Hava Durumu

Bursa'da havaray çok havalı olur!

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2018 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2018 08:44

Bursa trafiğini havadan rahatlatma konusunda daha mantıklı olacağını düşündüğüm için bu projeyi köşenizden yansıtıyorum.
Fotoğrafta görüldüğü gibi, raylı bir sistem yapılması hem Bursa, hem de vatandaşlar için daha iyi olur.
Yerüstünden giden trenler trafik sıkışıklığına neden oluyor. Yolların daralması ve o alanların konumunda olumsuzluklar yaratıyor. Havaray sistemi kentimiz için daha verilmli olacaktır..
Yıldırım metrosu yapılması bence mantıksız. Yeraltından gitmesi için çok para harcanır. Yeraltına yapılacak Yıldırım metrosu bulunduğu konumdaki mahalleleri olumsuz etkiler.
Aynı çalışma istanbul'da yapıldı. Çoğu binada çatlaklar oluştu. Büyükşehir bunu göz önünde bulundurmalı. Yoksa vatandaşlardan çok tepki alır. Bu yüzden havadan yapılması gereken ulaşım daha mantıklı olacak, maliyet düşecek, ulaşım daha iyi olacak.
Sn. Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş, bu projeyi Bursalılar da daha çok benimser. Ayrıca Bursa ulaşımına nefes aldırabilir.
Örneğin; Gökdere, Kasım Önadım Caddesi üzerinden Mimar Sinan Bulvarı'na oradan Kaplıkaya'ya direkt ulaşım sağlanması daha mantıklıdır. Cadde uygun, çalışmalarda bir sıkıntı da yaşanmaz.
Gökdere, Şükraniye, Beyazıt, Üniversite,Güllük, Şevket Yılmaz, Erikli, Fidyekızık, Kaplıkaya, Ertuğrul Gazi, Mesken, Tayyareci Mehmet Âli Cad. Davutkadı, Yıldırım, Gökdere'ye havadan ulaşım hem maliyet, hem de ulaşımda daha iyi olur.
Sayın Bşk. Aktaş'ın bu projeyi düşüneceğini umarım. Bursa trafiğini rahatlatma çalışmaları için kendilerine teşekkürlerim var.
Bursa'ya ulaşım açısından rahatlık kazandırdığı için ekip arkadaşlarına da teşekkürler, saygılar. - Ümit DEMİRALAY

MERİNOS PARKI OTOPARK OLMASIN

"Gazetenizdeki köşeniz kanalıyla şehrimizde nefes aldığımız birkaç yerden biri olan Merinos Park'ın yavaş yavaş otoparka dönüşmesini ilgililere duyurmak istiyorum.
Özellikle cuma günleri paralı otoparkı kullanmak istemeyen ve kendini diğerlerinden daha ayrıcalıklı gören kişiler araçlarını Merinos Parkı içine park ediyorlar..
Her geçen gün de bu sayı artıyor.
Parkın yürüme yollarında araç trafiği ve park etme durumları olmaması için fiziki engellemelere ihtiyaç var düşüncesindeyim.
Fotoğraflarımda görüldüğü gibi parkı ve tesisleri koruması gereken belediye görevlisi yeni yapılan basketbol sahası bölgesine aracını park etmiş. Bunu gören vatandaşlar da bunu örnek alırlar. Ve güzelim parkımız iyiden iyiye bir otoparka dönebilir.
Dikkatlere sunarım.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

GÖKDERE'DE SORUN VAR

"30.9.2016 köşenizde Gokdere'de yapılan dere ıslah çalışmasının eksik olduğunu, dereye kanalizasyon sularının karıştığını iletmiş, akabinde sorun giderilmişti.
Yetkililere köşenizden teşekkürlerimiz de yayınlanmıştı.
Ama ne yazık ki aynı yerden dört-beş aydan beri pis kanalizasyon suları yine Gokdere'ye bırakılıyor. Çevre keskin, pis bir koku ile her türlü hastalığa yol açacak tehlikelerle baş başa bırakılıyor.
Söz konusu olayla ilgili fotoğraf ektedir.
Sayın yetkililerden konuya el atarak kanalizasyon sularının Gökdere'ye salınmaması konusunda üzerlerine düşeni yapmaları için göreve davet ediyorum.
Saygılarımla. - Doğan ÇİÇEK

BU YOL YA ÇÖKERSE?

Nilüfer, Çamlıca Mah. 1.Niyet Sokak'la Gülfidan Sokak kesişme noktası yol ağzında rögarın hemen yanında oıldukça derin bir delik var. Önemsenecek çapta boşluk oluşmuş. İlgililerin kontrol etmesinde yarar var. Allah korusun yolun altı boşalırsa çökme oluşabilir.. Dikkate sunarım."

ULUDAĞ'DA 90 POŞET ÇÖP TOPLADILAR

Bursagaz Doğa Kulübü üyeleri, Uludağ, piknik alanları ve yamaçlarda 90 poşet çöp topladı.
Bakacak'ta kurdukları çadırlarda iki gün konaklayan üyeler; vatandaşları çevre temizliği için de bilgilendirdi. Özellikle mangal ateşi konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapan üyeler, gün içinde belirledikleri bölgelerde mıntıka temizliği yaptı. Akşam saatlerinde piknikçilere dağıttıkları çöp poşetlerini toplayan kulüp üyeleri, iki günün sonunda bölgeyi toplam 90 poşet çöpten arındırdı. Çöpleri konteynerlere bırakan üyeler, plastik, cam metal atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını da sağladı.
Kulüp Bşk.'ı Murat Yiğit, Uludağ'daki faaliyet hakkında 'Doğayı yaşat ki geleceğimiz yaşasın' sloganıyla Bursa'nın dört bir yanında çalıştıklarını ve vatandaşları bilgilendirdiklerini belirtirken "Yeşil Bursamızın nefes kaynağı, ülkemizin gözbebeği olan Uludağ'ın yemyeşil yamaçlarında çevre temizliği için hafta sonu kamp kurduk. Gönüllü kulüp üyelerimizle birlikte çöpleri toplayıp doğamızı bir nebze de olsa temiz tutmaya çalıştık. Elbette en önemlisi bu çöplerin hiçbir zaman birikmemesi. Biz de bu doğrultuda temizlik faaliyetlerimizin yanı sıra bilinçlendirme çalışmalarımıza da devam edeceğiz" diye ekliyor.
Bşk.Yiğit, çalışmaları fotoğraflayan Bursagaz Fotoğrafçılık Kulübü üyelerine de teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.