Hava Durumu

Çiçekler güzel ama ağaçlar da olsun

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2018 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 07:55

"Beşevler Bölge Parkı yılın 12 ayı çiçeklerle bezeli. Sanırım her yıl 3 veya 4 kez yüzlerce m2'lik alan binlerce çiçek, yüzlerce kasa çiçekle yenileniyor.
Örneğin ilkbahardaki lale ve sümbüller, yazın yerlerini alev çiçekleri ve begonyalara bırakıyor. Bu laleler tekrar kullanılıyor mu, sökülüp atılıyor mu bilemiyorum ama begonya vb. çiçeklerin sökülüp atıldıkları bir gerçek.
Bu çiçek dikim alanlarında her yıl çevredeki çamlardan uçuşan tohumcuklar da fideler veriyor.
Acaba boş alanlar çam ağaçları ile dolacak mı derken onlarca gündelik bahçevan bu fidecikleri söküp atarak yerlerine çiçek dikiveriyor. Bence her ne kadar görsellik olarak muhteşem olsa da tasarruf önlemi uygulanmak zorunda olduğunu açıklayan Büyükşehir Bld. için büyük masraf.
Zaten burası her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği işlek bir park da değil. Bu kadar çok çiçek her yıl dikileceğine filizlenen bu fidancıklar parkın uygun alanlarına ve çiçek ekilen alanların bir kısmına dikilse hem çiçek alanları küçülür hem de parkın bir yarısı çam ağacı, diğer yarısı kel bir görüntüden kurtulmuş olur. Böylece yeni filizlenen fidancıklar yok olmaz.
Masraf edilmeden daha yeşil bir park için bu fidancıkların uygun alanlara dikimi ve korunması yeterli. Konuyu Sn. Büyükşehir Bld. Bşk.Alinur Aktaş ve onun kurmaylarına iletmek istiyorum.
Parkta ayrıca bodur güller var. Bunlar kış hariç sürekli rengarenk çiçek veren çok yıllık bitkiler. Bunlara da masraf gerekmiyor. Park içindeki ağaç ve bodur gül popülasyonu artarsa mevsimlik çiçeklere çok ihtiyaç olmayacak ve önemli bir tasarruf sağlanacak.
Konunun yerinde incelemesi ve benzer durumda olan parklar var ise uygulamanın yaygınlaştırılması için sayın yetkilileri parkımıza davet etmek istiyoruz. Saygılarımızla." Çevre sakinleri

Kavşak adeta bir göl gibi

"Nilüfer, Üçevler bölgesi Dumlupınar Cad. yol ağzında, Küçük Sanayi bölgesi kavşağı öncesi her yağışta fotoğrafla da belgelediğim gibi tamamıyla göle dönüyor.
Son şiddetli yağışlarda şehrin birçok kavşağı ve altgeçitlerin dipleri doğal olarak sularla dolmuştu. BUSKİ bu konuda gerekli inceleme ve iyileştirme çalışmalarını herhalde başlatacaktır.
Bu itibarla ben de bu noktayı anımsatarak gerekli iyileştirme ve onarımın yapılmasıni rica ediyorum. Saygıyla."
Dinçer ÖZGEN

Leylekler uçtu onlar da koştu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçe ve çevresinde organize ettiği kültür sanat ve spor etkinlikleriyle övgü toplarken belediyece Avrupa Leylek Köyleri ağına da üye olundu ve 'Leylek Dostu Köy' kimliğiyle anılan Eskikaraağaç Leylek Köyü'nde, 14. Uluslararası Leylek Festivali kapsamında yapılan Leylek Koşusu Uluabat Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde, 15 km'lik patika parkurda gerçekleşti.
Yarışmada, 19'dan 100 yaşına kadar 500 farklı yaş gruptan erkek ve kadın sporcu ter döktü.
Yarış büyük bir mücadeleye sahne oldu ve derece alan sporculara ödüllerini, Karacabey Bld. Bşk. Ali Özkan verdi.
Uluslararası Leylek Koşusu'nda Genel Klasmanda dereceye giren 1.'lere 500 TL, 2.'lere 400 TL, 3.'lere 300 TL ve yaş kategorilerinde dereceye giren 1.'lere 200 TL, 2.'lere 150 TL, 3.'lere de 100 TL para ödülü ve kupalar verildi.
Ayrıca, takımlar sıralamasında kürsüye çıkan takımlara da özel kupa verildi.

Alo, burası Nilüfer

"28.6.2018 sayfanızda 'Bir teşekkür dört uyarı' başlıklı bir vatandaş şikayeti üzerine söz konusu kaldırım üzerinin süpürülmesi için yerinde yapılan kontrol sonucu kaldırımdaki yaprak ve molozlar temizlenmiştir. Fotoğraf ektedir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Nilüfer Belediyesi

BUSKİ'nin duyarlılığı

"30 Haziran'da Nilüfer, Ataevler bölgesi, Barış Mah.'ndeki Ilgın Parkı civarındaki bir su patlağı nedeniyle Alo BUSKİ hattını aradım. Telefondaki görevli çok nazikçe ihbarımı not etti.
Az sonra bu kez telefonuma ihbarımın kayda alındığı mesajı gönderildi.
Devamında, patlak boru hemen onarıldı. BUSKİ'nin böyle kısa zamanda soruna eğilmesi ve çözümlemesine teşekkür ediyor ve tüm kuruluşlara örnek olmasını diliyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.