Hava Durumu

Bu kavşak kazalara davetiye çıkarıyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2018 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 07:52

"Fotoğrafta görülen bu kavşak Osmangazi ilçesi, Çekirge bölgesi, Kükürtlü Mahallesi, Kükürtlü Caddesi üzerinde bulunuyor.. Bizim çalıştığımız ofisin hemen önü.
Söz konusu kavşakta hemen her ay, en az bir tane ciddi trafik kazası meydana geliyor..
Bazen birkaç kazanın meydana geldiği de oluyor.
Biraz önce de bir trafik kazası daha oluştu.. Fotoğraf o anı saptıyor.
Bu gibi kazalarda araçlarda ciddi hasarlar oluşsa da hafif yaralanmalar dışında hayati ciddi bir durum şimdiye kadar olmadı.
Kavşakta böylesine sık aralarla kazalar olmasına rağmen neden önlem alınmadığını bir türlü anlayamıyorum?.
Son derece gerekli olan trafik güvenlik önlemlerinin alınması için illa insanların ölmesi mi gerekiyor?
Çünkü böylesine tehlike yaratan bir kavşakta ne bir trafik uyarı işareti, ne bir uyarıcı, ne bir engelleyici, ne de bir trafik sinyalizasyon lambası var?... Hiçbirisi yok.
Ve ne yazıktır ki bu olumsuzluklar insanlarımızın dikkatsizliği ile birleşince kazaların da önüne maalesef geçilemiyor..
Lütfen bir can-canlar yitirilmeden artık bir önlem alın, bir çözüm bulun.
Sayın ilgililerin dikkatlerine önemle sunarım.
Saygılarımla.." Özcan YAZICI

BAKIM BEKLEYEN ELEKTRİK TRAFOSU

"Bursamız'a gelen yerli ve yabancı konuklarımızın gezip dolaştıkları en önemli tarihi bölgelerinden biri olan Muradiye semtimizde bir süre önce yapılan güzel bir park var.
Park, Muradiye Belediye Otobüs Durağı'nın hemen arkasında kalıyor.
Ama belirttiğimiz parkın ve otobüs durağımızın hemen karşısında ana cadde üzerinde Osmangazi Halk Eğitim Merkezi'ne çıkan yokuş başında eski bir beton elektrik trafosu da bulunuyor.
Bu trafo binasının duvarları oldukça kirli ve yetkililerden onarım bekliyor. Dökülmüş sıvalar da var.
Trafo binası temizlenebilir, duvarları onarılıp boyanabilir ve tarihi bölgemizdeki güzelim parkımızla uyum sağlayan bir görüntüye kavuşabilir..
UEDAŞ yöneticilerinin ve ilgili belediye yöneticilerine bu arzumuzu saygılarımızla sunarız."
Mine ÖZGENÇ

ÜNİVERSİTEYE BİSİKLET YOLU

"Nilüfer Bld.Bşk.Mustafa Bozbey, Orhaneli Kavşağı'ndan Uludağ Üniversitesi'ne kadar kesintisiz bisiklet yolu yapılmasının en büyük hayallerinden biri olduğunu söyledi.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ile koordineli hareket eden Bursa'daki bisiklet dernekleri ve gruplarının başkanları, Bşk.Mustafa Bozbey'i ziyarette, sağlık, ekonomi, ulaşım, çevre ve turizm açısından bisikletin faydaları ile bisikletlilerin ihtiyaçları konusunda Bozbey'e bir sunum yaptılar.
Belediye olarak en çevreci araç olan bisiklete büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Bozbey de 'bisikletin ulaşım, spor ya da hobi amaçlı kullanımını yaygınlaştırmak için birçok projeyi hayata geçirdik hayata geçirmeye de devam edeceğiz' dedi.
Bozbey, ilçede bisiklet yolu uzunluğunun 153 km.'ye ulaştığını söyledi.

ALO, BURASI YILDIRIM

BAKANLIK KARARI:- "18/7/2018 tarihli gazeteniz köşesinde yer alan 'Sağlık Ocağı Bekledik Ama Otopark Yapılıyor' başlıklı, Umurbey Mahallesi, Umurbey Camii etrafında sağlık ocağı yapılması yönündeki bölge sakini okurunuzun talebi incelenmiştir.
Bakanlık onaylı 'Gökdere Doğusu İpekçilik İmar Planı' kapsamında, Umurbey Mahallesi Umurbey Camii etrafı sağlık tesis alanı olarak planlanmamış olup ilgili yer otopark alanı olarak belirlenmiştir.
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Belediyesi Basın ve Yayın Md.

TAMİRAT ZORLAŞIR

"Nilüfer ilçemizdeki eski Orhaneli Yolu, Odunluk Mahallesi'nde bulunan, 3. Nilüfer Caddesi'ndeki bir manzara.
Gönderdiğimiz fotoğraf eğer dikkatle incelenecek olursa yolumuz oldukça bozuk.. Yer yer derin çukurlar da oluşmuş vaziyette.
Gerekli olan tedbirler alınmazsa bu kesimde yolun sağlam tarafları da bozulacak ve tamiratı daha da zorlaşacak.
Konu ile ilgili makam sahiplerinin yolumuza gerekli alakayı göstermelerini ve ihtiyaç duyulan çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.
Saygılar sunarız.."
Bilal DİNÇCAN

IZGARALAR YAPILDI

"Osmangazi ilçemizdeki, Demirtaş bölgesi, Sakarya Mahallesi'ndeki Osmangazi Caddesi üzerinde büyük bir eksikliği hissedilen ve her yağışta çevrede geniş su birikintileri olan kesim hakkında BUSKİ'ye yazdığımız talepler üzerine bu eksiklik yani, elzem olan yağmur suyu giderleri BUSKİ ekipleri tarafından nihayet yapıldı..
Tüm BUSKİ yöneticilerine ve çalışanlarına Sakarya Mahallesi sakinleri adına teşekkürlerimizi sunuyor ve çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.
Saygılarımızla.."
Mümin DÜNDAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.