Hava Durumu

BUTTİM, BUSKİ ve toz bulutları içinde yaşam

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2017 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 04:50

"Buttim İş Merkezi'nin önü Fuar Caddesi'nin başlangıç noktasından İstanbul Yolu bağlantı yoluna kadar yapılan BUSKİ çalışmalarından sonra aradan bunca zaman geçmesine rağmen henüz asfaltlama işlemi nedense yapılmadı?

Araçlar buradan hızlı geçtiği için kalkıp havalanan toz bulutlarını solumak zorunda kalıyoruz. Rüzgarın yönüyle kesif toz bulutları iş alanımıza ulaşmamızda sağlığımızı ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir. Toz bulutları ile iç içe bir yaşam var burada.

Belediye ve yetkililere sorunumuzu defalarca yansıtıp şikayet etmemize rağmen henüz sorunumuzu çözümleyecek herhangi bir önlem alınmadı. Sulama vb. hiçbir işlem de yapılmıyor.
Fotoğraflar, mail'imizin ekindedir. Bu şikayetimizi gazetenizdeki köşenizde dile getirirseniz çok memnun oluruz. Teşekkürlerimizle.."
Çevre sakini bir kısım okur grubu

Doğalgaz ve kömür

"Büyükşehir Bld.'mizin kömür dağıtımı yerine halkımıza doğalgaz yardımına başlaması konusundaki çalışmalar çok güzel bir gelişme.
Endişem; bu yardım paketi içindeki doğalgaz dönüşümü maliyetli bir iş ve bu yardımın yapılacağı bölgelerin çoğunun kentsel dönüşüm projesi kapsamında olması.
Bu işlerin heba olmaması için önceden iyice araştırılıp öyle başlanmalı. Kolaylıklar dilerim."
Bir Bursa sakini

Atatürk Yeraltı Çarşısı'na dikkat!

"Büyükşehir Bld. Atatürk, Altıparmak ve Cumhuriyet Cad, başta olmak üzere pek çok bölgede cephe sağlıklaştırma çalışmaları ardından İnönü Cad.'ndeki çalışmaları da tamamlama aşamasına getirdi. Atatürk Caddesi ile İnönü Caddesi'nin kesiştiği noktadaki Sönmez İş Sarayı, çalışmalar kapsamında estetik bir görüntü kazandı. Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Recep Altepe, 'kalite kenti' hedefi doğrultusunda özellikle ana arterlerdeki tüm kötü görüntüleri kaldırıp, kente daha estetik bir imaj kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.'
***
Haberi bugün (perşembe) yerel basında okudum. Altepe ayrıca, "Sönmez İş Sarayı ve devamındaki binalarda uzun yılların yorgunluğu vardı. Yaklaşık 50 yıllık geçmişi olan yüksek binaların cepheleri eskimişti. İnönü Caddesi'ndeki çalışmalarımızı da büyük ölçüde tamamladık. Her şey kalite kenti Bursa için" diyor.
***
Başkanımız'a teşekkürler. Ancak önemli bir konuya değinmek isteriz:
Cumhuriyet Alanımızdaki Atatürk Yeraltı Çarşısı'na giriş çıkış merdivenleri ve duvarlarında yer yer dökülmeler, çirkinlikler var. Her geçen gün de artıyor. Burası kentin en merkezi yeri. Sönmez İş Sarayı dış görünümüyle ihya edilirken Atatürk Yeraltı Çarşısı'nın da ele alınmasını rica ediyor gereken çalışmaların acilen yapılmasını saygıyla istiyoruz."
Çevre sakini iki okur

Alo, burası Büyükşehir

ACİL KAPLAMA:-"22/3/2017 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz "Acil müdahale gerekiyor" başlıklı okur uyarı yazısı, ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Osmangazi İlçesi, Lefkoşe Caddesi-Mihraplı Caddesi kesişiminde bahsi geçen kavşaktaki bozukluklar, tarafımızca program dahilinde asfalt kaplama yapılarak giderilecektir."
***
KİLİTLENEN TRAFİK:- "28/3/2017 tarihli köşenizde yer verdiğiniz '"Kilitlenen trafiğin tek anahtarı sinyalizasyon" başlıklı okur yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bahse konu olan kavşak alanına, ilgili müdürlüğümüzün iş programı kapsamında, sinyalizasyon tesisi kurulacaktır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlişkiler Şube Md.

Mümin Gençoğlu Parkı'na ilgi

"Bursalı tanınmış iş adamı, eski bir parlamenter ve Bal-Göç'ü kuran merhum hayırsever Mümin Gençoğlu'nun adını yaşatmak için Hürriyet semtinde bir parka onun adı verilmişti. Hürriyet semtindeki parka dikilen bir anı panosu son zamanlarda bazı duyarsız kişilerin pankart ve ilan yapıştırdıkları bir yer haline geldi.
Parkın ortasındaki anı panosunun bir an önce temizletilmesi gerekiyor. Aksi halde bu tabela Sn.Gençoğlu'na adeta bir 'saygısızlık anıtı' olarak kalacak. Hüsrev BALKAN

Güneştepe'de bir pano kapağı

"Osmangazi, Güneştepe Mah. yeni bir yerleşim yeri. Burada kaldırımlar daha yeni döşendi. Elektrik panosu önce döşendiği için düşük kalmış. Ve bunu yapan taşeron şirket Bld. yetkililerine haber vermeden kapaklarının yarısına kadar kaldırım döşemişler.
Peki iş bittiğinde bu kaldırımları ve taşeron firmayı denetleyen yetkili yok mu?. Fen İşleri ne iş yapıyor, paramız nerelere harcanıyor?. Şirket kaldırım bile döşemeden 'döşedim' dese demek ki parasını alacak.
Çünkü belediyeden kimsenin kontrol etmediği kesin. Ya da belediye görevlisine göre bu pano normal. Burada bir elektrik sorunu olsa pano kapağı nasıl açılacak?. Yer; Güneştepe Mahallesi 1. Seç Sokak. Teşekkürler."
Güneştepe Site sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.