Hava Durumu

Büyükşehirde yaşam zorluğu yanında getirileri de var

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2019 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 07:05

Büyükşehirler de yaşamın zorluğu yanında getirilerini de görmezden gelemeyiz.
Bir süre önce Büyükşehir Belediyemiz'in desteğiyle Merinos AKKM'deki Pepe çocuk oyunu ve sonrasında oradaki Tekstil, Göç ve Vakıf Müzeleri ziyaretimiz ve bir hafta sonra da Osmangazi Bld.'nce yaptırılan 1326 Panorama Müzesi'nde ailemizce hoş bir zaman geçirdik.
Geçen hafta sonu da neredeyse on seneyi aşan süredir önünden geçmeme rağmen her nasılsa aktivitelerinden yararlanmadığım mahallemizdeki Nilüfer Bld. Konak Kültürevi gibi zenginliğini geç de olsa farkına varmamız bizim için şanstı.
Dileriz, Uluabat, İznik ve İznik Gölü de halkın kullanımı için cazibe merkezi olur. Buralarda da Uludağ'daki dağ yürüyüşleri gibi etkinliklerden yararlanalım ki hafta sonları güzel saatler yaşayalım.
Geçen hafta ailece Konak Kültürevi'ndeki Bahçe isimli çocuklara da açık olan tiyatro oyunu ve Sihirbazın Balonları filmini iki saat arayla ücretsiz ve tiyatro oyununu da çok az ücretle izledik.
Semtlerdeki kültürevlerinin çevreye ne denli şans olduğunu daha iyi gördük. On yılın sonunda oldukça rötarla Konak Kültürevi'ni fark etmiş olsak da özellikle tiyatro gösterimleri için artık çok uzaklardaki AVP Devlet Tiyatrosu ve Tayyare Kültür Merkezi'ndeki gösterimlere ailemiz için önemli bir alternatif oldu.
Bursa'da kültür sanat alanında çalışan tüm yetkilileri yürekten kutluyor, halkın da bu gösterimleri izlemesini diliyorum. Zaten Konak Kültürevi'ndeki yoğun ilgi de bunu gösteriyordu.
Son bir dileğim de içi pırıl pırıl olan Konak Kültüevi'nin dışında da görselliğin güzelleşmesi. Gri renkli resmi binalar bana hep itici gelmiştir. Belki on senelik rötarın önemli nedeni binanın dış cephe renginin cıvıl cıvıl olmaması ve görselliğinin Nilüfer'in güzelliğine göre nispeten sönük olmasıydı. Bu konuda bir çalışma yapılmasını dilerim. Saygıyla."

- Serkan ÖZGİRAY/ End.Yük.Müh.

SU KANALLARIYLA İÇ İÇE BİR YAŞAM

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgesi, Barbaros Mahallesi sakinleri eski su kanalları ile iç içe yaşamaya çalışıyor. Bu görüntü ise modern Bursa'ya hiç yakışmıyor. 2019 yılında hâlâ bu manzaraları görmek bizleri gerçekten çok üzüyor.
Söz konusu bu kanallar artık yer altına alınmalı. Barajdan sular salındığında evlerimizi, sokaklarımızı, caddelerimizi sular basıyor. Bu yüzden çoğu zaman evlerimize girmekte bile zorlanıyoruz.
Belediyemiz bu duruma artık mutlaka bir çözüm bulmalı. Bekliyoruz."
496. Sokak
sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

Saatler takıldı

"Geçenlerde gazetenizdeki köşenizde yayınlanan bir talebimizde Çirişhane, Kanalboyu ve Çiftehavuzlar dolmuş durakları çevresine birer meydan saati takılması için Osmangazi Belediyemiz'den ricada bulunmuştuk.
Bu ricamız üzerine her iki durağımızın da bulunduğu bölgelere birer meydan saati takılması gerçekleştirildi.
Talebimizi olumlu bir şekilde karşılayan Osmangazi Belediyemiz'e semt sakinlerimiz adına açık teşekkürlerimi sunarım."

Çirişhane Muhtarı
Abdül DURMUŞ

TOPHANE YAMAÇLARI BAKIMSIZ ORMAN GİBİ

"Tarihi Tophane Parkı'ndan Cemal Nadir Caddesi'ne kadar inen yamaçlar son zamanlarda bakımsız bir orman gibi oldu..
Oysa bu yamaçlar zamanında çok güzel düzenlenmiş ve dikkat çeken, Bursa'ya yakışan bir manzara oluşmuştu.
Yamaçlarda bulunan ağaçlar ve bazı bitkilerin dalları da rüzgarda uçuşup gelen naylon torbalar ve kağıt parçalarıyla dolu.
Şehrimizin en önemli merkezi bir yerindeki bu görünümler çok çirkin.
Konunun sayın ilgililerce ivedilikle ele alınması yerinde olur inancındayım.
Saygılar sunarım."

Nedret ENDER

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

'HEMEN O GÜN ONARILDI':- 23.01.2019 tarihli köşenizde, "Tam da dört yol ağzında" başlıklı, Nilüfer ilçesi, Konak Mahallesi, Yakut Sokak'ta bulunan ve çevre sakinleri adına Firdevs ÖZTÜRK tarafından iletilen onarım talebi, acil kazı çalışmasını yapan BUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerine iletilmiş ve gerekli olan asfalt onarım çalışması aynı gün içinde yaptırılmıştır.
Size ve çevre sakinleri adına okurunuz Firdevs Öztürk'e duyarlılığından ötürü teşekkür ederiz. Saygılarımla."
Ferit ÇAM
Büyükşehir Bld.Altyapı Koordinasyon
Şube Müdür V.

TARİHİ ARABALAR MÜZESİNE İLGİ

Tofaş'ın restore edip 2002'den bu yana tarih ve otomotiv meraklılarına kapılarını açan, Türkiye'nin kendi dalında ilk ve tek oluşumu, Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi ile Sanat Galerisi geniş ilgi görüyor.
Umurbey Bilgi Parkı Kompleksi'nde olan 2018'de 70 bin ziyaretçiyi ağırlayan, çocukların aileleriyle gezdiği müzede, otomotiv sanayisinin gelişimi, bir tümülüsten yola çıkılıp aktarılıyor.
Müzede 2 bin 600 yıl önce yapılan bir arabanın, Bursalı ustaların elinden yeniden canlandırılmış halinin yanında, tekerlekler, geleneksel araba atölyeleri, motorsuz araçlar ve 50. yılını geride bırakan Tofaş'ın ürettiği modeller var.
Tarihi Umurbey Hamamı'nın olduğu alandaki Tofaş Sanat Galerisi'nde ise 'Kantarın Topuzu: Teraziler, Ağırlıklar, Ölçü Aletleri Sergisi' terazi ve kantarların, mutfaktan ticaret hayatına; ekonomiden bilime ve kültürel yaşama açılan bir yelpazede, hayatımızda bıraktığı izlere tanıklık ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.