Hava Durumu

Bir hafta boyunca temizlik yapmayın

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 08:19

"Parklarımız, cadde ve sokaklarımızda sıklıkla istenmeyen görüntülerle karşılaşıyoruz ve bu nadide kentin şanlı tarihine hiç yakışmayan bu tip sorumsuz davranışlara çok üzülüyoruz.
Çok sık aralarla çeşitli parklarımız ve yollarda karşılaştığımız bu görüntüler bu kente gerçekten hiç yakışmıyor. Gerçi temizlik görevlileri kısa sürede bu çöpleri temizliyor ve ortalık pırıl pırıl oluyor. Ne var ki bu yaklaşımın farkındalığımızı da olumsuz olarak etkilediğini düşünüyorum.
Bence her sene bahar ya da yaz aylarında belirlenecek bir hafta boyunca Bursa'da tüm belediyeler ortak bir karar almalı ve park, cadde ve sokak temizliklerini bir hafta boyunca askıya almalı.
Çöp tenekelerinden ve bina ve işyerlerinden düzenli çöp toplama gibi görevler dışında kalan görevliler ilgili tarihlerde ya yıllık izinlerini kullanmalı veya uzayan ağaç dallarının kesilmesi veya cadde ve sokaklarda çukur ve sorunlu rögarların tespiti gibi görevlerde istihdam edilmeli.
Ama ilgili süre boyunca yere atılan çöpler süpürülmemeli ve temizlenmemeli diye düşünüyorum. Bu bir haftanın sonunda park, cadde ve sokaklardan olumsuzluklar fotoğraflanarak, sürekli tüketimi özendiren bilboardlarda manevi yönlerimizin eğitimi için teşhir edilmeli ve halkımızın yerleri kirletmemesi adına farkındalık oluşturmaya çalışılmalı.
Tüm belediyeler bu süreçte ortak hareket edebilirlerse dağ, tepe, dere kenarlarını da kirletmemizin önüne geçecek bir farkındalığın zamanla oluşturulabileceğini düşünüyorum.
Ben de çekirdek poşetlerinin bir yüzünü tamamen kaplayacak şekilde sigara paketlerinde olduğu gibi yerlere çekirdek kabuklarının ve poşetinin atılmaması, bunun yanlış bir davranış olduğunu gösteren görsellerin olması konusunda BİMER'den Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan talepte bulundum. Bu önerimin hayata geçirilmesi belki daha zor ama en azından yılda bir kez yerler süpürülmezse bu çirkin görüntülerin zamanla kendiliğinden sonlanacağını düşünüyorum.
Yerlere atılan çöplerin belirlenen bir haftalık sürede süpürülmemesi ve toplanmaması önerimin yeni fikirlere ve önerilere açık olan Nilüfer Belediyesi'nce olumlu karşılanıp sahiplenileceğine inanıyorum. Saygıyla." - Serkan ÖZGİRAY

Asfalt tahrip olmuş, öylece bırakılmış...

"Carrefour kavşağından Orhaneli ilçesi yönüne giden ana caddede ve Opet akaryakıt istasyonunu geçtikten sonra ilk sağa dönüşteki manzara uzun zamandır aynen bu şekilde duruyor.
Bir süre önce burada bir kazı çalışması yapılmış ve kazılan yerler üstünkörü kapatılmış. Asfalt cadde de tahrip olmuş.
Bugün-yarın gerekli onarım belki yapılır diye merakla bekledim ama hiçbir gelişme olmadığı için gazetenizdeki köşenizden durumu sayın yetkililere bildirmek istedim.
Çektiğim fotoğrafla birlikte sorunu köşenizde yayınlayabilirseniz çok memnun olurum.
Saygılarımla.." - Özer DİNÇER

Alo,burası Osmangazi

PATLAK KANALİZASYON:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 16 Nisan 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Patlayan Kanalizasyon Kaynak Gibi Fışkırıyor' başlıklı bir okur yakınmasına yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan alan, BUSKİ Genel Müdürlüğü sorumluluk alanında kalmaktadır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." - Osmangazi Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk.Md.

Yukarı çıkılıyor aşağı inilmiyor!

"17 Nisan Salı günü saat 15.30-15.45 sularında Çakırhamam'daki belediye otobüs duraklarından gelecek olan aracımı beklerken tanık olduğum bir durumu size aktarmak istiyorum.
Fotoğrafta görülen yer Çakırhamam'daki, Timurtaşpaşa Türbesi Meydanı ile Tophane rampasını birbirine bağlayan ve eskiden Kırk Merdivenler diye bilinen yere Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan yürüyen merdivenler.
Anımsanacağı üzere, bu merdivenler sık sık arızalanıyor. Hatta bir süre önce küçük öğrencilerden oluşan bir grup aniden arızalanan merdivenlerde yerlere düşmüştü.
Fotoğrafı çektiğim saatlerde de merdivenlerin aşağıya inen tarafı çalışmıyor ve sadece yukarıya, yani Tophane Caddesi'ne çıkan merdivenler normal şekilde çalışıyordu.
Bu yüzden merdiven başında aşağıya inmek isteyen bir turist grubu bir süre orada boşuna bekleyip durdular.
Şehrimizin en önemli noktasında bulunan bu merdivenler yetkililer tarafından hiç mi kontrol edilmiyor?.
Yürüyen merdivenlerde ve şehrimizin ana caddelerindeki yaya üstgeçitlerine yayaların rahatça ulaşımını sağlayacak asansörlerin de pek çoğu bozuk ve çalışmıyor.
Sayın yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyor ve arızaların giderilmesini tüm şehrimiz sakinleri adına rica ediyorum." - Mualla ERDİNÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.