Hava Durumu

Caddenin her iki yanı da otopark(!)

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2018 10:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 10:02

"Osmangazi ilçemizdeki Demirtaş Bucağı Meydanı'ndan Demirtaş Mezarlığı'na kadar olan caddede araçlar yolumuzun sağına ve soluna gelişigüzel park ediyorlar.


Yaya kaldırımların üzerine çıkıp uygunsuz şekilde park edilen araçlar yüzünden yaya vatandaşlar kaldırımlarda yürüyemiyor ve zorluk yaşıyorlar.
Uygunsuz araç parklanmalarından dolayı bu cadde üzerinde trafik zaman zaman duruyor ve resmen felç oluyor..

Kaldırımlarda yürüyemeyen kişiler ve özellikle okullarına gidip gelen küçük öğrenciler bu nedenle anayola inmek zorunda kalınca yaşanan tehlike daha da artıyor.
Yetkili kişilere duyuruyor ve gereken tedbirlerin bir an önce alınması için ricada bulunuyoruz.."Demirtaş bucağı sakinleri

Tüketici Yasası'na aykırı değil mi?

"Yılbaşı öncesinde bir arkadaşımdan, Bursa'da ünlü bir AVM'de mağazası bulunan Aydınlı Grup'tan (üçlü kampanyadan 99 TL'ye) alınan gömlek hediye geldi.
Beden ve renk değişikliği için bu mağazaya gittiğimde, aynı kampanya dahilinde değişiklik yapmak istediğimi belirttim ancak sadece 1 gömlek için 98 TL değişim farkı istediler.
Nedenini sorduğumda;
Satılan gömleklerin birim fiyatının 117 lira olduğunu söyleyip, değiştiremeyeceklerini belirttiler.
Ben de kurumun müşteri ilişkilerine aradım ancak, bana "Sistemimiz bu şekilde" cevabı verdiler. Dahası, Tüketici Yasası olduğunu söylememe rağmen, istediğim yere şikayet edebileceğimi ifade ettiler.
Ben gömleğinde veya parasında değilim ancak, böylesine bir durum, Tüketici Yasası'na aykırı değil mi?
Saygılar."Tacettin DURSUN

Çekirge'de köpek sürüsü tehlikesi

"Çekirge Mahallesi, Bölüm Sokak No:12/1'de oturan C.S isimli komşumuz köpekler tarafından ısırılarak hastaneye kaldırıldı..
Osmangazi Belediyesi'ni haftada mutlaka birkaç kez arayarak çevredeki köpek sürülerinden vatandaşların şikayetlerini bildirmeme rağmen '1-2 tane köpeği yakalayıp götürdük' diye cevap geliyor.
Bu arkadaşların görevlerini yaptıklarından hiçbir şüphemiz yok. Ancak mahallemiz yamaçlar ve ormana yakın olduğundan hayvanlar ormana kaçarak saklanıyor ve ekipler bu nedenle yakalayamıyorlar.


Armutlu Meydanı'nda köpekler trafiğe çıkarak oradan geçen araçların peşinden kovalıyor.
Bursa'nın tüm mahallelerinde durumun aynı olduğunu diğer muhtar arkadaşlardan da duyuyorum.
Belediye Veterinerlik yetkilileri hayvanları yakalayıp 2-3 gün içinde tekrar mahallelere salıyorlar. Sokaklarımız köpeklerle doldu, sürü halinde dolaşıyorlar.
Bahçelere çamaşır asanların eşyaları da kpekler tarafından ertesi gün yırtık hale geliyor. Okuldan dönen çocuklara da saldırıyorlar..
Durum gittikçe daha da tehlikeli oluyor.
köpek seven vatandaşlar bahçelerine köpek alarak baksın ve sevsinler. Ama sokaklara atılan kemikler yüzünden düşüp sakatlananlar da var. Sabah akşam taksilerle eve dönenler var.
Sokağa bırakılan yemekler ve kemikler ise koku yapıyor. Sinek-böcek her tür haşarat var.
Belediyemiz yeni bir hayvan barınağı mı oluşturacak, ne yapmayı düşünüyorlarsa lütfen yapsınlar artık. Bıktık usandık."Coşkun ALINTAŞ Çekirge Muhtarı

Çini kentine lale figürleri

İznik Belediyesi, kentin önemli caddelerini rengarenk ışıklarla oluşan lale figürleriyle süsledi.
Çini kentinin estetiğini güzel bir görünüme kavuşturmak için de çalışmalar sürdürülürken iki anacaddesinden biri olan Atatürk ve Kılıçaslan Caddeleri yapılan ışıklı lale figürleri ile ayrı bir görsellik kazandı.
İznik Belediyesi Elektrik İşleri Birimi'ne bağlı ekiplerce montajları gerçekleşen lale figürleri ilk olarak ilçenin İstanbul Kapısı ve Dörtyol mevkiinde bulunan aydınlatma direklerine takıldı.


Ayrıca çalışmanın tamamlanmasıyla dört yol mevkii ve Yenişehir Kapı arası, yine dört yol mevkii ve Lefke Kapı arasıyla, Üçyol'a kadar olan kısımda farklı renk laleler ile renklendirilerek ilçenin estetiğine katkı sağlanmış olacak.

Umarım bundan pişman olmazlar

"Bursalıların çoğu evlerimiz, apartmanlarımız yüksek olmasın, bahçeli, otoparklı olsun, çevrede sosyal donatı alanları olsun, diğer binaları kapatmasın, tarihi eser, göl, deniz gibi yerlerin önü kapanmasın, rüzgarımız da kesilmesin düşünceleri içinde..
Buna rağmen pek çok yerde bitişik nizamda ve yüksek binalar yapılıp duruyor.. Bunlardan biri de Mudanya, Güzelyalı Yalı Mahallesi'ndeki muhtarlığın karşısında. Burada üçer katlı şirin bir site var.
Şimdi oraya da kentsel dönüşüm adı altında yüksek binalar yapılacağı hazırlanan billboard'lardaki afişlerle duyuruluyor..
Vicdanım buna kesinlikle elvermiyor. Az katlı, bahçeli binalarını kentsel dönüşüme verenler de umarım bir gün bundan pişman olmazlar. Saygılarımla.."Özgür Er

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.