Hava Durumu

Bursa'nın nadide tatil yeri pis sular altında

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2017 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 07:24

"Bursamız'ın nadide tatil yerlerinden biri Karacabey sahilindeki Yeniköy'e Bursa Büyükşehir ve Karacabey Bld.'lerince yeni yatırımlar yapılıyor.
Sahil bandının düzenlenmesi, güzelleştirilmesi için yapılan çalışmalarla 'Karacabey Boğazı' diye de bilinen Yeniköy'de bunlar yapılırken bölgenin altyapı sorunu ne yazık ki şaşırtan bir çizgide.

İşte son yağışlardan sonra 'Bursa'nın nadide tatil yeri' Yeniköy'den ilginç manzaralar. Yağmur suları sel haline gelmiş, giderler yetersiz ve sel suları taşıp sokaklara caddelere yayılmış ve her taraf göl halinde.

Çekip köşenize yayınlanması için gönderdiğimiz fotoğraflar her şeyi apaçık anlatıyor. Fazla söze gerek yok.

Yeniköy'ü turistik açıdan kalkındırmak için kolları sıvayan sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyor ve gerekli altyapı çalışmalarının acilen yapılmasını rica ediyoruz.. Saygılarımla."

Ahmet BEYOĞLU

*Yunuseli'de kurban pazarı şikayeti!..

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Belediyeler kurban pazarları ve kesim yerleri için hazırlıkta. Ancak Yunuseli'den okurlarım Erdal Uçar ve Okan Demirci'nin gönderdikleri şikayetler dikkat çekici ve aynı paralelde. Birlikte okuyalım:
"2016 yılından beri Bakyapı firmasının Yunuseli Mah.'ndeki prestij modern konutlarında oturuyorum. Önceki yıllarda 'kurban pazarı'nın bu bölgede kurulduğunu biliyorduk. Kurban pazarına sınır olan parsele 918 konutluk bir proje yapıldıktan ve yine aynı şekilde Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı açılışından sonra pazarın başka bir bölgeye taşınacağını düşündük.
Fakat olmadı. Yanıldık. Kurban Bayramı'na bir ay kala iş makineleri kurban pazarı sahası için çalışmalara başlayınca site sakinleri olarak belediyeden bilgi almak istedik.
Bizlere, "kurban pazarını taşıyacakları bölgenin yetişmemesi sebebiyle 2016 yılı için son kez Yunuseli Mah.'ni kullanacakları ve 2017'de pazarın kesin taşınacağı" söylendi.

Rahatsızlığımız kurban satış bölgesi değil.. Yanlış anlaşılmasın, satış bölgesinin kurbanın 1.2. ve 3. günü kesim yeri olarak kullanılması ve yeterince denetlenmemesi.
Eli bıçak tutan kurban sahipleri boş bir köşede bu işi yapıyor. Sorumuzun kaynağında bu yatıyor. Kurban bayramının son günü pazar alanının hali yürekler acısıydı. Her yerde işkembeden kelleye kadar hepsi yerlerde üstü açık bırakılmıştı.
Malum bayram yazın en sıcak günlerine denk geliyor. Bu sakatatlar sıcaklıkla çevreye çok pis kokular yaymakta. Evimizin pencerelerini açamıyoruz. Bir de kara sinekler oluşuyor. Kapı, pencereden içeri kara sinekler doldu geçen yıl. Görüşmeler esnasında kurumlar konuyu çok üstlerine almadı. Büyükşehir ve Osmangazi Bld. defalarca mail ve telefonla arandı. Büyükşehir, Osmangazi'ye orası da Büyükşehir'e konuyu yönlendirdi.
Site sakinleri 2016'da yaşanan sıkıntıları 2017'de tekrar yaşamamak adına kurban pazarının burada kurulmaması için site yönetimi önderliğinde toplu olarak imza kampanyası başlatıp belediyeye sundu. Ancak bir yanıt iletilmedi. Dün kurban pazarı sahasında yeniden çalışmaya başlayan iş makinelerini görünce tüm site sakinleri olarak Bld.'ye yapılan başvuru ve sıkıntılarımızı dile getirememiş olmanın üzüntüsünü yaşadık.
Bld. yetkililerine gazetenizdeki köşeniz aracılığı ile sesimizi duyuralım istedik. Umarız bir şeyleri değiştirmek için yeterince zamanımız vardır. İyi günler."

*Güzelyalı'da çirkin durum

"Güzelyalı'da yat limanı karşısındaki yolda bulunan rögar kapaklarından kanalizasyon suları dışarıyla taşıyor. Her taraf pislik ve ağır kokular içinde kalıyor.
Yolun diğer tarafında da kaldırım çalışmaları yapıldı ancak yeni yapıldığı halde çökmeler var.
BUSKİ ve Mudanya Bld. ilgililerinin dikkatine sunar, gerekli çalışmaların yapılmasını rica ederim."

Mustafa GÜNEY

*Sitemizin önü çöplük mü?..

"Mudanya Yıldıztepe'deki Beykent Sitesi sakinleriyiz..
Bir şirket karşımızda iki yıl önce yeni bir inşaata başladı. Bu süreç içinde de bizim sitemizin önüne akla gelebilecek her tür inşaat malzemesi, inşaat atığı, moloz, pislik, çöp vs. attı ve atmaya da devam ediyor..
Firma ilgilisine defalarca ricada bulunduk, sitemizin, kapımızın önüne bu pislikleri atmayın diye. Ama baş edemiyoruz.
Mudanya Belediyesi'ne de durumu ilettik. Fakat sonuç yine alınamadı.. Daha kaç yıl yaşanılan bu problemi çekeceğiz, sitemizin önü çöplük mü?"

Yunus ÖZUMAR


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.