Hava Durumu

BURBAK'a Beşevler'den önemli bir rica var!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2019 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 08:00

"Erdal Abi;
Geçtiğimiz günlerde Nilüfer'deki İhsaniye semtinde Bursa Büyükşehir Belediyesi BURBAK tarafından bir açık otoparkın ücretsiz olarak halkın kullanımına açıldığı bilgisi paylaşılmıştı..
Hemen ardından okurlarınızın bu konudaki teşekkürleri de köşenizde yayınlandı.
BURBAK'ın şehrin otopark ihtiyacı için gerçekleştirmiş olduğu çözümler üretmesi çok olumlu.
Şimdi; benzer bir durum Beşevler bölgesi, Konak Kapalı Pazaryeri için de söz konusu.
Pazar günleri burada otopark sorunu oluştuğu için araçlar kaldırımlara park ediyor, Zaten daracık olan kaldırımlarda pazar arabamızla yürüyemez hale geliyoruz. Haftanın diğer günleri ise burada otolarımız için park yeri ihtiyacı oluşmuyor ve pazaryerinin mevcut otoparkının kapasitesi yeterli geliyor.
Bu nedenle söz konusu yerde İhsaniye'deki durumdan biraz farklı bir durum var.. Konuyu gündeme taşıdık ama Nilüfer Belediyesi'nin 'kaldırımlara park eden araçların plaka fotoğraflarını çekip bize gönderin' yanıtı dışında kaldırımlara araç park edilmesiyle alakalı olumlu bir gelişme maalesef olmadı.
Her pazar günü bu bölgede kaldırımlar araçlar tarafından işgal edilmeye devam ediyor.
BURBAK'tan rica etsek, Beşevler semtindeki Konak Mahallesi'ne araç park yeri sorunuyla alakalı bir çalışma yapılabilir mi acaba?.
Böylesine önemli bir çalışma gerçekleştirilebilirse BURBAK tüm bölge sakinlerinin övgüsünü toplayacaktır.
Saygılarımızı sunarız." - Adının açıklanmasını istemeyen bir semt sakini

Alo, burası Osmangazi

'YAŞLI AMCA İKNA OLMADI:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 8 Ocak 2019 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Bu Soğuk Havada Dışarıda Yatıyor' başlıklı yakınmasına yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan Emek, Adnan Menderes Mahallesi, Turgut Özal Caddesi'ndeki seyyar satıcılık yapan ve dışarıda yaşayan yaşlı vatandaşımızla belediyemiz 'Belediyem Benimle' ekibimizce yazınızda da bahsedildiği gibi ilgilenilmiş, gerekli çalışmalar yapılmış; ancak hemşehrimize daha sağlıklı destek olabilmek için götürmek isteyen ekiplerimizi reddetmiştir.
Ekibimiz, vatandaşımızı ekip aracına alıp ilgilenmiş ve gerekli yardımlardan bahsederek götürmeye çalışmıştır.
Hatta yardımlar konusunda vatandaşımızı ikna etmek için ekiplerimiz bütün yolları denese de ikna olmamıştır.
Osmangazi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik hizmetlerimizle insan odaklı çalışmalarımızı sürdürüyor, sosyal yardımlarımızla ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi destekliyoruz. Mutlu ve sağlıklı Osmangazi için çalışıyoruz.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

Hanlar Bölgesi ve Ertuğrul Bey kabri

"Şehir merkezimizdeki Cumhuriyet Caddesi ve çevresi 'Hanlar Bölgesi' olarak tarihi bir yapıya sahiptir.
Bu yüzden özellikle yerli-yabancı turistlerin çok sık gelip geçtiği Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Ertuğrul Bey Camisi'ne yakın olan bir yerde Yıldırım Beyazıt'ın oğlu Ertuğrul Bey'in kabrinde ona ait bir tanıtım mermer levhası çok kirli ve bakımsız bir halde duruyor.
Tarihi Hanlar Bölgesi'nde tarihi bir kişiye ait kabirdeki mermer tanıtım levhasının bu şekildeki durumu bölgeye yakışmıyor.
Sayın ilgililerin mermer tanıtım levhasında gerekli temizliği yaptırmaları ve kabrin de ele alınarak düzenlenmesi gerekiyor.
Uyarımın ele alınmasını rica ederim.."
Şevket YORGANCILAR

Yıldırım'da su kesintisi

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım İlçesi'ndeki Samanlı Mahallesi ve civarında 31.0cak 2019 tarihine kadar, 08:00 ile 17:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak.
Bölge sakini okurlarımın tedbirli olmaları için dikkatine sunarım.

Taşkeser yine muhtar adayı

"1984'te başladığım muhtarlık görevimi 2014'e dek semt sakinlerimin oylarıyla üstlendim. Görevde olduğum sürede Çekirge için çalıştım. Bu çalışmada istemeden de olsa kırdığım, üzdüğüm bir hemşehrim varsa özür dilerim. Sevdam hep Çekirge'ydi.
Görevde olmadığım sürede de sanki hep görevdeymiş gibi mahallem ve sakinleri için çalıştım. Tarihi ve turistik özellikleriyle ön planda olan kentin gözbebeği ve misafir odası Çekirge'yi çok daha güzel ve daha modern olması için uğraş verdim.
Önümüzdeki yerel seçimlerde semt sakinlerime daha güzel ve modern, sokaklarında gezerken keyif alacakları bir mahallede yaşatmak için muhtarlık görevine ekibimle beraber yeniden talibim.
Sakinlerimizin desteğiyle görevime kaldığım yerden devam etmek için 31 Mart 2019 Pazar günü Çekirgeliler'i sandık başına davet ediyorum.
Bir sevdadır Çekirge, bir tutkudur.
Evet; nerede kalmıştık?...
Saygıyla."
Çekirge Mah. Muhtar
Adayı Mehmet TAŞKESER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.