgiyle izliyorum.
Görebildiğim kadarıyla anlık yangın söndürme usulü temizlikler haricinde olağanın dışında yeni bir şey yapmaya kimsenin niyeti ve inancı yok.
Billboardlarda eğitici görseller olsun, estetik tel sepetler yapılsın bunlar parklara konulsun, temizlik bilinci en azından yeni nesillere aşılansın diye gelen önerilerin hiçbirine olumlu veya olumsuz bir dönüş olmadı.
Çok şükür havalar soğudu ve artık parklarda piknik yapanların sayıları çok azaldı. Ek fotoğraftaki gibi çevreyi acımasızca kirletenlerin sayıları geçici olarak azaldı. Uzun yıllar kaybedilmişken, en azından yeni nesilleri eğitebilmek adına birilerinin bir şeyler yapmaya başlaması dileğiyle saygılar sunarım." - Aslı K.

AYAKKABI VE PAÇALAR KIPKIRMIZI OLUYOR

"Dikkaldırım/Mihraplı Bölgesi'nde yaptırılan ve çok güzel bir yer olan Hüdavendigar Parkımıza geçen 10 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra havanın güzel olmasını fırsat bilip torunlarımı götürdüm.
Park, oldukça kalabalıktı.. Her taraf düzenlenmiş ve insana huzur veriyordu. Bu parkı düşünenler ve yapanlara teşekkürler.
Fakat; Hüdavendigar Park'ta kırmızı kiremit-tuğla tozları gibi bir maddenin serildiği yürüyüş yollarından geçerken lütfen inanın her tarafımız kıpkırmızı toza bulandı..
Sağlık ve teknik açıdan bu kırmızı maddelerin yürüyüş yapanlar için bir faydası var mıdır, yok mudur pek tabii bilemem?.
Bildiğim tek şey, ayakkabıları-mın üstü ve koşturup duran torunlarımın da üstleri başları her tarafları kıpkırmızı oldu..
Bu mesele acaba sayın yetkililer tarafından ele alınıp gerekli iyleştirme yapılamaz mı?
Dikkatlere sunarım." - Emekli öğrt. Feride OKÇU

KASIMPATILARI BİRİLERİ Mİ GÖTÜRÜYOR?

"Nilüfer, Beşevler bölgesi sakinleriyiz. Bölge Parkımız'da bazı olumsuzluk var.
Sayın ilgililer parklara gerekli titizliği gösteriyor ama Bölge Parkımız'da:
1.- Havuz bölgesine onlarca kasa mevsimlik kasımpatı çiçeği dikildi. Malum bu sonbahar da çok kurak. Dikilen çiçeklerin bir kısmında yer yer kurumalar oluştu. Bunların acilen sulanması gerekiyor.
2.- Hafta sonunda dikkatimi çekti. Kasımpatların bazılarının üzerine basılmış ve bazı yerler de seyrelmiş. Bunları birileri toplayıp götürüyor mu acaba?. İlgili güvenlik görevlisinin uyarılması yerinde olur.
3.- Bölge parkı yılda 3-4 kez dikilen yüzlerce kasa çiçekle pırıl pırılken arka tarafta birçok yer dökülüyor. İşte bu tezatı anlayamıyorum. Örneğin kauçuk yer kaplamaları kimi yerlerde yerden kalkmış ve ayrık duruyor. Kimi insanlar bunlara takılıyor ve düşme tehlikesi yaşıyor. Bir diğer nokta da kauçuk yer kaplamaları kışın kırağı olduğunda ve yazın sulama sırasında aşırı kaygan oluyor. Sağlık bulalım derken kauçuk kaplamalar yüzünden düşen çok..
Keşke bu çiçeklere harcanan para yerine parkın bu tip eksiklikleri giderilse. Belediyeye başvurduğumuzda taleplerimiz ya geçiştiriliyor ya da belirsiz bir tarihte yapılacaktır bilgisiyle umudumuz kırılıyor. Konuyu yetkililerin dikkatine sunarız - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.