Hava Durumu

Çamlıca Parkımız korku tüneli gibi

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2018 08:04

"Nilüfer ilçemizin gözbebeği olan ve semt sakinlerimizin ya yürüyüş ya da dinlenebilme amacıyla tercih ettikleri ve gece gündüz yararlandıkları Çamlıca Parkımızın yürüyüş alanının üst tarafındaki gece aydınlatma lambaları uzun zamandan bu yana arızalı durumda ve yanmıyor.
Ve bu sebepten ötürü parkımız adeta korku tüneli gibi olan parkta göz gözü görmüyor dense yeridir.
Sanırım burada bir sorun var..
Ayrıca yürüyüş alanında da bazı aydınlatma lambaları yanmıyor..
Üstelik bu parkta güvenlik de var. Ama ilgili yöneticilerimize durumu aksettirmediği için bu aydınlatma donanımlarının çalışmadığı haber verilmediğinden 'korku tüneli' sorunu devam edip gidiyor..
Parkımızın karanlıklar içinde kalması yüzünden tehlike yaratan bazı durumların yaşanılmadan önce gerekli onarımların yapılarak sayın ilgililerce parkımızın her zamanki güvenli hale getirilmesini semt sakinlerimiz adına saygılarımızla rica ediyor ve uyarımızın acilen ele alınmasını rica ediyoruz."
Füsun K.

ANKARA CADDEMİZ GÜZELLEŞTİRİLDİ

"Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehrimizin ana arterlerinden biri olan Ankara Caddesi'ni daha güvenli bir hale getirmek amacıyla yaptığı çalışmalar çok güzel oldu.
Caddenin orta refüjündeki çelik bariyerlerin yerine beton bariyerler yapıldı ve iki beton bariyer arasında kalan boş bölümleri de özel peyzaj düzenlemeleriyle estetik olarak Bursa'ya yakışır hale getirdi ve şimdi bu caddemizde çok güzel görüntüler oluştu..
Büyükşehir Belediyemiz'e ana caddede güvenliği sağladığı ve estetik güzellik kazandırmış olduğu için bölge sakinlerimiz olarak çok teşekkürler."
A. Hüsnü PINAR

'BÜYÜKLERE MASALLAR'

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi renkli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.
'Anahtar Masallar Gecesi'nde müze dostu yetişkinler, masal diyarında gizemli bir yolculuğa çıktılar.
Kentin yaşam kültürü ile somut ve somut olmayan mirasını gelecek nesillere aktarmak hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından Ali Paşa Mahallesi'nde kent belleğine armağan edilen Bursa'da Yaşam Kültürü Müzesi, renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa'da Yaşam Kültürü Müzesi'nde düzenlenen 'Anahtar Masallar Gecesi- Masal Diyarına Yolculuk' etkinliği müze dostlarını 200 yıllık müze konağın mistik atmosferinde buluşturdu.
Yoğun ilgi gören etkinlikte Seher Kander Bilgi, masallarını alışılmışın dışında çocuklara değil, masala özlem duyan yetişkinlere anlattı.
Son derece renkli geçen etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez ile Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik'in yanı sıra çok sayıda müze dostu katıldılar.
Etkinlik öncesi söz alan Başkanvekili Sönmez, Bursa'da Yaşam Kültürü Müzesi'nin kente ait değerlerin yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi.
Müze, pazartesi günleri hariç diğer günler 09.30-17.30 saatleri arasında ziyarete açık tutuluyor.

ENGELLİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR RİCA

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş Mahallemiz'de yeni yaptırılan Yeni Merkez Camimiz gerçekten çok güzel oldu.
Belediyemize teşekkürler ederiz..
Ancak; cami girişimize engelli vatandaşlarımız için bir 'engelli rampası' yapılması gerekiyor.
Ayrıca; yine engelli vatandaşlarımızın rahatça apdest alabilmelerini sağlamak amacıyla özel abdest alma yeri ve tuvaletlerin de ivedilikle yapılmasını Osmangazi Belediyemiz'in sayın ilgililerinden bölge sakinlerimiz adına rica ediyorum.
Saygılarımla.."
Mümin DÜNDAR

ANLAMLI BİR SERGİ DAHA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız öncesinde kentimizde birbirinden güzel ve anlamlı sanat etkinlikleri gerçekleştirilmeye başlandı..
Bunlardan birini de TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Nilüfer Ana Sanat Grubu'nun düzenlediği "Cumhuriyet Kazanımları Yağlı Boya Resim Sergisi".
bu anlamlı sergi, BAOB fuaye salonunda bugün saat 14'00'te izlenime açılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.