Hava Durumu

Burada bir tarih yatıyor ama kapısı hep kilitli!.

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2019 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 08:17

Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tophane Sanat Okulu Müzesi Bursamız'ın tarihi değerleri arasında.
Ancak bu müzenin kapısının kilitli olması, yakın çevresinde 60 yıldan bu yana devamlı oturan bir kişi olarak beni gerçekten üzüyor.
Açıldığı yıldan beri atıl durumda olan müze lise bahçesinde ama kapısı kilitli olduğundan bir tarihi değer gölgede kalıyor.
Yakın geçmişte Devlet eski Bakanımız Sn.Hakan Çavuşoğlu liseyi ziyaretinde söz konusu müze açıldı ama ziyaret bitiminde tekrar kapatıldı.
Kültürümüzü tanıtmak için yapılan tüm müzeler vatandaşa açık olmalı düşüncesindeyim ve bunu arzulamaktayım.
Adı geçen müze düzenlenirken ilgililerce alınan bir kararda okul kompleksi içerisinden çıkarılıp, bağımsız olması ve müzede görevli bulunması, ziyaretlere açık olması sağlanabilirdi. Bu düşünülmedi veya nedense gerek görülmedi?
Müzenin önü duvar ve yakınındaki Devlet Hastanesi'ne gelenler ve hastalar için çeşitli büfelerle dolu.
İçinde tarihi ve çok değerli malzeme ve belgeler olan müzenin her zaman açık tutulmasını Bursalı bir vatandaş olarak sayın ilgililerden önemle rica ediyorum. Saygılarımı sunarım."

Kemal BAŞEREN

"Nilüfer, Beşevler bölgesinde, Karafatma Heykeli'nden aşağıya inerken Denizbank binası önünde sağa-sola dönüşlerin verildiği kavşak kapatıldı, trafik ışıkları da nedense iptal edildi.
Oysa buradaki kavşaklardan biri çok önemli olan Anadolu Hastanesi'ne girişi de sağlıyordu.
Şimdi hastaneye gidenler mecburen Yıldırım Caddesi'ne girme zorunda. Ve yol çok uzatılıyor.
Oysa bu kavşak ve trafik sinyalizasyonu çok yoğun trafik akışında sürücüler ve yayalar için güvenlik yaratıyordu.
Ayrıca; yine aynı bölgedeki Onur Market karşısında BOİ durağımız vardı. Durağın olduğu yerde bir inşaat yapılacağı için durağı cadde üzerinde yaya geçidi üzerine aldılar. Bu yüzden durağa yanaşan otobüsler nedeniyle trafik akışı çok aksıyor.
İnşaat çalışması bitince durağın yine eski yerine alınacağı söylenmişti ama inşaat bitti durak hâlâ orada duruyor.
Sayın yetkililerin dikkatlerine saygıyla sunar ve yaşadığımız bu problemlerin çözümünü bekliyoruz.
Saygılarımızla."

Şener YERLİGÖK ve
semt sakinleri

MÜZENİN GEÇMİŞİ

Müzenin olduğu tarihi bina aslında bir hamam ve 2. Bayezid'in Sadrazamı Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu İbrahim Paşa 1485'ten önce yaptırmış.
Tarihi hamamın 1563, 1569, 1620, 1642 yıllarında muhtelif kısımları onarılmış olsa da 1960'lı yıllarda harap ve bir kısmı yıkık durumda yalnızlığa bırakılmış. Zamanında Alman Alfons'a satılan bu tarihi hamamın tapusu 1979 yılında yeniden millileştirilmiş. 1980 yılında onarımı için bakanlıktan bir milyon lira kaynak ayrılan yapının, Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu'nca soyunmalık kubbesi, yıkılan kuzey duvarı ve diğer kısımları tamamlanarak onarılmış. Bugün okul müzesi olan bu tarihi hamam, Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilip Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne kazandırılmış.

KARŞIDAN KARŞIYA YARILMIŞ BİR CADDE

"Yunuseli Havaalanı'ndan Çeltik Köy'e giriş yolunun hemen başında bulunun bir çiçek ve bitki serası önündeki yolda asfalt zemin karşıdan karşıya yarılıp bir çalışma yapılmış.
Fakat daha sonra kazılan ve üstünkörü toprakla doldurulmuş çukur, son yağışlarda gelip geçen araçlar yüzünden daha da derinleşmiş bir halde.
Ben her iş günü buradan çalıştığım yere gidip gelirken araçların karşılaştığı duruma tanık oluyorum.
Bu da Bursa'nın yoğun trafiğinden kaçmak isteyen sürücülere alternatif güzergah olarak yorumlanan caddede araçlarımızı olumsuz bir şekilde etkiliyor.
Sayın ilgililerin söz konusu noktada gerekli asfalt onarımı yapmalarını rica ediyorum.."

Birsel CANER

ALO, BURASI NİLÜFER

BU ÇUKUR OCAK SONUNA KADAR:- "9 Ocak 2019 tarihli 'Taşlar dağılmış tehlike oluşuyor' başlıklı gazetenizde yayınlanan Ataevler Mahallesi'ndeki Verem Savaşı Derneği köşesinde bulunan kaldırımda oluşan olumsuzluk üzerine semt sakini bir vatandaşımıza ait şikayet yazısı tarafımızdan incelenmiş olup, adı geçen yerde gerekli olan tamiratlar ocak ayı sonuna kadar yapılacaktır.
Duyarlı vatandaşımıza teşekkür eder, size de çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."

Nilüfer Bld. Basın Bürosu

YOLLARDA DONMUŞ BETON PARÇALARI

"Kentimizde yıllardır değişmeyen bir sorunu köşenizden sayın ilgililere iletmek istiyorum. Umarım konuyu yetkililer ve özellikle Büyükşehir Bld.Bşk.Sn. Alinur Aktaş dikkate alıp takip eder.
Konu; beton mikserlerinden yollara dökülüp asfaltın bir parçası haline gelen ve özellikle rampalarda fazla olduğu için araçların tırmanmasını zayıflatan donmuş 'betonların' ne hikmetse temizlenmemesi..
Yollarda betonların döküldüğü yerlerin görülmemesi imkansız; kamu binalarının yanlarındaki yollarda vs. her yerde var bunlar. Umarım bu uyarım Sn.Başkanımız'ın dikkatini çeker ve bu problemden kurtuluruz.."

Y. Selim DAYIOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.