Hava Durumu

Çinili saat kulesi çok hoş, ama..

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 07:45

"Geçen pazar günü sanki bahardan kalma güzel bir günü yaşarken ailemle birlikte İznik'e gittik. Bu güzel ilçemizi gezerken merkezdeki dört yolda çini memleketi olan tarihi İznik'in sembolü olan 'çinili saat kulesi'ni görmek bizler için sürpriz oldu. Çok güzel inşa edilmiş. İznik Belediyesi yetkililerini bu çalışmaları nedeniyle öncelikle kutlamak isteriz. Birbirinden güzel çinilerle bezenmiş saat kulesi gerçekten çok hoş.

Oturup dinlendiğimiz çay bahçesindeki bir görevli, saat kulesinde İznik'in dört kapısını temsil eden bir çalışmanın da olduğunu söyledi. Kubbeli kule tepesinde ayrıca oldukça büyük boyutlarda bir ay yıldızın bulunması da bizlere gurur verdi.Ancak, çinili saat kulesinin çevresinde tabana yapılan mozaik çalışmasının çevresi bizce biraz boş bırakılmış.

Bunun giderilmesi ve daha güzel ve anlamlı bir görüntü verebilmesi için mozaik tabanın çevresinin yeşillendirilmesi ve kuleyi engelemeyecek şekilde ağaçlandırılması gerek.Böyle bir güzelliği yaratan İznik Belediyesi ilgililerini kutlarken bu eksikliğin de kısa bir süreç içinde giderilebileceğini tahmin ediyor, emeği geçenleri tebrik ediyoruz.Bir dahaki İznik gezimizde bu eksikliğin de giderilmiş olduğunu görmek bizi gerçekten çok mutlu edecek.Saygılarımızı sunuyoruz.." N. Rıza SEYMEN


Örnek bir uygulama!

"Mudanya ilçemizde bulunan çeşitli bankalarda engellilere yardımcı olabilmek amacıyla butonlar yerleştirilmiş olduğunu gördüm.. Doğrusu çok ince ve çok duyarlı bir düşünce.. Bunu düşünen ve gerçekleştirenleri yürekten kutluyorum.. İyi dileklerimle." Özgür ERAKKUŞ

Alo, burası Osmangazi

Bursa Hakimiyet gazetesinin 1 Ocak 2018 tarihli sayısında köşenizde 'Çekirge'de Köpek Sürüsü Tehlikesi' başlıklı bir okur yakınmasına yer verilmiştir. Belediyemizin Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan sokak hayvanı toplama ekipleri, Çekirge Mahalle Muhtarımızın talebi üzerine bölgeden çok sayıda hayvanı alarak Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezimiz'de bakım ve tedavi altına aldı. 5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu' gereğince sahipsiz sokak hayvanları kısırlaştırılıp, aşılandıktan sonra 7 gün boyunca gözlem altında tutulur ve herhangi bir sağlık sorunu olmadığı tespit edildiğinde alındığı bölgeye geri bırakılır.

Unutmamamız gerekir ki konu sokak hayvanı sorunu değil, sokak hayvanlarının sorunları. Belediyemiz, bu sorunları çözmek adına canla başla çalışıyor. Ancak bunun yanında bölgede ikamet eden vatandaşlarımız ve mahalle muhtarlarımız ile ortaklaşa görüşmeler yaparak ortak çözüm yolu da bulmalıyız. Konuya ilişkin olarak Çekirge Mahalle Muhtarımızla yaptığımız görüşmeye göre asıl sorun, farklı ilçelerden Osmangazi'ye çok sayıda hayvanın bırakılmasıdır. Ancak Çekirge Mahallesi'nde ekiplerimiz, çalışmalara devam ediyor. 241 41 04-05 no'lu telefon hatlarımızdan Veteriner İşleri Müdürlüğümüze ulaşarak şikayet, talep ve önerileriniz iletilebilir..Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk.Md.

Tiyatro sevdalısı kadınlar ve Zübük

"Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu, Aziz Nesin'in "Zübük" adlı eserini tiyatro sahnesine taşıdı. Başarılı sanatçı Erdal Gülver'in tiyatroya uyarladığı ve yönetmenliğini yaptığı oyun, izleyenlerden tam not aldı. Tiyatro Grubu, tiyatroya sevdalı amatör ve gönüllü kadınlardan oluşuyor. Oyun ilk kez Uğur Mumcu Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkarken büyük beğeni topladı. Türkiye'de örnek olan ve Bursa'nın yanı sıra birçok ilde oyunlarını sahneleyen Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu, oyun sonunda ayakta alkışlandı ve Konsey Başkanı Fehmi Enginalp, sanatçı kadınlar ve Erdal Gülver'e teşekkür etti.

Bu otobüsün sahibi kim?

"Geçit Mahallesi, Gönül Sokak, Bahçelievler Sitesi kenarında birkaç aydan bu yana terk edilmiş halde bulunan, camları kırılmış, geceleri olumsuz bazı kişilerin mekanı haline gelen bir halk otobüsünü güvenlik güçlerine bildirdim.. Bana 'bu işe zabıta bakar' dediler. Zabıtayı aradım, 'plakasını alın daha kolay işlem yaparız' dediler.

Ardından otobüsün plakasını alarak tekrar aradım.. 'Üstünde plaka bulunan aracın sahibi herhalde vardır, biz ne yapabiliriz' diye yanıt verdiler.Ben de 'plakadan sahibine ulaşabilir ve gerekli bilgiyi verebilirsiniz. Çünkü çoluk çocuk bölge sakinleri çok tedirginiz' dedim. Bu kez, 'yapabileceğimiz bir şey yok' yanıtı aldım..Geceleri otobüsün yanından geçerken buraya park edip terkedilmiş araçtan korkuyoruz. Kimseye bir zarar gelmeden bu aracın ivedilikle buradan kaldırılmasını site adına rica ediyoruz."n Bahçelievler Sitesi sakinleriadına Berrin SARITUNÇ/ ULUDAĞ ÜNV. ÖĞR.GÖR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.