Hava Durumu

Bozbey gece gündüz dere tepe dümdüz!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2019 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 07:09

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı inşaat yüksek mühendisi Mustafa Bozbey,
seçim propagandaları için gece, gündüz, dere-tepe dümdüz seçim maratonunda..
Önceki gün Yenişehir'de dokuz köyü gezmiş. Uzun araç konvoyları, davullar, zurnalar, meşalelerle karşılanmış. Hele hele hafta içinde Karacabey ziyaretinde Romanlar'ın davul zurnayla karşılayıp çaldığı oyun havalarının kıvrak ritmine ayak uydurup oynaması, yaşadığı bu renkli, neşeli dakikalarda dere tepe dümdüz gezilerden sadece bir parça.


Yenişehir gezisinde de sohbetlerde istekler, öneriler gece geç saatlere dek sürmüş ve ancak saat 00.15'te Bursa'ya dönebilmiş..
Ve dün sabah da erken saatlerde Sönmez Medya Buluşmaları için Baia Otel'e geldiğinde yine de yorgunluktan eser yoktu üzerinde.
Toplantıdan önce sabah çayları yudumlanırken "halkın her kesimiyle beraber oluyor, görüşüyorum.
Çarşı-pazar, düğün-dernek, cenaze, pazaryerleri, evler, köy, kahvehane ziyaretlerimde gördüğüm çok sıcak ilgi beni çok duygulandırıyor" diyen Bozbey daha sonra "anladım ki, Bursa Mustafa Bozbey'i biliyor, 20 yıl boyunca Nilüfer'e verdiğim hizmet Bursa'nın her yanına yansımış. Bunca yıl boşuna geçmemiş. İz bırakmışız. Allah bu sevgiyi herkese nasip etsin" dedi.
Bozbey 'Altınova ve Yeşilova sakinlerine bir müjde vermiştiniz. Küçük Sanayi Sitesi konusundaki bu müjdenizi biraz anlatır mısınız?' soruma şu yanıtı verdi:
"Yalova yolunaki Beşyol esnafıyla da görüştüm. Osmangazi'de Küçük Sanayi Sitesi yok. Oysa bu siteler kentten kopuk olmamalı. Müşteri zor ulaşır. Esnaf güç durumda kalır. Oysa Nilüfer ve Yıldırım'da bu siteler var. Küçük Sanayi Siteleri'ne müşteri rahatça ulaşabilmeli. Osmangazi'ye modern bir Küçük Sanayi Sitesi oluşturacağız. Hepsi bir arada olacak. Böylece hem müşteri ve hem de esnaf buraya rahat ulaşabilecek" dedi.
Toplantı sonunda Bozbey, Baia Otel piyanisti Turgut Alp'in sürpriz şarkısı 'Yarınlar Bizim' melodisiyle uğurlandı.. Bu anlamlı şarkıya Bozbey de eşlik etti.

ŞEBEKE SORUNU

"Karacabey'in Ekinli Köyü'nde ikamet eden sakinleriz.
Köyümüzde telefonlarımız çoğu yerde çekmiyor.
Bu yüzden sürekli olarak sinyal alabildiğimiz belli noktalara giderek arama yapmak zorunda kalıyoruz.
GSM şirketlerini arayıp defalarca şebeke sorununu dile getirdik ama maalesef herhangi bir adım atmadılar.
Köyümüz yaklaşık 140 hane. Yakın çevremizde başka köyler de var bu sorunu o köy sakinleri de yaşıyorlar..
İlgililerin konuya önem vermelerini ve bu sorundan kurtulmamızı bekliyoruz." Teşekkür ve saygılarımızla." Murat MEDAR

TEŞEKKÜR PANOSU

ERTESİ GÜN İŞLEM TAMAM

"26 Mart günü köşenizde yayınlanan uyarı yazımda Yeniceabat Mahallesi ana yolunda birbirine yakın iki ayrı yerde asfaltın karşıdan karşıya yarıldığını ve sonra da toprakla doldurulduğunu, çukurlar olduğunu ve araçları etkilediğinden söz etmiştim. Teşekkür ederim.
Ertesi gün işime giderken sabah saatlerinde gelen ekiplerin yolda asfalt çalışmasına başladığını görünce çok memnun oldum..
Gösterilen bu ilgiye teşekkür etmek vatandaş olarak borcumuzdur.."
Selim AYCAN

İNSAN SEVGİSİ VE BARIŞ ÜZERİNE...

"Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası bu gece ölümsüz besteci Ludvig van Beethoven'ın büyük eseri 9. Senfoni ile dinleyicilerinin karşısında olacak. Bestecinin, Schiller'in insan sevgisi, barış ve kardeşlik temalı şiiri "Neşeye Övgü" sözleri üzerine yazdığı son olgunluk dönemi eseri, müzik tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Eserin son bölümündeki korolu "neşeye övgü (ode to joy)" teması aynı zamanda 1972 yılından bu yana "Avrupa Birliği Marşı" olarak Avrupa Konseyi'nce kabul edilen bir eser..
Konseri, dünyaca tanınıp sevilen İtalyan şef Antonio Pirolli yönetecek. Aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü olan Pirolli'nin yöneteceği konserde Devlet Çoksesli Korosu ile DOB solist sanatçıları Feryal Türkoğlu (soprano), Ferda Yetişer (mezzo soprano), Arda Doğan (tenor) ve Tuncay Kurtoğlu (bas) solist olarak yer alacak.

GÖKDERE'NİN YATAĞINA HAFRİYAT DÖKÜLÜYOR

"Fotoğraflarını çekip köşenize gönderdiğim yer Gökdere'de Setbaşı Köprüsü'nün hemen alt kısmı. Setbaşı Köprüsü'nden bakınca aşağıda tarihi Irgandı Köprüsü, Boyacıkulluğu semti. Yukarıya doğru bakarsanız Setbaşı bölgesi. Temenyeri, Mahfel.. Doğuya baksanız Yeşil-Emirsultan hemen karşınızda. Yani burada çok hoş bir manzara var ki yerli-yabancı turist gruplarının ve binlerce Bursalı'nın her gün gelip geçtiği bir manzara.. Ama bu derenin kenarındaki bir ev mi, yoksa işyerinde mi bilinmez; bir tadilat yapılmaya başlanmış. Fakat ortaya çıkan bütün hafriyat bu dere yatağına atılmış.


Hiç ama hiç yakışmıyor. Üzüntü yaratıyor.. Büyükşehir Belediyesi mi, Osmangazi Belediyesi mi, yoksa Yıldırım Belediyesi mi bu konuya el atıp önlem alacak? Ne dersiniz efendim?. Adnan YILMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.