Hava Durumu

Caddelerde duman dumana bol kokulu kokoreççiler!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 04:49

"Bir süredir Nilüfer'de garip bir uygulama devam ediyor..
O da şu. Kendilerine dükkan kiralamadan ticaret yapmak isteyen birtakım esnaf kitlesi, ilçenin ana caddelerine yerinden hiç kalkmayacak ve sabit şekilde bir minibüs veya konteynır koyup içinde duman dumana kokoreç vs. pişirip tüm çevreyi kokulara bulayıp gece geç saatlere kadar satıyorlar.
Belediye yönetimi de bu durumu gayet iyi biliyor ama nedense hiçbir yaptırımda bulunmuyor.

Örneğin; daha önce Tuna Caddesi'nde park alanına kaçak olarak yaptırılan ve yıllarca çalıştırılan bir büfe vardı. Nedense aylar sonra yıkıldı. Şimdi ise onun tam önüne ve caddeye bir kütle konuldu ve herkesin gözü önünde çalıştırılıyor. Vergi ödüyor mu, bilinmez.
Ve işin tuhafı Nilüfer Bld. bunu da görmezden geliyor.
Herkes böyle yaparsa, dileyen dilediği caddeye sabit bir minibüs yerleştirip köfte ekmek satmaya başlarsa ne olur bu düzenin hali?.
Gerekli önlemlerin alınması ricasıyla.." Bölge sakinleri

39 no'lu otobüs vapur gibi!..

"14 Nisan 2017 günü saat 11.00 sularında Hürriyet semtinden bindiğim 39 köşe numaralı BOİ'ye ait otobüste seyahat ederken kendimi vapur yolculuğu yapıyormuşum gibi hissettim.
Bunun sebebi ise otobüsün fren sistemlerindeki uyumsuzluktu. Çünkü şoförümüz ne zaman fren pedalına hafif bir şekilde bassa bile hemen o anda balatalardan vapur düdükleri gibi yüksek ve anormal sesler çıkıyordu.
Bu dengesizlik ve uyumsuzluk acaba fren balatalarında tutuşma ve bunun devamında bazı ciddi tehlikeler yaratırsa onca yolcunun hayatı ne olur?."
Sinan TEKİRDAĞLI

Ömre bedel şarkılar

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü'nün 'Dillerden Gönüllere Ömre Bedel Şarkılar' temalı konseri, bu gece saat 20.00'de Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda gerçekleştiriliyor..
Titiz bir değerlendirme sonucu hazırlanan ilginç bir repertuarla müzikseverlerin karşısına çıkacak olan saz sanatçıları, solist ve koristlerin performansı müzikseverler tarafından merakla bekleniyor.

Yunuseli'ne ulaşım devamlı zorlaşıyor

"Osmangazi ilçesindeki Yunuseli semtinde otobüs sorunu yaşıyoruz. Şu anda inşaatların fazlalaşmasıyla birlikte insan sayısı devamlı artma gösterdiği için otobüslerimiz maalesef yetmiyor.
Her gün işe gidip gelirken otobüslerde tıklım tıklım seyahat etmek mecburiyetinde kalıyoruz.
Üstelik Yunuseli'den Heykel'e giden tek bir araç var. Ve çok fazla tur atıp bölgede dolanıp durduğu için birçok insanın işine yaramıyor. Köşenizden yetkililere seslenmek istiyorum. Yunuseli bölgesi gelişen ve devamlı şekilde büyüyen bir semt.
Lütfen otobüs sorunları ile ilgilenilsin ve artık ulaşım meselesine bir çözüm bulunsun.
Her gün otobüslerde tanık olduğumuz şoför - müşteri tartışması içinde seyahatten inanın artık usandık. Lütfen şikayetimizi sayfanızda yer verin ve sorunumuzu gerçek anlamda bir çözüm arayabilelim hep birlikte."
Bölge sakinleri

Köstebek yuvaları aylardır duruyor

Değerli okuyucularım hatırlarlar.
Bundan 4-5 hafta kadar önce Beşevler ve Bilginler Caddesi'nde BUSKİ'nin yaptığı su şebekesi değişim çalışmaları sonrası kazılan yolların acilen kapatılmasına ve asfaltlanmasına yönelik okur taleplerini bu sayfadan aktarmıştım. İlgili bölgede yaşayan okuyucularımdan yolların halen kazılı olduğunu ve derin çukurlar oluştuğunu ve mevcut kaldırımların da kimi yerlerde kazılıp yeniden yapılmaya başlandığına dair e-postalar alınca duruma çok şaşırdım.
Bu kadar uzun süredir asfaltlamanın yapılmamış olması köstebek yuvalarını andıran caddelerimizdeki yol konforu açısından son derece üzücü. İlgili bölgeden okurlarımın çektiği fotoğrafları paylaşmak ve bir talebi de ilave olarak belirtmek istiyorum.

Okurlarım ilgili caddelerde çok sayıda çukurun acilen kapatılmasını ve asfaltlanmasını talep ediyor.
Bursa genelinde açılan çukurların kısa sürede kapatılmaya başlandığıyla ilgili övgü dolu e-postalar almaya başlamıştım. Beşevler'de yapılan çalışmalar maalesef kötü bir örnek olmuş anlaşılan. Umarım caddeler hızla konforlu seviyeye ulaştırılır. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim.
NOT: Çalışmalar sırasında oluşan çamur nedeniyle bir okuyucumun 3 ay kadar önce tıkanıkken açılmasına vesile olduğu Beşevler Karafatma Şehitler İlköğretim Okulu önündeki Bilginler Caddesi üzerindeki mazgal da tıkanmış. Buski'nin tıkanmasına sebep olduğu mazgalları da yeniden açması gerekiyor.
Elçiye zeval olmaz derler. Ben de sayın ilgililere konuyu fotoğraflarıyla birlikte aktarıyor ve gerekli çalışmaların kısa zamanda yapılacağını umuyorum..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.