Hava Durumu

Bu çalışmalarda bir hata olabilir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2017 04:47

"Yaklaşık 4-5 yıl önce Bursa genelinde tüm menhol, rögar ve yağmur suyu gider kapaklarının asfalt zeminle aynı kota getirilmesi konusunda Büyükşehir Bld.'nce geniş kapsamlı bir çalışma özel ekipman teminiyle birlikte başlatılmıştı.

O günlerde araç sürüş konforu ve güvenliği anlamında bu hizmetten çok memnun kalmıştık. Ama ilerleyen yıllarla birlikte kapak çevrelerinde yapılan iyileştirmeler ufalanmaya veya kapak çevreleri de araç lastiklerine zarar verecek şekilde boşalmaya başladı.
Ekteki fotoğraflarda yüzlerce benzeri olan sorunlu kapaklardan birkaç tanesini bilgi amaçlı olarak paylaşıyorum. Bazı sorularım olacaktı; yanıtlanmasını rica ederim.

1.Bu çalışmalar ömürlü olarak mı yapılmıştı? Yani, bu boşalma bekleniyor muydu? Bekleniyorsa neden yeniden tamir edilmiyorlar?
2.İlgili metotta bir hata olabilir mi? Yurtdışındaki çalışmalar incelendi mi? Daha sağlam ve uzun ömürlü ve yeniden geniş kapsamlı bir çalışma yapılması öngörülüyor mu?.
Konu hakkında bilgilendirilmemi rica ederim. Saygılar." Bilgin TURAN

Değerli değil güvenli evler

"Geçen gün gazetenizde 'Selvili Cadde Değerleniyor' başlıklı haberi okudum. Yıllar önce caddemizin, 'Selvili Caddeliler'e Müjde' diye trafiğe açılması sonucu meydana gelen hazin durumu biliyorsunuz.
Caddenin bulunduğu alanın yüksek eğimli ve kaygan zeminli olması nedeniyle gene aynı hataların tekrarlanarak caddenin trafiğe açılması halinde aynı sonuçların meydana gelmesinden korkuyoruz.
Dar olan yolun genişletilerek çift yönlü trafiğe açılması kanımca fiziki anlamda zor olacağı gibi ayrıca meydana gelecek aşırı yoğun trafik sonucu, sakin olduğu düşüncesiyle oturmak için seçtiğimiz caddemizde yüksek gürültü kirliliği de meydana gelecektir.
Evlerimizin değerinin artmasından ve yüksekliğinden önce güvenli bir yaşam ile yaşam kalitemizin değeri ve yüksekliği daha önemlidir kanısındayım. Bu nedenle 'Değerli evler' değil 'Güvenli Evler ve Kaliteli Yaşam' istiyoruz."
Selvili Cadde sakini Canan ŞENER

Bu uyarılara kulak verilmeli

"Nilüfer, Cumhuriyet Mah.'ndeki asfalt yollardaki derin çukurlarla ilgili bir arkadaş ortamında sorun tartışılırken, köşenizin sürekli okuru bir arkadaş bunu köşenizden yansıtabileceğimi belirtti. Ben de birkaç haftadır internet ortamından köşenizi ve ne tür yazılar yayınlandığını izliyorum. Görüyorum ki Bursa'da yaşayan ne kadar çok Bursa aşığı insan var.
Örneğin çocuklar elektriğe çarpılmasın diye üşenmeyip zamanını ayıran Cengiz Sakarkaya veya çok sık rastladığımız tıkalı yağmur suyu giderleri konusunda çok güzel fotoğraflarla şikayeti yayınlanan Abit Kullabi gibi nice değerli vatandaşlar Bursa'nın güzellikleri gölgelenmesin, halk daha huzurlu ve mutlu olsun diye bu yazılarını köşenize iletmişler.
Bu değerli vatandaşlar gibi Beşevler, Ataşehir, Osmagazi, Yenişehir ve Nilüfer'de nice vatandaşlarımız var ki onlar da karanlık sokaklar, çökmüş caddeler, bozulmuş asfaltlarla ilgili bildirim yapıyor. Kentimizin ve değerli yöneticilerinin turizm, sanayi konularında büyük vizyonları var. Şehrimizin temeli ve altyapısı ne kadar sağlam olursa bu yüksek hedeflere ulaşmak da o kadar sağlam adımlarla olacaktır.
Yoğun gündemdeki yetkililer bizler için çok önemli olan bazı detayları kaçırıyor olabilir. Ama vatandaşlar çevrelerindeki sokak, cadde ve şehirlerle ilgili bildirimler yaptıkça problemler hiçbir zaman buzdağının görünmeyen kısmı gibi olamayacak ve hızla çözümler üretilecek.
Bir hayal kırıklığımı da paylaşmak istiyorum. Örneğin Abit Bey'in gönderdiği konu üzerinden epey bir zaman geçti ama benzer problemlerin de yaşanmaması adına nasıl bir faaliyet yapılacağına ve ilgili yağmur giderlerinin temizlenip temizlenmediğine dair bir yazı ilgili kurumca yanıtlanmadı.
İlgili kurumlar bu uyarılara değer vermeli. Sağlam faaliyetler yürütülmezse kısır döngü gibi sürekli aynı problemler uzun yıllar yaşanır. Ben de en kısa zamanda Cumhuriyet Mah.ndeki çukur sorununu köşenize fotoğraflarıyla aktarmak istiyorum. İşlerinizde başarılar diler, böyle hayırlara vesile olduğunuz için sizi tebrik ederim.
Saygılarımla."
Nezih ERMAN

UEDAŞ'tan bir açıklama

"25.1.2017 köşenizde yayınlanan aydınlatma şikayetleri ile ilgili olarak gerekli çözüm sağlanmıştır.
Bahsi geçen bölgelerde yapılan çalışmalar ile sorunun giderildiğini tarafınıza iletir, farklı bir sorun, soru, öneri ya da şikayetleriniz için okurlarınızın bizimle 7/24 iletişime geçebileceğini belirtmek isteriz.
Müşteri memnuniyetini önemsiyor ve onları dinliyoruz. Saygılarımızla."
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş Kurumsal İletişim Yönetmenliği

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.