Hava Durumu

Büyükşehir yapıyor ama Emniyet seyrediyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 08:06

"Bursa'nın trafik sorunu malum. Hemen her gün sinir krizi geçirdiğimiz ve trafiğin akmadığı, tıkalı yolların genişletilmesine dair, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını görüyoruz. Yeni açılan zorlama şeritlerle kısmen de olsa işe yarayan çalışmalar var.
Bizler Emek'te oturuyoruz. Korupark Kavşağı'ndan Emek'e girişteki Turgut
Özal Caddesi'nde de Büyükşehir Belediyesi bir çalışma yürüttü ve kısmen de olsa cadde biraz genişledi.


Ne var ki;
Bu yapılan işlemin ve harcanan paranın hiçbir önemi kalmadı çünkü yeni açılan şeritlerin tamamı araç parklarıyla ve esnafın yola koydukları eşyalar ile dolduruluyor.
Diyeceğim şu:
Kamu kurumları birbirlerine yardımcı olmuyorsa, park yasağı tabelalarına rağmen
Emniyet Müdürlüğü bu durumu görmezden geliyorsa, o zaman Büyükşehir Belediyesi
niye çırpınıp duruyor ki?. Dikkatlere saygıyla sunarım." - Volkan T.

Daracık bir pazar alanı

"Demirtaş bucağımızdaki Cumhuriyet Mahallesi'ne yeni yaptırılan 'Pazar Alanı' semt sakinlerimize oldukça dar bir alanda hizmet vermeye çalışıyor ve bu daracık alanda yapılan pazar alışverişlerine çıkan bölge sakini vatandaşlarımız pazarda yürürken birbirine çarpıyorlar ve bazı tatsız durumlar da meydana gelebiliyor..


Ayrıca söz konusu olan pazar alanında ve çevresinde büyük ölçüde otopark sorunlarımız da yaşanıyor.Demirtaş bucağımız yaklaşık yüzbin nüfusu barındırıyor. Nüfus ise her geçen gün biraz daha artıyor.
Yeni pazar alanımızın genişletilebilmesi çok yerinde olacaktır. Osmangazi Belediyemiz tarafından bu konuda gerekli olan inceleme ve çalışmaların yapılmasını saygılarımızla rica ediyoruz.."
Bölge sakinleri adına Mümin DÜNDAR

Tarım makinelerinde teşvik uygulaması

"Hükümetimiz tüketim artma olsun, çarklar dönsün, işlesin; eski arabalar da trafikten çekilerek bunların yarattığı problemler bitsin diyerek 'hurda araç' teşviki verdi. Otomobil üreticileri ve ithalatçılar bu işe çok sevindi. Teşvik, sadece Türkiye'de üretilen araçlar için verilseydi tabii çok daha iyi olurdu.
Diğer yandan; bu teşviklerin tarım sektörünü kapsamaması gerçekten üzüntü verici. Oysa ülkemiz dünyanın önde gelen traktör ve tarım makineleri üreticisi.
Benzer teşvikler, patos, biçer-bağlar, biçer-döver gibi pahalı tarım araç ve ekipmanlarına da uygulanabilirdi.
Bu tür uygulama ayrıca üreticilere de büyük bir moral desteği olurdu. Anımsatmakta yarar görüyorum..."
Ekrem Hayri PEKER Kimya Mühendisi

Gürsu'da hamarat kadınlara kurs

Gürsu'daki 'Çini El Sanatları Kursu'nda 50 kadına gelir sağlayacak sanatsal beceri kazandırılacak.


Kültür Kenti Gürsu sloganıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Gürsu Bld. Bşk. Mustafa Işık, 'Kursa yaklaşık 50 kişi katılıyor ve 8 aylık çini ve el sanatları eğitimiyle hem meslek edindirilmiş hem de günlük harcamalarını karşılayacak maddi destek sağlanmış olacak. Tüm ilgililere teşekkürler sunarım' dedi. Afra Hatun Derneği Bşk.Sümeyye Işık, 'kursta seramik biçimlendirme, sır altı çini uygulaması ve benzeri eğitimler verilecek, bakanlıkça sertifika verilecek" diyor.

Dikkat, büyük bir tehlike var

"Fotoğrafta görülen bu kötü ve son derece tehlikeli durumu köşenizde yayınlarsanız belki sorumluluğu olanların etrafa daha dikkatli bakmalarını sağlamış oluruz..
Gördüğünüz manzara, Küplüpınar Mahallesi, 14. Okul Sokak girişinde bulunuyor. Sokağın adı, üzerinde okulun kapı karşısındadır.


Bu yolu her gün yüzlerce ilköğretim, ortaöğretim çocuğumuz ve velilerimiz, mahalle sakinleri kullanıyorlar..
Küçük çocuklarımız için olumsuzluk yaratan bu tehlikeli çatının yetkililerin değerlendirmesini ve örneklerine zaman zaman rastladığımız, her tür olası tehlikelerin ortadan kaldırılması için gerekli işlemlerin acilen yapılmasını bekliyoruz. Saygılarımla.."Cengiz SAKARKAYA

Alo,burası Nilüfer

"Gazeteniz köşesinde 13.2.2018'de okurunuz Sn.Engin Dinçer'in ilettiği 'Cimnastik değil Jimnastik olacak' başlıklı yazı hakkında Türk Dil Kurumu hem jimnastik hem de cimnastik kelimesini doğru kabul etmektedir.
Ancak bir devlet kurumu olarak bu spor branşının en üst yetkili kurumu olan Türkiye Cimnastik Federasyonu, branşın adını kendi web sitesi de dahil olmak üzere "C" harfi ile ve 'cimnastik' olarak kullanmaktadır.


Türkiye'de sadece bu branşa adanmış ilk ve tek spor salonu olma özelliğini taşıyan salonumuzda ulusal ve uluslararası alanda resmi müsabakalar da düzenleniyor. Salonun adı Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun görüşüyle belirlenmiştir.
Konuyla ilgili web siteleri ekran görüntüleri de ektedir." Nilüfer Belediyesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.