Hava Durumu

Çamur deryası için özel ayakkabı aldım

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 08:23

"İstanbul Caddesi'nde (Yalova Yolu) AS Merkez karşı köşesinde bulunan bir inşaat ve çalışmaları uzun zamandan bu yana durdu. Burada bulunan kavşaktaki bir trafik üstgeçidi nedeniyle yakın sitede oturan vatandaşlar olarak çok güç durumlarda kalıyoruz.
Çünkü her taraf çamur deryası içinde.
Aslında trafiğe de kapalı olan ve trafik akışı yönünden de çok önemli bir nokta olan köprülü kavşak için duran çalışmaların tekrar ne zaman başlayacağı ve ne zaman tamamlanacağı hakkında Büyükşehir Belediyesi'nden de bir haber, açıklama alamıyoruz.
Yollar hep çamur. Çukurlar, gölcüklerle dolu.
İlgililer lütfen inansınlar; ben sırf bu yoldan yürüyebilmek için ayrı bir ayakkabı aldım ve iş yerime gittiğimde kapıdan içeri girmeden önce ayakkabılarımı hemen değiştiriyorum.

Şimdi ben, çamurlu yolda yürümek için ayrı bir ayakkabı almak zorunda mıyım?.. İlgililere bunu soruyorum, cevap bekliyorum.
Buradaki yapılmakta olan inşaat ise yaşadığımız bu soruna adeta tuz biber ekiyor..

Bırakın engelli vatandaşları ve bebe arabalı anneleri, normal bir insan bile adeta terk edilmiş bu yoldan geçemiyor.
Çekip köşenize gönderdiğimiz fotoğraflar da bunu açıkça gösteriyor zaten.
2018'e girdiğimiz bu yeni yılda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük sürprizi biz çevre sakinlerini bu dertten kurtarması olacak.
Çok çok rica ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.."Çevre sakinleri

20 saniye gerekiyor

"Nilüfer ilçesindeki Beşevler bölgesinde bulunan Karafatma Heykeli'nden Çamlıca istikametine giderken kavşaktaki mevcut trafik sinyalizasyonu, Çamlıca semtine dönünüşte yeşil ışık yandığında çok kısa bir süre geçişe izin veriyor..
Yani, yaklaşık 10 saniye kadar.. Ve yeşile yetişemeyeceğini düşünen bazı araç sürücüleri o kavşakta dönüş için beklemekte olan araçlar gibi sıraya girip beklemeden ani bir sağlama yaparak kurallar gereği orada bekleyen araçlar için de tehlikeye sebep oluyor ve bir yerden sonra hak yemiş de oluyorlar.


Buradaki sinyalizasyonda yeşil ışık sürecinin 10 saniye değil de 20 saniyeye çıkarılması yaşanılan ve tehlike yaratan sorunu bitirmiş olacaktır..
Sorunu, trafikle ilgili sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyor ve gerekli önlemin alınarak iyileştirme yapılmasını diliyoruz.
Saygılarımızla.." Bölge sakinleri

Savaştepe yolları çok bozuk

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yıllardır vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.
Benim de size yazdıklarım olmak üzere birçok problem sayenizde çözüldü. Öncelikle bu kutsal hizmetleriniz için başta siz olmak üzere tüm Medya S çalışanlarına teşekkür ediyor, 2018 yılının sizlere ve insanlığa hayır getirmesini dilerim.
Bu vesile ile Bursa ile ilgili değil ama komşu bir şehir olan Balıkesir'in adeta büyük bir köyü andıran Savaştepe İlçesi'ndeki üzüldüğüm bir görüntüyü anlatmak istiyorum.
10 gün kadar önceydi bir işimi halletmek için Savaştepe'ye gittim.. İlçenin içindeki ana yollar adeta köstebek yuvası gibiydi.
Kurtuluş savaşında bu ilçemiz o kadar büyük mücadeleler vermiş ki; bundan dolayı ismini bile 'Savaştepe' koymuşlar.
İlçe sakinlerinin dedeleri bizler için çetin savaşlarda şehit olmuşlar. Böylesine önemli bir ilçede yaşayan halka ben şahsen bu perişan yolları hiç yakıştıramadım.
Gazeteniz ve köşenizin internet aracılığı ile dünyanın her yerinden okunduğunu biliyorum. İnşallah değindiğim bu sorunu halletme yetkisine sahip kişiler de okur ve kahraman dedelerimizin torunlarının yaşadığı 'Savaştepe' yolları onarılır.
Saygılar sunarım." Halil ALTIN

Başkan Bozbey'in dikkatine..

"Nilüfer Belediyesi binasının üzerinde "Nilüfer Belediyesi Halk Evi" tabelası yazılarak halkın, yani bizlerin yeri olduğu vurgulanmış.
Çok güzel bir çalışma.. İnkar edilemez.
Ancak 'Halk Evi'nin yanında oluşturulmuş olan araç park yeri zincirlerle kapatılarak halkın araçlarının park etmesi engellenmiş.. Ya da araçlarıyla gelen vatandaşlar ücretli park yerlerine yönlendirilmiş.
Hem hafta içinde, hem de hafta sonlarında kurulan halk pazarında insanlar araçlarını park edecek yer bulamazken işaret ettiğim yer bom boş durmaktadır. Sayın Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bu konuda bir şeyler yapmalı ve halk bu eziyetten kurtulmalıdır." Oğuz GÜREN

Taşeron meselesi

"Yedi senedir Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan BUSMEK'te şoför olarak çalışıyorum.
Bizim birim hariç tüm personel kadroya geçerken, bizler üvey evlat gibi hiç ciddiye alınmıyoruz.
Taşerona devam deniliyor. bizim taşeron firmaya ait İstanbul'daki İsmek ve İnegöl'deki İnesmek personelleri kadroya geçerken, BUSMEK elemanları niye kadroya alınmıyor?.
Bu sorunumuza sayın yetkililerin el atmasını rica ediyoruz.
Teşekkür ederim."Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.