Hava Durumu

Bilecik’ten Başkan Altepe’nin dikkatine!

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2016 01:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2016 01:54
“Gazetenizi internetten takip ediyorum. Marmara Bölgesi Bld. Birliği Bşk. Sn.Recep Altepe’nin dikkatine sunmak istediğim önemli bir konuya köşenizde yer vermenizi diliyorum:
Bilecik’teki Şeyh Edebali Türbesi’nin tarihi dokusu maalesef yok oluyor.
Türbe yanındaki şelale kısmında çok zamandır Bilecik çevresindeki Sanayi Bölgesi’nden gelen pis ve zehirli su atıkları dere yatağından Türbe’nin bulunduğu noktaya kadar geliyor.
Yanısıra Türbe’yi ziyarette bölgeden gelen pis kokular kişileri çok rahatsız ediyor. 



Marmara Bölgesi Belediyeler Birliği Bşk. olan Bursa Büyükşehir Bld.Bşk.Sn. Recep Altepe’den Bilecik’in en köklü tarihi yeri olan Edebali Türbesi çevresinde  düzenleme istiyoruz. 
Ayrıca, şelale kısmında piknik alanları yapımını Bilecik halkı olarak telep ediyoruz. Şelale köprüsünde aydınlatma direkleri var. Ama tüm ampuller tamamen kırık. 
Bizler bölge sakinleri olarak tarihimize sahip çıkmak istiyoruz. Sn. Bşk. Altepe Bursa’nın tarihi eserlerini ayağa kaldırırken yeri geldi yurtdışında bazı ülkelerdeki birkaç tarihi mirasa da sahip çıktı. 
Biz de belirttiğimiz bölgeye ilgi gösterilmesini ve piknik alanı, yürüyüş yolları yapılmasını Bilecik halkı olarak istiyoruz. 
Saygılarımla.”
Ümit DEMİRALAY

Osmangazi dikkat! Karter düşmanı bir hendek bu!..

“Osmangazi’ye bağlı Yeşilova semtinde oturuyorum. 
Köşenizi bir arkadaşımın önerisiyle izlemeye başladım. Kısa sürede hem köşenizin hem de gazetenizin sıkı bir takipçisi oldum. Bursa halkına sorunlarını yetkililere doğrudan ulaştırılmasını sağladığınız için çok teşekkür ederim. 
Köşenizde sık sık Nilüfer’de oturan ve çevresine duyarlı vatandaşların kaleme aldığı yakınmalar yayınlanıyor. Osmangazi’de oturan ve yıllardır Osmangazi Belediyesi’ne gönül vermiş bir kişi olarak yazıları ilgi ve gıptayla takip ediyorum. 
Yemyeşil parkların yapıldığı Nilüfer’de en ufak bir düzensizlik çözüm yollarıyla birlikte hemen yayınlanıyor ve arkadaşlarımdan da işittiğim kadarıyla halkıyla içiçe olan ve onların sorunlarına duyarlı olan Nilüfer Bld. de hızla sorunları çözüme kavuşturup halkı bilgilendiriyor. 
Biz de Osmangazi’de aynı standartları görmek istiyoruz. Belediyemiz halkın sorunlarına çok daha duyarlı olmalı, çözüm yolları oluşturmalı ve halkı sorunun çözümü hakkında bilgilendirmeli. 



Örneğin semtimizin ana çıkış arteri olan Beşyol-İstanbul Caddesi üzerinde gönderdiğim fotoğrafta görüleceği üzere tam çıkış kısmında on gün önce açılan bir çukur var. Buna çukur demeye bile dilim varmıyor!. Resmen bir hendek bu. 
Derinlik 25 cm ve fazlası. Beklenen şiddetli yağmurlar henüz yağmadı. Binek araçla içinden geçerseniz karteri delmeniz büyük olasılık. 
Ne için açıldığı bizi ilgilendirmeyen ama açık olduğu sürece araçlarımıza ciddi zarar veren bu hendek ve benzeri onlarcası için ilgililer neden farkında olmuyor ve hızla kapatmıyorlar? 
Yıl 2016.. Bu işlerin bilgi çağında onlarca yıl öncesi gibi mi takip edilmesi gerekiyor? Çukuru açan birim elektronik ortamda bir iş emri açar ilgili birimlere bu iş emri düşerek hendeğin asfaltlanması ile çalışmanın layıkı ile bitirilmesi ve tamamlanması sağlanabilir. 
İlgili çukurun acilen asfaltlanmasını ve benzerleri için kalıcı tedbirlerin alınmasını rica ediyorum.
Değerli yardımlarınız ve köşenizde yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim.”
Metin ÖZTÜRK
Yeşilova Sakini

Köprülü kavşak hemen yapılsın

“İstanbul Yolu üzerinde yapılan tramvay hattı yüzünden kapatılan Panayır Kavşağı hem ana yoldaki araç trafiğinin artmasına hem de buradan dönüş yapamayan  araçlar için hem zaman, hem de akaryakıt tüketimine neden oluyor.
Geçenlerde gazetenizdeki bir köşe yazısında AS Merkez Outlet’in güneydoğusuna bir köprülü kavşak yapılacağı müjdelendi. 
Esasında bunda çok geç kalındı. Uzun süre önce de bu açıklanmıştı. Fakat geç kalındı. Halbuki bu üst geçit yapılmış olsaydı şu anda çekilen çile yaşanmazdı.
Bu itibarla, belirtilen noktaya köprülü kavşak inşaatının da bir an önce başlatılmasını önemle rica ediyoruz. 
Şu anda tramvay hattı için yapılan çalışmalarla birlikte bu iş te tamamlanırsa bir süre sonra bu defa da köprülü kavşak inşaatının yaratacağı bunun gibi olumsuzlukları yaşamaz ve çile çekmeyiz..
Saygılarımızla.”
Nedim UĞUR ve arkadaşları
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.