Hava Durumu

Bursa'nın masalcı ablası

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2017 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 07:36

Mutlu pazarlar değerli okurlarım..
Küçük yaşlarda büyüklerimizden dinlediğimiz birbirinden ilginç masallar belleklerimizdeki yerini koruyor. Ama şimdilerde birbirinden güzel yeni yeni masallar da yazılıyor ve kitaplaştırılıp kütüphanelerde yerlerini alıyor.
Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırıp, kitap sevgisini artırmak için, her yıl kasım ayının ikinci pazartesi günü ve devamındaki hafta ülkemizde 1947 yılından beri "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" olarak kutlanıyor.

Nilüfer'deki Misi Çocuk Kütüphanesi de bu nedenle hafta boyunca Bursa'da yaşayan yazarları çocuklarla buluşturup unutulmaz bir etkinliğe imza atıyor. Etkinliğe katılan yazarlar Özlem İçer, Deniz Şahin, Lemanser Sükan ve Kadriye Bozkurt.
'Lalingo' isimli eğitici çocuk kitapları serisinin sevilen yazarı Bursalı yazar Özlem İçer de geçen çarşamba günü bu konuda yine çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.
İbrahim Uyar İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı söyleşide öğrenciler yazar İçer'e çeşitli sorular yöneltip unutmayacakları yanıtlar aldılar.

Söyleşi sonrasında da yazar Özlem İçer kütüphanenin çocuklara armağan ettiği kitaplarını imzaladı.
İşte çocukların unutulmaz bir güne imza attıkları günden iki görüntü. Çok şanslısınız çocuklar ve tebrikler İçer..

Müzeyyen Senar'a bir vefa örneği

Uludağ Sanat Derneği'nde (ULSAD) faaliyete geçen Türk Sanat Müziği Korosu, Bursalı ünlü ses 'Müzeyyen Senar' adını alarak rahmetli sanatçıya büyük bir vefa örneği gösterdi. Dernek, Nilüfer Belediyesi katkılarıyla çalışmalarına başlarken Başkan Mustafa Bozbey'e de bir nezaket ziyareti yapıp çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdi.

Bu arada Derneğin başarılı Başkanı Bahadır Öztabak, Koro Şefi Hilmi Bozdemir ve koro elemanlarından oluşan heyet, Müzeyyen Senar Türk Sanat Müziği Korosu'nun çalışması için yer tahsisi yapan Başkan Bozbey'e teşekkür etti.
Samimi bir ortamda geçen görüşmede Koro Şefi Hilmi Bozdemir "Bursamız'ın yetiştirdiği Müzeyyen Senar ismiyle Türk müziğine yeni sesler kazandırmayı, Müzeyyen Senar Türk Sanat Müziği Korosu ile sanatçımızın adını yaşatmayı arzuluyoruz. Sizin ve Bursalıların desteğiyle başka projelerimizi de hayata geçireceğiz" dedi.

Bozbey de "Müzeyyen Senar, Bursa için önemli bir şahsiyettir. İsminin daha kalıcı olması için çalışmalar yapmanızı diliyorum. Yapacağınız her çalışmada sizlerin yanındayız" dedi..
Müzeyyen Senar Türk Sanat Müziği Korosu'nun vereceği konser müzik çevrelerinde merakla bekleniyor.

Karagöz Festivali

17.Uluslararası geleneksel Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali yarın başlıyor.
Bursa'nın en önemli simgelerinden biri olan tarihi Karagöz-Hacivat oyunları bu sabah saat 10.30'da Tayyare Kültür Merkezi'nde başlayacak. Festivalin ilk oyunu sanatçı Kazım Akşar'dan 'Kız Kulesi Efsanesi' isimli gösteri olacak.
Festival 25 Kasım'a kadar sürecek ve ünlü kukla ve gölge oyunu sanatçıları çeşitli oyunlarla izleyicilerin karşısına çıkacaklar.

Yeni çıkan bir kitap

'YORGUN VE YARALI': Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş dönemi yıllarında yaşanılan tutkulu bir aşk hikayesini anlatan 'Yorgun ve Yaralı' isimli roman yazar Gülseren Engin imzasıyla yayınlandı.
Remzi Kitabevi yayınları arasında okurlara sunulan eser kitapçı raflarında yerini aldı. Roman savaşlarda yokluk içinde büyük mücadeleler veren kahramanlarımızın yaşamış oldukları zorlukları ve aşklarını akıcı, başarılı bir dille anlatıyor.

Mevlana'dan güzel sözler

"Kapı açılır sen yeter ki vurmayı bil. Ne zaman? Bilmem. Yeter ki o kapıda durmayı bil."
"Öyle bir 'yâr' sev ki evladım; elinde su tasıyla, iftarı bekleyen oruçlu gibi beklesin seni."
"Unutma, sır gibi seversen eğer muradın gerçekleşir. Çünkü tohum toprağa gizlenirse yeşerir."
"Gözyaşının bile görevi varmış; ardından gelecek gülümseme için temizlik yaparmış."
"Gönül ne tarafı işaret ederse, beş duyu da eteklerini toplayıp o tarafa gider."
"Minareden düşenin parçası bulunur da, gönülden düşenin parçası bulunmaz.
Derleyen Atıf DEMİR'e teşekkürler

Pazar neşesi

GÖRMEMİŞ : Taksi sürücüsü, yolda seyrederken 'sağa dönülmez' işaret levhası olduğu halde sağa sapmış. Ama hemen anında bir trafik prolisi keskin bir düdük sesiyle kendisini uyarınca durmak zorunda kalmış.
Trafik polisi zincirinden tuttuğu düdüğünü sallaya sallaya sürücünün yanına gelmiş. Ve sert bir sesle sormuş:
"Sağa dönülmez işaretini görmedin mi kardeşim?..'
Sürücü hatalı olduğunu bilmesine rağmen çok pişkin bir sesle şu yanıtı vermiş:
"Görmesine gördüm tabii işaret levhasını ama sizi göremedim be memur bey!." Teşekkürler Erdoğan DİLEK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.