Hava Durumu

Biz de 'Sevgi Yolu'nda gibi yürüyebilmeliyiz!.

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2016 01:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 01:22
"Gazetenizdeki köşenizden 'gülümseten ilçemiz Nilüfer'in en merkezi yeri olan eski belediye hizmet barakalarının olduğu, şimdi ise iş merkezi yapılmak üzere bir futbol sahası büyüklüğünde derin bir çukur açılan ve üzerindeki yeşilin tamamının yok edildiği bölgeden bahsetmek istiyorum.
Burası İzmir yolundan Konak Mahallesi, Çamlıca Mahallesi ve Yıldırım Caddesi'ne araçlı giriş-çıkışın yapıldığı, Nilüfer Metro İstasyonu'na yayaların gidiş-dönüşte kullandığı oldukça hareketli bir yerdir.



1.Badem Sokak'ta bulunan Orkide Park Sitesi'nin önü asfalt yapılarak düzeltilmiş, diğer yerlere düzeltmek için müdahale bile edilmemiştir. Hafriyat çalışması sebebiyle ağır tonajlı araçlar İzmir Yolu'na giriş çıkışta kullanılan arada kalan iki daralan yolu bozmuş ve Kudret Sokak çıkışına kadar olan yer çamurlu tarla haline gelmiştir. 
Daralan ve çukurlarına yağmur sularının dolmasıyla gölcük oluşan yollar sebebiyle, İzmir yoluna araçlı giriş-çıkışın yapılamadığı, metro istasyonuna da yaya gidiş-dönüşlerinin çamurdan dolayı mücadeleyle yapıldığı bir hal almıştır. Ayrıca bu bölgede sokak lambaları da bulunmadığı için yayalar için tehlike arz etmektedir.



Nilüfer Belediyesi'nin yüklenici firmayı denetimsiz serbest çalışmaya müsaade etmesi ve yaklaşık 60 gündür yapılan iş ile ilgili bir tabela asılarak bilgilendirme yapılmaması, hafriyatı ve çevresini hiç kontrol etmemesi sebebiyle bu bölge köylerde bile görmediğimiz bir yol haline gelmiştir.
Bizim de oluşturduğunuz  'sevgi yolunda' yürür gibi ayağımız çamurlanmadan yürümek hakkımız değil mi Sayın Başkan? 
Saygılarımızla.."  
Adının açıklanmasını istmeyen bir okur

BUSKİ ve mazgallar

"Köşenizi bir arkadaş önerisiyle izlemeye başladım ve birkaç yıldır Bursa Hakimiyet okuru oldum. 
Köşenizde sık sık tıkalı yağmur suyu gider mazgalları konusunda şikayetler çıkıyor. Hatta Beşevler'de yaşayan duyarlı vatandaşlar da Bilginler Caddesi ve Konak Caddesi üzerindeki tıkanmış mazgallarla ilgili birkaç uyarı yapmışlardı. 
Ben de Bilginler Caddesi üzerindeki eski adı Özel İlkbahar İlköğretim Okulu’nun ana giriş kapısının hemen yanındaki mazgalı görüntüledim. 
Az ileride bir tane daha benzer durumda olan mazgal var. İçleri tamamen toprak ve izmarit atıklarıyla dolu ve işlevsiz haldeler. Bu mazgallar en az birkaç yıldır bu şekilde. 



BUSKİ Bursa'nın en güzide şirketlerinden biri. Halkın tek tek mazgal tarif etmesiyle bunların temizliğinin izlenmesini sürdürmek zordur. 
Cadde cadde ve sokak sokak bunların temizlikleri belli frekanslarda yapılmalı. İlgili mazgallar ve çevre cadde ve sokaklardaki mazgalların ivediliklerinin temizliklerin yapılmasını rica ederiz. 
Birkaç yüz metre ötede BUSKİ'nin geçtiğimiz aylarda yağmur suyu gideri hatları ve yeni mazgallar yaptığını düşünürsek eski mazgalların temizliklerinin yapılmamasını doğru bulmuyorum.
Saygılarımla."
Ahmet Kadir ERGEN

60-82-90-100

"Köşenizde genelde okurlarınızın şikayet veya istekleri var ama ben daha değişik bir konuya değinmek istiyorum 
Benim gibi birçok vatandaşımız da bu vesileyle bilgi sahibi olacaklardır.  Bilindiği gibi şehiriçi ve şehirlerarası yollarda hız sınırı levhaları bulunmakta olup genelde 60.82.90.100 yazmaktadır.
Bir de yüzde 10 obsiyonu var deniyor.. Bunun doğrusu mesela 66 mı veya 99 mu yetkili kurumdan öğrenebilirsek köşenizden sürücülerimiz bilgilenmiş olurlar diye tahmin ediyorum Saygılarımla.." 
Mehmet ÜNLÜGÜZEL

Cumalıkızık'tan Küçük Emrah'a

"Çok değerli sanatçı Küçük Emrah'ı (Emrah İpek) Cumalıkızık Köyü sakinleri olarak severiz.
Onun yıllar önce köyümüzde çevirdiği 'Kınalı Kar' isimli dizi filmi ile köyümüz çok daha geniş kitlelerce tanınmış ve sanatçımızı ve film çalışmalarını izlemek için otobüslerle köyümüze turlar düzenlenmişti.
Bunun da köyümüze ekonomik açıdan büyük faydaları olmuştu.
Emrah İpek şimdi de Kapadokya'da 'Aşk ve Mavi' isimli bir dizi film çekiyor.



Gazetelerden okuduğumuz kadarıyla Kapadokya'ya da bu film çalışmasını ve Emrah İpek'i görmek için hayranları tarafından turlar düzenlenmeye başlamış.
Bizim Emrah Bey'den arzumuz Aşk ve Mavi isimli dizi filmin bazı sahnelerinin de tekrar Cumalıkızık'ta çekilmesi ve bu vesile ile köyümüze tekrar ekonomik açıdan yararlı olması. 
Peşin teşekkürlerimizle.. " 
Cumalıkızık'tan bir grup okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.