Hava Durumu

BURBAK bu uygulamaya ne der?

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 07:35

"Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde Büyükşehir'e ait BURBAK otoparklarının yanı sıra bazı kiralık araç firmaları tarafından kullanılan cadde kenarları var. Ve bunlar caddemizi işgal ederken yoğun bir trafik akışı olan bulvarda trafiği de olumsuz şekilde etkiliyor.
Özellikle cadde üzerindeki banka şubeleri önlerine bırakılan araçlar sorun oluyor ve kısa süreli park etmek isteyen vatandaş kesinlikle yer bulamıyor.
Ve bu yüzden bazı kesimlerde genellikle iki sıralı yan yana park etmek zorunda kalınıyor.
BURBAK görevlileriyle konuştuğumda bir şey yapamadıklarını ve bazı sürücülerin park parası dahi ödemediklerini söylüyorlar.
Vatandaşın ihtiyacı gözetilerek kavşaklar genişletilip, bir şerit te iptal edilirken otopark alanına dönüştürülen bu yerlerin kiralama şirketlerine ait ticari bir alan olmaması görüşündeyim. Ayrıca art niyetle düşünmek istemiyorum ama ücretledirilmeleri de tam yansıtılıyor mu, bunu da bilmiyorum...
Bursa Büyükşehir ve BURBAK yetkilerinine bu konuyla ilgilenmeleri için gazeteniz kanalıyla ulaşmak ıstiyorum.
Yansıttığım konuya köşenizde yer vermeniz dileğimle iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Harika rölyefler

Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Pınar Şahin'in 'Hayat Boyu Öğrenme Genel Md.'nün Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında başlattığı perspektif tekniği altyapılı rölyef çalışmaları üçüncü yılında.
Projenin amacı; çağımızda erkeklerle omuz omuza hayat mücadelesi veren kadınlarımızı okullarımıza kazandırmak ve onları bu alanda aktif etmek.
Öretmen Şahin önderliğinde 17 başarılı kadından oluşan kursiyer grubunun yeni dönem Kadının Gölgesinde isimli 2.rölyef sergisi Dünya Kadınlar Günü'nde Zafer Plaza AVM'de açıldı ve geniş bir ilgi gördü.
Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu Md. Ahmet Erdoğan, Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şb. Bşk. Metin Öksüz, kadın kolları temsilcileri ile Bahar Semiha Acar İlkokulu Md. İsmail Yalçın ve Başaran İlkokul Md. Ethem Damircan'ın açılışını yaptığı sergi 16 Mart'a dek izlenebilecek.
Rölyef sergisine eser veren başarılı sanatçılar şu isimlerden oluşuyor:
Pınar Şahin, Ayşe Genç, Ayşe Paşaoğlu, Belma Boz, Elmas Ağa, Fatma Kaçan, Filiz Kurtuluş, Gönül Oğuz Ergin, Gülşen Marancı, Hilal Şahin, Nazlı Şengül, Semra Açıkgöz, Sevil Şaşıçanakçı, Sevinç Uysal, Yasemin Sakarkaya, Yasemin Zayim ve Zeynep İlhan..

Resmen bir korku tüneli

"Bu fotoğrafımı bir öğle vakti saat 12 sularında çektim. Resmen bir korku tüneli gibi yaya altgeçidi burası. Ama kapkaranlık bir tünel. Aydınlatma maalesef yok.
Öğle saatleri böyle kapkaranlık tünelin akşam saatlerindeki halini doğrusu düşünmek istemiyorum.
Tünelin adresi:
Esentepe Mahallesi, Pembe Mavi ve Medicabil hastanelerinin önü.
Buranın acilen aydınlatılmasını bölge sakinleri adına çok rica ediyoruz."
Fatih TONGURLARLI

Alo, burası Büyükşehir

LED'Lİ PROJEKTÖRLER: "7 Mart 2018 tarihinde bir okurunuzun 'İsraf haramdır unutulmasın' başlıklı uyarı yazısı ilgili birimimizce incelenmiştir.
Yazıda Büyükşehir Stadyumu çevre aydınlatmalarının geç saatlere kadar tamamının yandığı ve bunun israf olduğu, bu konuda gerekenlerin yapılması istenilmektedir.
Büyükşehir Stadyumu çevre aydınlatmaları onaylı proje doğrultusunda yapılmış ancak stadyum gövdesinin görünürlüğünün yetersiz olduğu düşüncesiyle Belediye Başkanlığı talimatıyla 40 metrelik direklerle gövde aydınlatması tasarlanmış ve imalatlar buna göre tamamlanmıştır.
Belirtilen aydınlatma enerji sarfiyatı düşünülerek led'li projektör olarak tasarlanıp en az 1/5 oranında enerji tasarrufu sağlanmıştır. Çevre aydınlatmaları güvenlik sorunları ve görsellik dikkate alınarak planlanmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Belediyesi Basın
Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

Gizli zam mı?

BUSKİ'nin son ödeme faturasında dikkaki çeken bir nokta var. Geçen ay faturamdaki suyun ton bedeli 2 lira 89 kuruştu.
Bu ayki faturamda bu rakam 2 lira 91 kuruş olarak belirtiliyor.
Yani iki kuruşluk bir artış var. Bu artış bedeli belki ilk etapta önemsiz gibi görünüyor ama hani su fiyatlarında ucuzluk yapılmıştı?.
Ayrıca katı atık bedeli rakamları da anlaşılır gibi değil. Ben ev veya işyerimde inşaat çalışması yapmadım ki moloz, çöp gibi atıklar olsun.
BUSKİ konuya açıklık getirirse tüm Bursalılar öğrenmiş olacak.
Saygılar."Özcan TARZAN

Bu ne bitmez bir tadilat!

"Setbaşı'nda bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kütüphane binası aylardan bu yana kapalı tutuluyor. Bunun sebebi ise yapılan tadilat çalışmaları. Ancak bu tadilat aylardan beri sürüp gidiyor, bir türlü bitmiyor ve bu tempo ile biteceği de yok..Yaya trafiğinin çok fazla olduğu kütüphane binası önüne ise güvenlik panoları konulduğu için yayalar bu panoların altından güçlükle gelip geçebiliyorlar.
Çalışmaların hızlandırılarak artık bu tadilatın bir an önce bitirilmesini bekliyoruz."
Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.