Hava Durumu

Bat-çık'ta tampon parasına önlem!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2017 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 07:22

"Bursa'da veya tüm şehirlerde bat-çık'lar- da veya arkası görünmeyen virajlı yollarda uygulanabilir bir öneride bulunmak istiyorum.

Bat-çık'larda hemen hemen her hafta bir- kaç trafik kazasına rastlıyorum. Buradaki kazaların yüzde 90'ının sebebi, bat-çık içinde aniden duran trafiğin gelirken görünmüyor olması ve gelen aracın yeterli durma mesafesi kalmadığı için önündeki araçlara çarpması şeklinde gerçekleşiyor.
Hatta kendim dahil birkaç defa kaza tehlikesi geçirdim.
Bat-çık'lara girerken ve çıkarken aynı sıkıntı var. Halbuki bir fotosel sensör ve ışıklı tabela ile bu olumsuzluk kolayca önlenebilir. (Ekteki fotoğrafta örnek göstermeye çalıştım.) bu önlem hem de bir tampon parasına!
Bat-çık içinde gelen aracın göremediği fakat trafiğin durduğu nokta tespit eden fotosel algılayıcı, bat-çık dışında bir tabelada kırmızı-yeşil renk ışık verir veya başka varyasyonlar da tabela ile sürücüler uyarılabilir.
Eminim bat-çık içinde ve çıkışında yaşanan birçok kaza böylece azalacaktır. Bu tür kazalar trafiğin akarken, aniden durduğu saatlerde çokça yaşanıyor. Trafik sıkışıkken zaten herkes peş peşe gittiği için problem olmuyor.
Fakat bazen trafik henüz durmaya başlarken geriden hızla gelen sürücü bat-çık içindeki trafiğin durumundan habersiz geliyor. Trafik yetkililerinin veya belediye yetkililerinin daha iyi önerileri varsa bu yapılmalıdır.
Hemen hemen haftanın birkaç günü bu küçük kazalar yüzünden trafik tamamen duruyor ve maddi hasarlar meydana geliyor.
Bat-çık yapmış olmak değil kullanışlı ve güvenli yapmış olmak daha önemlidir. Keza bat-çıklar su ile dolduğu aşırı yağışlı havalar için de buna benzer önlemler alınabilir." Hakan ALTUNOK

Kanal yoluna cep lazım...

"Yeniden düzenlenen Alman Kanalı isimli yolda cadde kenarlarında bir tane bile 'cep' yok. Bu cadde üzerinde seyreden araçlardan biri arıza yaptığı an veya lastik patladığında mecburen duruyor ve bu da trafiğin aksamasına ve tehlikeler yaratmasına sebebiyet veriyor.
Bu yüzden cadde kenarlarında muhtelif yerlere birer cep açılması çok yerinde olacaktır.
Ayrıca yine bu cadde üzerindeki belediye otobüs durakları da kapalı hale getirilmelidir. Yağışlı havalarda vatandaşlar otobüslerinin gelmesini beklerken yağmur altında kalıyor, sığınacak yer yok.
Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin dikkatlerine sunarım." İbrahim KARAMAN

Çıkmaz sokağımız çamur sokak oldu

"Göndermiş olduğumuz fotoğrafta da görüleceği üzere Yıldırım ilçesi, Bağlaraltı Mahallesi, A 117 Çıkmaz Sokak'ta bir süre önce bir çalışma yapıldı ve öylece bırakıldı.
Sokağın şu andaki görüntüsünu anlatmaya gerek yok zaten.
Yağmur yağdığında bütün sokağımıza adeta çamur yağmış gibi oluyor. Çıkmaz Sokak olduğu için başka bir yerden giriş çıkışımız da yok.
Özellikle küçük çocuklar ve yaşlı insanlar açısından tehlikeler de olabiliyor. Asfaltlama çalışmasının bir an önce yapılması lazım.
Çıkmaz Sokak tabelası da bu çalışma sırasında kaldırıldı ve geri konulmadı. Tabelanın da tekrar konulmasını istiyoruz." A117 Çıkmaz Sokak sakinleri

Tabureli bir yol!

"Altıparmak Mahallesi, Altıparmak Sokak'tan köşenize bir görüntü sunuyoruz. Yollarımızda büyük bir sorun var.
Yapılan bazı çalışmalardan sonra kazılan ve bozulan asfalt yollarda gereken onarım bir türlü yapılmadı..
Toz toprak içindeyiz. Buradan gelip geçen araçlar da mecburen hırpalanıyor.
Bu durumu önlemek amacıyla çok bozuk yere mecburen bir tabure koyduk. Yağışlar başlamadan ilgililerin dikkatlerine saygıyla sunarız.
Çünkü önümüzdeki yağışlı günlerde burası çamur deryası haline gelecek. Daha güç durular yaşayabiliriz." Haber Hattı

UEDAŞ'ın dikkatine

"Yıldırım Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu'nun önü ve cadde okul dağılışında böylesi zifiri karanlıkta.

Veliler okuldan çıkan çocuklarını cep telefonlarının ışığıyla görebiliyor. Dersliklerden yansıyan ışıklar da yetersiz tabii.
Geçen yıl bu durumun sonlanması için gerekli başvuru yapıldı ama hiçbir önlem alınmadı. Okulun karşısındaki parkda karanlık. Har an tehlike var.
UEDAŞ'ın dikkatine sunarız." Serkan YAZICI ve öğrenci velileri

Emirsultan'da üzen manzara

"Emirsultan Hazretleri Türbesi ve çevresindeki mezarlar perişan, mezar taşları kırık dökük. Hiçbir bakım yapılmıyor mu?.
Adeta bizim değilmiş gibi terk edilmiş bir manzara mevcut.
Tarihi yapılar, surlar onarılıp düzenlenirken Büyükşehir Belediyesi olarak çok özel ve çok ziyaret edilen bu mübarek yerin bu şekilde bakımsız olması gerçekten çok üzücü.
Dikkate alınmasını önemle rica ederim." Haber Hattı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.