Hava Durumu

Çim Kayağı Tesisleri perişan bir halde!..

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2018 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 08:27

"Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Sayın Erdem Saker'in 1987 yılında DSİ 1. Bölge Md. olduğu dönemde Demirtaş'ta yaptırdığı Çim Kayağı Tesisleri bakımsızlıktan perişan bir hale geldi.
Japonya'da, Nobayama Tesisleri'nden sonra dünyanın en iyi 2. Çim Kayağı Tesisi pistlerinde yapılan ilk yarışma uluslararası düzeyde 1991 yılında gerçekleştirilmiş ve yarışmalara Türkiye, Almanya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti katılmıştı.
Sonraki yıllardaki etkinliklerde ülke sayısı daha da artmıştı.
Ancak şimdilerde dünyanın en iyi 2. çim kayağı alanı olarak bilinen Demirtaş'taki tesisler maalesef acınacak bir durumda bulunuyor.
Zamanla buradaki Demirtaş Barajı çevresinde 3-4 tane taş ocağı da açılınca bölgenin özellikleri tamamen kayboldu gitti.. Tesise ait çeşitli yapılar da yıkık dökük vaziyette.
Bu alanda zaman zaman uçurtma şenlikleri de yapılmış ve Bursalılar tarafından çok önemsenen bir yer haline gelmişti..
Esasen, nüfusu yüz bine dayanan Demirtaş'tan adeta tecrit edilen bu tesise ve bu gibi yerlere ihtiyacımız var.
İlgililerin dikkatlerine saygılarımızla sunuyor ve tesislere gerekli önemin verilerek en kısa zamanda tekrar Bursamız'a kazandırılmasını önemle rica ediyoruz.."

Rampalar unutuldu

"Büyükşehir Belediyemiz tarafından şehrimizin tarihi değerlerle bezeli Muradiye semtindeki Muradiye Camii arkasındaki geniş alan yapılan büyük bir düzenleme ile örnek bir park haline getirilmişti.
Fakat bu parka giriş yapmak isteyen yürüme engelli vatandaşlarımız için kaldırım kenarlarına gerekli olan rampaların yapılması unutuldu. Çevre sakini engellilerimiz için büyük bir problem var.
Merkez köylerimizin kaldırımlarına bile engelli vatandaşlar düşünülerek rampa yapılırken böyle güzel bir parka rampa düşünülmemiş olması biz Muradiye sakinlerini üzüyor.
Bebek arabası kullanan anneler ve yürüme engeli olan komşularımız için kaldırımlara acilen rampa yapılması için sayın yetkililere ricada bulunuyor ve bunun gerçekleştirilmesini istiyoruz. Saygılar sunarız." - Bölge sakinleri
adına Vuslat ŞEN

Kesilen ağaç yolu engelliyor

"Nilüfer ilçesi, Atevler Bölgesi, Cumhuriyet Mahallesi, Selvi Sokak'ta bulunan bir oto direksiyon kursuna ait binanın karşısındaki boş alanda oldukça büyük bir ağaç herhalde kurumuş olmalı ki kesilmiş..
Ama oldukça büyük ve geniş gövdeli ağacın kesilmiş ve oldukça uzun dalları yolun üzerinde öylece bırakılmış.
Bu yüzden buradan gelip geçme durumda kalan araç sürücüleri zor durumda kalıyorlar. Akşam karanlıklarında ise bu uzun dallar araçları çizik içinde bırakabilir.
Kesilmiş ağaca ait dalların sokak ortasında bırakılmış olmasına bir anlam vermek çok zor?.
İlgililerin dikkatlerine sunarım." - Bartu ULUTEPE

72 yeşil beyaz aydınlatmada arızalar var

"Nilüfer - Özlüce'deki Ayvalı Dere Yürüyüş Yolu bölge sakinlerinin çok kullandıkları bir yer.
Genelde kadınlarımız ve emekli büyüklerimiz burada yürüyüşe çıkar ve spor yapar.
Söz konusu yürüyüş yolu, 72 direk üzerinde iki konumlu (yeşil ve beyaz renkli) ışık veren aydınlatma armatürü ile aydınlatılıyor.
30 Mart 2018 gecesi yaptığım yürüyüş esnasında 72 adet aydınlatma armatüründen sadece 13 tanesi tam olarak çalışmakta ve yolu yetersizce aydınlatmaktaydı.
4 adet atmatür ise hiç yanmıyordu. Geriye kalan 55 armatürün de sadece dekoratif kısmı olan yeşil bölümü yanmakta esas aydınlatmayı sağlayan beyaz bölümü herhalde arızasından dolayı yanmıyordu.
Dolayısıyla bu parkurda yetersiz ve güvensiz bir ortam oluşmuştu.
Bu olumsuzluğun acilen giderilmesini Nilüfer Belediyemiz'den talep ediyor, saygılar sunuyorum. - Oğuz GÜREN

Alo,burası Büyükşehir

BU YIL DA DENETLENMELİ:- "27.03.2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi "Vatandaş Hattı" köşesinde yayınlanan "Kültürpark'tan manzaralar" başlıklı konu Kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Belediye Başkanlığımız görev, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan bölgeler tarafımızca değişik gün ve saatlerde kontrol edilerek, esenlik hizmetleri (Seyyar, Dilenci, İşgal, Trafik) ile ilgili olarak, zabıtanın görev ve yetkilerini belirleyen 5393 sayılı Belediye Kanunu ile Belediye Zabıta Yönetmeliği ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri kapsamında hazırlanan plan doğrultusunda gerekli denetim ve kontroller yapılmaktadır.
Bu kapsamda; ekiplerimizce 2017 yılında Reşat Oyal Kültürparkı'nda aracını yeşil alana park eden 1.195 adet araca tespit tutanağı düzenlenmiş ve karar alınmak üzere Belediye Encümeni'ne sevk edilmiştir.
Alınan ceza kararları Daire Başkanlığımız'ca usulünce tebliğ edilip, tahsil edilmek üzere Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na gönderilmiştir. Denetim, takip ve kontrollerimiz devam etmektedir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - BÜYÜKŞEHİR Bld. Basın
HALKLA İlşk. Daire Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.