Hava Durumu

Beşevler Konak Kapalı Pazaryeri hakkında...

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2018 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 08:01

"Nilüfer, Beşevler Konak Kapalı pazaryeri problemlerinde kapalı araç park yeri konusuna Nilüfer Bld.'nin stratejik planlarında görüşüleceği bilgisi verilmişti. Umarız bu proje onaylanmıştır ve temelleri de atılsın. Konak Pazaryeri'yle ilgili konuları aşağıda topluyorum.
1.Özel araçlara park yeri neredeyse imkansız. Pazaryeri çevresi yakınlarında yükselen kentsel dönüşüm için yapılan binalar da gözönüne alındığında otopark için çalışma yapılması bölge ve pazaryerinin yükünü azaltır.
2.Pazarcıların kamyonetlerini pazara en yakın noktada park edileceğine kısa vadede gösterilecek alana park etmeleri park yeri arayan halka kolaylık sağlar. Usulsüz parklar önlenmeli.
3.Araçlar çok dar kaldırımlar üzerine park ediyor. Yayaların pazar ulaşımları engelleniyor. Bu da Nilüfer'e yakışmıyor.
4. Çevre sokakları dar. Araç parklarıyla trafik akmıyor, sürücüler arasında tartışma yaşanıyor.
5.Pazarda kullanımı sağlığa zararlı renkli poşet kullanılıyor. Bu poşetlerle gıda maddesi satımı yasak. Nilüfer Bld. bunun için açıklama yaparsa bilgi kirliliği önlenir.
6.Islak zeminde pazarcıların çektiği kabloların izolasyonları hasarlı. Elektrik çarpmaları riski var. Yeni bir pazaryerinde bu tip ilave kabloların yerlerde sürünmesi gereksiz. Zorunluysa en azından hasarlı ve yamalı elektrik kabloları kullanımı önlenmeli.
7.Özellikle yeşillik satan esnaf fiyat etiketi ya hiç kullanmıyor veya çok az kullanıyor. Ürünlerin etiketleri eksiksiz olmalı. Denetim şart.
Umarız 2018'de Nilüfer'de bunlara çözüm bulunur halk mutlulukla alışveriş yapar.
Saygıyla." - Çevre sakinleri

Doğal havuz ve doğal fıskıye

"Bu fotoğrafı, Osmangazi ilçemizdeki Ovaakça bölgesi Merkez Mahallesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Caddesi'nden çekip gazetenizdeki köşenize gönderiyor ve BUSKİ'nin ilgili birim yöneticilerinin dikkatlerine sunuyoruz.
Hemen her yağmur yağışından sonra bu noktada taşan kanalizasyonlar yüzünden cadde üzerinde adeta doğal bir havuz ve doğal bir fıskıye meydana geliyor!.
Ancak bu doğal havuz ve doğal fıskıye ne yazıktır ki pis ve mikroplu sularla oluşuyor ve böyle üzücü manzaralara neden oluyor.
BUSKİ yetkililerinin dikkatlerine saygıyla sunuyor ve gerekli önlemlerin acilen alınmasını önemle rica ediyoruz."

Empatiye 'engel' yok

"Potansiyel birer engelli adayı olarak toplumda zor koşullarda yaşamaya çalışan engelli vatandaşlarla empati kurmayı bir türlü öğrenemedik.
Ya AVM'lerde engellilere ayrılan bölümlere aracımızı bırakıyoruz, ya kaldırımlardaki engelli yolu üzerine araçlarımızı park ederek görme engellilerin önüne koca bir hendek daha koymaktan zevk alıyoruz.
Daha geçen gün bir özel halk otobüsü şoförü engelli bir hanımı duraktan almayarak vicdanlarımızı sızlatmıştı. Şoför cezalandırıldı, peki ya empati yoksunu toplumu ne yapacağız! Biz ne zaman böyle bir toplum olduk?.
Duyarlı vatandaşların uyarıları da genelde hakaretle, 'sana ne' şeklinde tepkilerle karşılanıyor. Bir an için herkes durup düşünsün lütfen. Yarın aynı durumda biz olsak acaba ne hissederiz? Yeni nesle gerek okulda gerekse ailede değerlerimiz ve empatiyi öğretmesek geleceğimiz ne olacak?.
İşte Fethiye Mahallemiz'den bir manzara."

Mazgallar asfalt altında kaldı!..

"Nilüfer, Beşevler Cad. yaklaşık iki yıl önce asfaltlandı ve çok güzel oldu. Ancak Gonca Sokak'la Kocamanlar Balık arasında (Carrefour yönünde) yolun sağ yanında daha önceden olan yağmur suyu mazgallarının bir kısmı asfalt altında kaldı, üstleri açılmadı.
Bu nedenle meyilli yolda her yağışta, yukarıdan inen sel suları kaldırımdan yaklaşık 2 m. genişlikte akıyor. Evlerimizden çıkıp karşıya geçmemizde veya aracımıza binmekte zorlanıyoruz. İnsanlar bileklerine kadar ıslanıyor.
İlgililerin dedektörle eski yağmur suyu mazgallarının yerlerini saptayıp ivedilikle işlevsel hale getirilmesini rica ederiz.." - Berkan AKKOYUNLU

BURULAŞ'ın dikkatine!

"Temenyeri'ndeki Hünkar Köşkü önünden kalkış yapan 37 hatlı halk otobüsleri Namazgah semti, İnönü Caddesi ve Haşim İşcan ve Gazi Timurtaşpaşa Meydanı'ndan tur atıp tekrar aynı rota ile Hünkar Köşkü durağına çıkıyor.
Fakat genellikle saat 16.30 ve sonrası yakın saatlerde bu otobüsler öylesine dolu oluyor ki ayakta durmak bile bir mesele. Basacak yer yok. O saatlerde işlerinden yorgun argın çıkıp Temenyeri ve çevresinde oturan sakinlerimiz ve öğrencilerimiz çoğu zaman otobüslerde yer bulamıyorlar ve binemiyorlar.
Bu sorundan kurtulmak ve zamanında evlerine dönmek isteyen yolcular için ayrı bir alternatif de bulunmuyor.
BURULAŞ yöneticilerinin bu soruna eğilip el atmalarını ve belirli saatlerde 37 hattındandaki seferlerin sıklaştırılması için harekete geçmelerini saygılarımızla rica ediyoruz." -Özcan TARZAN ve çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.