Hava Durumu

Bekarlar hamamı Cık Cık ilgi gösterin birazcık!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2018 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2018 08:21

"Çekirge semtindeki 1.Murat Hüdavendigar Cami çevresinde eski adı Cık Cık veya Gir Çık ismiyle bilinen hamam şeklindeki tarihi eser, uzun seneler evvel onarılmıştı. Bu hamam ücretsiz tuvalet, abdes alma yeri ve bekarlar hamamıydı.
Fakat;
Fotoğraflarda görüldüğü gibi doğal sıcak hamam suyu, dışarıda ve boşa akıp gidiyor.. Elektrik panosu da burada. Çeşmeyi kullanan bir insan muhtemel bir elektrik kaçağı sonucu güç durumlarda kalabilir..
İçerideki şadırvanın çeşmelerinde ise vatandaşlarımız soğuk suyla abdes alıyor.
Boşa akan sıcak su bir boru veya sistemle içeriye verilebilir.
Belki hamamın içinde köreltilip kapatılan ve kanalizasyona verilen sıcak su kaynağı da vardır diye düşünüyorum.
Hamamın içinde eski ve çok küçük çeşmeden ılık su çok az akabiliyor. Oysa, Çekirge semtimiz bir sıcak su bölgemizdir.
Bu nedenle bekarlar hamamı Cık Cık'a ilgi gösterilsin birazcık..
Sayın yetkililerin dikkatlerine, ilgilerine ve duyarlılıklarına sunarım.
Saygılarımla.." - Süleyman BAŞARAN

TRAFİK DENETİMİ VE BİR 'İDDİA'!

Trafik denetimleri son zamanlarda bir haylı sıklaştı. Tüm görevli ekiplere kolaylıklar diliyorum.
Ama köşemize bir okurum tarafından ulaştırılan 'iddia'yı da paylaşmak istiyorum.
Adının açıklanmasını istemeyen okurumun gözlemi ve 'iddiası' aynen şöyle:

"Ben Hasanağa Organize Sanayi Bölgemizde çalışıyorum.
Her gün yoğun tempolu çalışmanın ardından akşam eve gitmek için yola çıktığımızda Görükle kavşağında polis denetleme noktasında uzunca kuyruklarda bekleşip duruyoruz..
Sanayi bölgemiz zaten Bursa'ya oldukça uzakta. Yorgunuz ve bir an önce evimize ulaşmak istiyoruz. Ama inanın bu denetim noktasında tıkanıp kalmak bize iyice zulüm gibi geliyor.
'Bazen' görevli ekipler gerekli denetimi bile yapmıyor. Yolu daraltmışlar, kendileri masa başında oturmuş çay içip, muhabbet ediyorlar. Maalesef bunu çok gözlemleyebiliyoruz..
Onlar da yoruluyorlar, tamam, otursunlar, çaylarını da içsinler, afiyet olsun ama bunu yaparken yolu da açsınlar en azından. Sayın Emniyet Müdürümüzden ricam en azından 17-18 saatleri arasında bu nokta-yı açık tutsunlar. Bu bölgede Akçalar, Hasanağa ve Görükle Sanayi Bölgeleri,binlerce çalışan var ve çok yoğun trafik oluşuyor. Denetimler elbette olsun ama biraz da bütün gün çalışıp yorgun düşen vatandaşlar düşünülsün..
Denetimlerden kaçmak isteyen art niyetli kişiler bu noktaya takılmadan Bursa'ya doğru birçok alternatif yoldan geçebilir zaten.
Yaşadığımız problemin çözümünü rica ediyoruz.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

KÖSTEBEK YUVASI GİBİ BİR CADDE

"Nüfusu her geçen gün biraz daha artan Osmangazi ilçesi, Demirtaş bucağındaki Ortaokul yanında bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir süre önce elektrik şirketi tarafından bir çalışma yapıldı.
Ama bu çalışmanın üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen çalışma yapılan yerde iyileştirmeler yapılmadı. burası adeta bir köstebek yuvasına döndü. Çukurlar oluştu..
Bu bölgede oturan semt sakinlerimiz ve okullarına gidip gelen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bu caddeyi kullanmak zorunda kalan araç sürücüleri çukurlardan gelip-geçerken sıkıntılarla karşılaşıyorlar..
Ayrıca, çukurlar yağışlı havalarda da tamamen sel sularıyla doluyor, çamur deryasına dönüşüyor.
Semt sakinleri olarak gerekli asfalt onarım çalışmalarının yapılmasını istiyor ve bekliyoruz." - Bölge sakinleri

HUZUREVİNDE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde hafta arasındaki edebiyat günleri kapsamında yapılan kitap okuma etkinliği güzel bir farkındalık oluşturdu.
Etkinliğe Vali Yardımcısı Abidin Uysal, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Numan Şeker, Huzurevleri Vakfı Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya, Huzurevleri Derneği Başkanı Mustafa Gökbalkan, Gemlik Lions Kulübü Başkanı Filiz Güneş ve Geçmiş Dönem Başkanı Ercüment Öztekin, Ovaakça Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Nazım Kotan, Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Özkul, Huzurevi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Saliha Helvacı katıldı.
Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Huzurevleri Vakfı, Gemlik Lions Kulübü ve Bursa Felsefe Kulübü'nün katkılarıyla Bademli Anadolu Lisesi öğrencileri kitap okuyup olay ve gelişmelerin kritiğini yaptı.
Kitap okumanın faydalarını anlatan Vali Yardımcısı Abidin Uysal, "Zenginlik ve fakirlik maddi imkanlarla değildir. İnsanın hayatının, gönlünün zengin olmasına bağlıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.