Hava Durumu

Bu hayvanlar yaşamalı!..

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2017 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2017 07:23

"Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenize yayınlanması ve yetkililerin de önlem almaları için gönderdiğim fotoğraflarda görülen yer, Nilüfer ilçesindeki sokak hayvanları tedavi merkezinden.
Dertlerini anlatamayan hayvanlarımıza yeterli hizmetin maalesef bu koşullar altında ve bu merkezde oldukça uzak olduğu inancındayız.

Hayvanlar buz gibi soğuk beton zeminler üzerinde. Ayrıca hastalıklı ve sağlıklılar da hepsi bir arada tutuluyor.
Hayvanların gerekli tedavi, bakım ve temizliklerinin gerekli şekilde yapılmadığı da ortada. Bu konuda çeşitli bahaneler yaratılıp iş aksatılıyor.
Koruma görevlileri ve gönüllüler zorluk çıkarmadan içeri almıyor. Yıllardan beri de burada fotoğraf ve video çekimi yasaklanmış durumda.
Ayrıca; keyfe keder hayvan toplanmakta, toplanan hayvanlar tekrar alındıkları yerlere bırakılmamakta, pek çoğu kısırlaştırma, sağlık kontrolleri yapılmadan kırsal kesimlere terk edilmekte.
Oysa, 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu maddeleri kapsamında hayvanların yaşamlarını desteklenmesi hükmü de var.
Bu bağlamda; konuya ilişkin yetkililerimizi acilen duyarlı olmaya ve göreve çağırıyoruz. Saygılarımızla.." Hayvanseverler adına Emel ERKUL

Alo,burası Osmangazi

"Bursa Hakimiyet gazetesinin 11 Ekim 2017 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'O Yol Park Bahçeler'in mi?' başlıklı bir okur şikayetine yer. verilmiştir.
Çekirge Caddesi Karagöz - Hacivat Heykeli altındaki merdivenli yeşil alanın temizlik ve bakımı Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğu altındadır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld. Basın ve Halkla İlişkiler Müd.

Tehlikeli ada dönüşü sinyalize bekliyor

"Yeni düzenlenen Yunuseli yolunda oluşturulan ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na girişi sağlayan ada dönüşlü kavşak çok tehlikeli.
Bu yüzden söz konusu ada dönüşlü kavşağa acilen trafik sinyalizasyonu konularak kavşağın sürücüler için güvenli bir hale getirilmesi çok yerinde olur.
Çünkü; mesai saatleri başlangıcı öncesi ve mesai bitimlerinde kavşak çok yoğun bir trafik akışına sahne oluyor. İşyerime gidip gelirken bu yolu ve ada dönüşlü kavşağı mecburen kullandığım için bu tehlikeli duruma her gün yakinen tanık oluyorum.
Sayın UKOME yetkilileri belirttiğim zaman dilimleri içinde burada bir inceleme yapabilirlerse belirtmiş bulunduğum sorunun hangi boyutlara ulaştığını rahatça anlamış olurlar.
Konunun ele alınmasını ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı girişinin ivedilikle sinyalizasyona kavuşturulmasını önemle rica ediyorum.
Saygılarımı sunuyorum.." Gülseren B.

"Bedelli askerlik beklentimiz var"

"Yaklaşık 3 buçuk milyon gençten ve 1988 doğumlu biri olarak size bu e-mail'i yazma gereği duyuyorum.
5 senelik bir yatalaklık dönemi ardından babamı alzheimer hastalığından dolayı geçen sene kaybettik. Babamı kaybettikten sonra annemin de bazı rahatsızlıkları ortaya çıktı. Bir yandan çalışmaya devam ederken, bir yandan da annemle ilgilenmeye çalışıyorum.
Açıkçası hem bedensel hem de psikolojik olarak çökmüş durumda ve onu bu halde bırakıp şu anda askere gidebilmemin imkanı yok.
Halen 800 bin civarında bakaya durumda olan vatandaşımız var. Büyük bir çoğunluğu gelecekten ümidini kesmiş bir halde ailesini geçindirmeye çalışıyor. Çoğu da 30 yaşını tamamlamış bu insanların tek umudu devlet büyüklerimizin bu konuyu görmezden gelmemeleri ve sonuca kavuşturmasıdır.
Ayrıca ülkemizin savunma sanayisinin teknolojik anlamda gelişmesini isteyen ve destekleyen bir vatandaş olarak gerekli olan miktarın vergiler yoluyla değil de, 'bedelli askerlik' için gönüllü olan gençlerin katkısıyla sağlanmasını istiyor ve talep ediyorum.
Eminim ki benim durumumdan daha kötü durumda olan binlerce aile, çocuklarıyla ve eşleriyle birlikte umutla devletimizden gelecek bu güzel haberi bekliyor. Sayın ilgililerden ricam, lütfen bizleri daha fazla görmezden gelmeyiniz. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız.
Bu çoğunluğun 'bedelli askerlik' konusunu ele almanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.." Erdem İRİ

Geniş, derin bir çukur..

"Uludeğ Üniversitesi, Özlüce Mahallesi, BursaRay Üniversite İstasyonu ilerisinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi'ne ait durağın karşısındaki anacaddede çok geniş ve derin bir çukur var.
Ne zaman gerekli çalışma yapılacak, merak ediyoruz?.
Buradan geçen her araç çukur nedeniyle tahrip oluyor. Çukur kesimin acilen kapatılıp asfalt onarımı yapılmasını rica ediyorum..
Peşin teşekkürlerim ve saygılarımla.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.