Hava Durumu

Çalı Kavşağı'nda sorun bitmiyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2017 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2017 04:42

Öncelikle vatandaşların sorunlarıyla yetkililerden daha fazla ilgilendiğiniz için teşekkürler.
Aşağıdaki mail trafiğinden bazı kısımları size gönderdim ki yaşanan soruna kimsenin ilgilenmediğini açıkça görmeniz için.
Bahsedilen yerde yani; Çalı Kavşağı'ndaki karmaşalık günden güne daha fazla artmakta ve hiçbir yetkili merci de maalesef bu sorunu çözme çabasında değil.
Mail attığım her kişi görevi bir başkasına aktarıyor. Ve ne yazık ki olumlu bir sonuç alınamıyor.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim." Cihangir ÜNAL

***
Sorunu şu şekilde dile getirdim:
Çalı Kavsağı'nda yapılan düzenleme sanırım yetersiz kaldı.
Plastik delinatörler kendini bilmez kişilerce kırıldı. Zaten yapıldığı gün üzerlerinden geçmeye başladılar. Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda orada 200 m.'yi aşan kuyruk oluyor. Uyanık geçinen kişiler sağdan gidip araçların önüne geçiyor. Orada her gün onlarca kişi mağdur ve tartışmalar oluyor.
Daha uygun bir çözüm bulunmalıdır. Uzun mesafeli çelik bariyer,refüj düzenlemesi ya da kamera ve tabela vb.
Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim."
***

Çeşitli kuruluşlarla yaptığım yazışmalara gelen en son yanıt şöyle:
"Başvuru konusu 16-57 Kontrol Kesim No'lu Mustafakemalpaşa - Söğütalan - Bursa İl yolunun Bursa Büyükşehir meskun mahal sınırları içinde kalan kesimi yol kenarında yer alan fabrika, işyeri ve organize sanayi bölgelerine hizmet vermektedir.
Büyükşehir Bld.'nce 67 - 56 km' leri arası bitümlü sıcak karışım kaplama ve 2x2 şeritli yol haline getirilmiştir. Ancak yol imalatı yapılırken gerekli altyapı oluşturulamamıştır. Yol üzerindeki kavşaklarda pik saatlerde trafik yoğunluğu yaşanmakta ve trafik ihlalleri görülmektedir.
Bahse konu Çalı Kavşağı'na (km 63) geçici olarak beton otokorkuluklar yerleştirilecek ve gerekli trafik işaret levhaları yapılacaktır.
Bilgilerini rica ederim." Karayolları 14. Bölge Md.

TEŞEKKÜR PANOSU

İnan kardeşlere

Evimizdeki su tesisatı ve musluklardaki arızaların giderilmesi için başvurduğumuz İnan Tesisat firmasından çok memnun kaldık. Nilüfer Bilginler Cd. ve Ataevler Barış Mh.'nde şubeleri olan firma Mevlüt, Mahmut ve Nurettin İnan kardeşlerin yönetiminde. Verdikleri randevuya son derece sadıklar. Aksamıyor. Çalışmalarında büyük bir özen ve titizlik mevcut.
İnan kardeşlere teşekkürler. İhtiyaç duyanlar için öneririm. Tlf: 0533 4165283
Erkal ÖZER

Toplu ulaşım için 250 m yürüyüverin

"Nilüfer ilçemizde bir süre önce hayırsever çift İnci-Taner Altınmakas tarafından yaptırılan ve onların adı verilen Huzurevi'nin sakinleri olarak sayın yöneticilerimizden önemli bir ricamız var.
Huzurevi ile bize en yakın Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi'ne ait BOİ durağı arasında 250 metre kadar bir mesafe var.
Huzurevi'nde barınan ve zaman zaman kente gitmeyi planlayanlar BOİ durağına gitmek için onca mesafeyi yürümekte çok zorlanıyoruz.. Çünkü burada barınan yaşlıların çoğu da çeşitli hastalıklardan dolayı güçsüz durumdalar.
Büyükşehir Belediyemiz'e bu konuda yaptığımız başvurular olumlu şekilde neticelenmedi. Üzgünüz. Bize gelen yanıtta '250 metre uzak bir mesafe değil, yürünebilir' deniliyor.
Hasta ve yaşlı insanlar için bu şekildeki ifadeler biraz saygısızlık değil de nedir?.
Ayrıca bu semte çalıştırılan otobüsler bir üst caddeden geçirilse hiç sorun yaşamayacağız..
Büyükşehir, BOİ ve UKOME yetkililerinin insafına sığınıyoruz. Sorunumuz artık lütüfen çözümlensin." Tomris KÖNEMEK

Sokakta dans!..

Nilüfer Belediyesi'nin "Sanat Sokakta" projesi kapsamındaki etkinliğinde Podyum Park'ta renkli görüntüler oluşturuldu.
Açık alanda bir anda ortaya çıkan dansçılar ilginç figürlerle sergiledikleri danslarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.
Podyum Park'ta düzenlenen gösteride Nilüfer Belediyesi Dans Atölyesi katılımcıları, farklı noktalardan müzik eşliğinde aniden ortaya çıktı. Bir anda müzik ve dansla karşılaşan vatandaşlar şaşkınlıklar yaşadılar.
Vatandaşların arasından aniden piste fırlayan Dans Atölyesi katılımcılarının gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi. Vatandaşlar arasında bulunan bazı çiftler de dans ederek genç ve başarılı dans grubuna eşlik etti.
Program bitiminde de genç ve başarılı dans grubu elemanları izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandılar.
Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği "Sokakta Dans" etkinlikleri 29 Nisan tarihine kadar sanatın farklı dallarında ve farklı alanlarda devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.