Hava Durumu

Çay ocağında kibarlık tarifesi

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2017 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 04:55

Mutlu pazarlar..
Hafta içinde okurum Sn. M.Ali Öztürk'ten gelen bir mail çok ilginç. Aynen paylaşıyorum:
***
"Köşenizin devamlı takipçisiyim. Vatandaşların hemen her konudaki şikayetleri yanında pazar günleri de bazı güzel şeyler okuma fırsatı buluyorum. Bundan cesaret alıp yazdım.
Geçen hafta içinde Trabzon'dan gelen bir asker arkadaşımı ağırladım. Arkadaşım çantasından çıkan bir yerel gazetenin iç sayfasını kenara koyup bırakmış. Onu yolcu ettikten sonra gazetede bulunan bir yazı dikkatimi çekti. Çok enteresan. Yazıyı aynen size de gönderiyorum. Beğenip yayınlarsanız güzel olur herhalde:
***

"ÇAY OCAĞINDA KİBARLIK TARİFESİ:"
"Trabzon'daki Maçka ilçe merkezinde on yıldır çaycılık yapan ve müşterilerinin çay isteme şeklini beğenmeyen Turan Odabaş, kibarlığa göre fiyat tarifesi uyguluyor.
'Çay versene' demenin 2 lira olduğu çay ocağında 'çay verir misin?' diyen kişi ise 75 kuruş ödüyor. 'Çay gönder' diyenden de 1 buçuk lira alan Odabaş çay ocağının kapısındaki camda yer alan fiyat tarifesini müşterilerinin de dikkatle izlediğini söylüyor.
Bu uygulama ile müşterilerinin dikkati çeker şekilde kibarlaştığını söyleyen çaycı Odabaş, böylece samimi bir ortam yaratıldığını ileri sürüyor.
Tarifenin hemen altında ayrıca 'soğuk kalpten sıcak söz çıkmaz. Acı sözden güzellik doğmaz' yazısı da var."

Sevgililer Günü'ne rengarenk taşlar..

"14 Şubat Sevgililer Günü gelmeden tüm çiftleri hediye seçme ve alma telaşı sardı. Bu yıl takılar, renkler ve tasarımlar konusunda Kuyumculuk ve Takı Tasarım uzmanı Elanur Güner şunları söylüyor:
***

"Bu sene bu özel güne damgasını mücevher ve pırlantalı ürünler vuruyor.
Bunlar tek taş pırlanta yüzükten zarif bir kolye ucuna, spor bir bileklik veya şık bir küpe gibi farklı tarzlarda karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra renkli taşlarla kombine edilmiş pırlantalı ürünler özellikle de mavi safir kullanımı ön planda. Safirli antruaj yüzükler ve kolye uçları bu yıl renkli mücevherlerin en gözde olanı.
Ayrıca bu yıl aksesuara meraklı olan ve özen gösteren hanımlar mücevherlerde rengârenk taşlı ürünleri seçiyorlar.
Bununla birlikte renkli yarı değerli taşlar kullanılarak üretilmiş büyük yüzükler, uzun kolye uçları ve uzun tek küpeler çok moda. Bu yüzden Sevgililer Günü için hediye alınacağında bunlar göz önüne alınmalı.

Bu taşların özellikleri, önemi ve anlamına gelince; bir kere doğal taşın kendine has bir ruhu var üzerindeki her bir ışıltı, her bir kristalin parlaklığında bile bu ruhu hissedebiliyorsunuz bu sebeple de tüketici de doğal taşlardan oluşan ürünleri kullanmayı tercih ediyor.
Aynı zamanda kişiler taktıkları doğal taşların ve renklerin kendilerine enerji verdiğine ve onlara iyi geldiğine inandıkları için doğal taşlı ürünleri bedenlerinde takı olarak taşımayı seviyorlar."
***
İşte 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevdiği kişiye özenli bir hediye almak isteyenlere minik tüyolar da böyle..

Yeni bir kitap

"KALBİM TURKUAZ": Chiviyazıları Yayınevi'nden çıkan Kalbim Turkuaz, gerçek bir hikayenin büyüleyici anlatımıyla raflardaki yerini aldı.
Niver Lazoğlu'nun kaleme aldığı Kalbim Turkuaz, bin yıldır sayısız kültürlere, halklara ev sahipliği yapmış ve onları bağrına basmış Anadolu'da geçen sıcak, samimi bir hikayeyi günümüze taşıyor. Yazarın ilk romanı olan "Kalbim Turkuaz", bizi bize anlatan hikayesiyle raflardaki yerini aldı.
Yazar, 1950'lerin Türkiyesi'nde yaşanan gerçek bir hayat hikayesini dostluk, kardeşlik, komşuluk gibi günümüzde unutulmaya yüz tutmuş değerleri, yörenin şivesini de kullanarak içten ve akıcı bir dille okuyucuya aktarıyor.

Garip ama gerçek

* 'Telefonun mucidi Alexander Graham Bell karısı ve annesiyle hiçbir zaman telefonda konuşmadı. Çünkü her ikisi de doğuştan sağırdı.'
* 'Uzay yolculuğunda taşınacak her kilo için gerekli olan yakıt miktarı 530 kilogramdır.'
* 'Koalalar, primatlar ve insanlar kendilerine özgü parmak izi olan tek canlılardır.'
* 'Pinokyo, İtalyanca'da 'cam göz' anlamına gelir..'
(Derleyen Ziya Nedim Yılmaz'a teşekkürler)

Okurlarımın dikkatine

Değerli okurlarım,
Çeşitli sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre hafta içinde yayınlıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve telefon numaralarınızın bulunması.
Adınızın gazetemiz sayfasında açıklanmasını istemeseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
İyi pazarlar..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.