Hava Durumu

Bu kadar masrafın hiç sırası değil!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 08:09

"Devamlı okurunuzum. Geçenlerde köşe-nizdeki Mihraplı Parkı'yla ilgili bir okur yazısı üzerine ben de yazmak istedim. Yayınını dilerim.. Mihraplı Park turistik ve işlek bir park olduğu için çiçek diki-mi normal olabilir. Ne var ki ziyaret- çisi pek yoğun olmayan Beşevler Bölge Parkı'na da onlarca kasa çuha çiçeği 22 Kasım'da dikilmişti.
Çiçekleri çok severim ama birkaç ay sonra zaten sümbül ve lale soğanı dikimi de yapılacak. Kışın oldukça tenha olan bu parka bu kadar çok çiçek dikimine gerek var mı?.
Kışın zaten kar altında kalacak ve belki de bir kısmı donup kuruyacak.
Ben evime her iki haftada bir buket çiçek yaptıran birisiydim. Her mevsim pazardan saksı saksı çiçek alır onlara balkonumda bakardım. Enflasyon nedeniyle alım gücüm düşünce alamıyorum. Şimdi eve ne buketle ne de saksı çiçeği almıyor, tasarruf yapıyorum.
Benzer şekilde Belediyemiz'in de tasarrufu gerekmez mi? İleride ekonomik olarak yeniden güçleniriz, belediyemiz borçlarını öder, o zaman isterseniz dağlar, taşlar da çiçeklendirilir. Mutlu olur, seviniriz.
Ama şimdi bu kadar masra-fın sırası değil düşüncesin- deyim. Bölge Parkı'ndaki çiçeklerin takipçisi olacağım. Bu çiçekler ne zaman sökülüp yerlerine yenileri dikilirse o zaman sizlere kaç ay bu çiçekler dikili kaldı onun bilgisini de vereceğim.
Bu israfın önlemi ve temel ihtiyaçlara masraf yapılması gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla."
Bölge sakini bir okur

Gelip bakılacak denildi. Ama...

"Fotoğraflarını gönderdiğim alt geçit, Karaman Metro İstasyonu ile İhsaniye Metro İstasyonu arasındaki Sınav Kampüsü önündeki altgeçit.
Her yağmurda oluşan su birikintileri yüzünden göle dönüyor. Bu geçidi çok sayıda öğrenci ve çevre sakinleri kullanıyor.
Yağışların artacağı bu mevsim altgeçidi tamamen su basabilir. Elektrik tesisatı da üstte olduğu için bu tesisat suyla buluşursa kısa devre yapar. Elektrik akımına kapılan insanlar tehlikeyle karşılaşabilir.
Konuyu Büyükşehir Bld.'ne bildirdim, 'gelip bakılacak' dendi fakat sanırım bakan olmadı ki hâlâ bu tehlike sürüyor.
Yaşamsal sorunu ilgililerin dikkatlerine sunuyorum. Saygılarımla."
Çevre sakini bir okur

Sabahlara kadar tık tık, tık tık

"Çekirge'deki Küçük Yıldız Oteli yakınında oturuyoruz. Bu bölgedeki Bekarlar Hamamı karşısına bir vatandaş kokoreç tezgahı koydu. Gece sabahlara kadar ağır kokoreç kokusundan, gelen giden araçların gürültüsünden ve kokoreç hazırlanırken çevreye yayılıp yankılanan 'tık tık- tık tık' bıçak seslerinden bıktık usandık.
Osmangazi Belediyesi'ne şikayet ettik, 'tamam tamam hallederiz' dediler ama hiçbir şey yapmadılar.
Şikayetimize gerekli ilgiyi bekliyoruz."

Düğmeye çok basmayın!..

"Yıldırım, Ertuğrul Gazi Mah.'ndeki Prof.Tezok Cad. üzerinde yayaların karşıya geçişlerini güvenle yapması için konulan düğmeli trafik lambaları bu güzergahta hiç işe yaramıyor. Çünkü çalışma periyotları ayarsız. Ayrıca bazı kişiler düğmelere elini kaldırmadan belki beş,belki on sefer devamlı basıp duruyor. Zaten ayarsız olan lambalar bu nedenle iyice bozulabilir.
Ayrıca bölgede oturan Suriyeli bazı çocuklar da bu lambaları oyun yeri haline getirdi. Neredeyse düğmelere tekme atarak çalıştırma gayretindeler.
Dikkatlere sunarım. O lambalarda saçı bitmedik yetimin hakkı var, unutulmasın!."
Tacettin TORUN

Kibar şoför

"02.12.2018 Pazar günü 16.50 civarı Geçit Parkı'nın oradan Mudanya yönüne giden 1 M hatlı otobüse bindim. Çok kibar bir şoför beni karşıladı. Genelde zaten Burulaş şoförleri yolculara kibar yaklaşıyor.
Ama özel halk otobüslerinin bazılarında güzergah ve saate uymama, tekerlekli sandalyeli yolcuyu almama, yolcuya kaba davranma vb. olaylar zaman zaman gazete köşelerinde yer aldı.
Eylül ayında Küçük Sanayi'den Demirci'ye gidecektim. Durakta B-31 geçiş saatleri kağıtla kapatılmıştı. Burulaş web sitesinden baktım 13.45 ve 13.55 saatlerinde geçeceği yazıyordu. İkisi de gelmedi. Bir otobüs geldi 14.05'te kalkacağını söyledi.
Kendisindeki listede 13.35 ve 14.05 şeklinde gözüktüğünü söyledi. Özel halk otobüsçüler farklı bir zaman çizelgesi yapmıştı.
Ulaşım hizmetleri, kanunlarda Büyükşehir Bld.'ndedir. Alo 153'ü arayınca Burulaş'a yönlendiriyorlar. Ancak bazen özel halk otobüslerine bir şey yapılamıyor.
Sanki onlar Burulaş'ı yönetiyor gibi davranıyorlar.
Başa dönecek olursak; Burulaş şoförü ile özel halk otobüsünün yaptığı iş aynı ama neden tavır farklı?. Ben 1/M hattındaki kibar şoför arkadaşı kutluyor ve örnek olmasını diliyorum.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Su ve iki ayrı KDV

"Mail'ime ek olarak evimize gelen ekim ayı su faturası bulunuyor.
Faturada iki ayrı KDV bulunmakta ve su aboneliğimizi üzerimize almamıza rağmen fatura üzerinde türü 'inşaat-mesken' olarak görünüyor.. Bizim aboneliğimiz tek olmasına rağmen neden iki ayrı KDV ödüyoruz acaba!. Bu ne kadar yasaldır? Konuyu ilgililerin dikkatlerine sunuyorum. Saygılarımla."
Ali BELKA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.