Hava Durumu

Basket sahasıyla iç içe bir elektrik trafosu

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 04:51

"Bademli bölgesinde spora gönül verenler için garip bir manzarayı gazetenizdeki sayfanıza taşıyıp yetkililerin gerekli önlemi almasını rica ediyoruz.
Fotoğrafta görülen yer Bademli'de bulunan Sümbül Çimen Sitesi'nin hemen karşısındaki basketbol sahası.

Basketbol sahasıyla adeta iç içe olan bu oldukça büyük ve güçlü elektrik trafosu acaba burada spor yapan insanların sağlığını olumsuz yönde etkilemez mi?..
Dikkat edilirse, basketbol sahasını çevreleyen tel örgüler ile elektrik trafosu arasında sadece ve sadece bir karış kadar bir mesafe var.

Sayın yetkililerin bu konuda bir açıklama yapmalarını ve bölge sakinlerimizi bilgilendirmelerini rica ediyorum.."
Pervin ESGİN ve bir kısım çevre sakini

T-2 tramvay hattı ve İsveç'te bir yolcu!..

"Yeni Yalova Yolu üzerinde yapılan T-2 tramvay hattı çok yavaş ilerliyor.
Oysa duvarlar bitti sayılır. Tretuvarlara da başlandı. Öncelikli olarak bu işlemler tamamlansa ve çukur ve kesik kısımlarda asfaltlar tamamlansa ve yol kenarlarındaki çelik ve beton bariyerler kaldırılsa yol çok daha güvenli hale gelecektir.
İnşaat sırasında daralan yollar nedeniyle beton bariyerlere çarpan araçlarda yaralanan vatandaşlarımız olmuştu..
Yıllar önce TV'de bir programda İsveç'in başkenti Stocholm'de toplu taşıma aracında biletini çıkartmaya çalışan çocuklu bir bayanın dengesini kaybedip yaralandığı ve bunun üzerine hamile ve çocuklu bayanlardan ücret alınmamaya başlandığına dair bir haber yayınlanmıştı..
İnsan hayatı son derece değerlidir ve muhafaza edilmesine azami gayret edilmelidir. Yeni Yalova Yolundaki risklerin hızlı bir çalışma ve güzel bir planlama ile ortadan kaldırılmasıyla birlikte bu güzergahta insanlar daha güvenli seyahat edebileceklerdir. Konu hakkında yetkililerin desteğini bekliyorum.
Saygılarımla."
N. Fazıl SAYGIN

BESAŞ'a bir hatırlatma

"Bugün (19 Nisan) tarihli okurlarınıza ait yazılar arasında Türkan Yılmaz isimli bir hanımefendi BESAŞ satış büfelerinde zengin peynir çeşidinin satışa sunulduğunu belirterek 'sadece keçi peyniri eksik' diyor ve BESAŞ'ın satış büfelerinde keçi peynirinin de bulundurulmasını istiyordu.
Bu istek yazısını okuyunca ben de bir konuya temas etmek istedim.
Devamlı BESAŞ satış büfelerinden alışveriş yapan bir kişiyim. Satış noktalarında peynir türleri arasında sadece keçi peyniri değil, mihaliç peyniri de bulunmuyor.
BESAŞ yönetiminin mihaliç peyniri satışı hakkında da dikkatini çekiyor ve bekliyorum."
R.Tahir Y.

21/A hatlı otobüs neden kaldırıldı?

"Yıldırım'da Yavuzselim ve çevre semtlerde yıllardır ulaşım sorununu var. Yavuzselim , Ulus , Mevlana ve Arabayatağı Mah. sakinlerinin kaldırılan 21/A hatlı özel halk otobüsü öncesi ve sonrası durumları şöyle:
Çok geriye dönmeye gerek yok 3/4 yıl öncesine kadar Yavuzselim bölgesindeki mah.lerin ulaşım yükünü 21/A , 21/C ve minibüsler çekti.
Sonraları büyük sorun olan eski adı Şevket Yılmaz Hastanesi'ne ulaşımı için D/2 hattı ile ulaşım sorunu aza indirgendi. Ta ki 21/A hattının UKOME' kararıyla kaldırıldığı açıklanana kadar.
21/C Hattı tek bırakılarak Ulus, Mevlana, Arabayatağı Mah. ve bunların içinde en fazla nüfusa sahip Yavuzselim Mah,'nin yükü sadece 21/C hattına yüklendi. Evet yanlış değil; yaklaşık 70-80 bin nüfuslu bu 4 Mah. Heykel, Devlet Hastanesi ulaşım yükü sadece 1 hatta bırakıldı. Yeni kurulan mahallelerde bile birden fazla hat varken Bursa'nın eski ve kalabalık bölgesinde sadece 1 hat bırakıldı.
Bu 4 mahalle sakinlerinin Heykel ya da Devlet Hastanesi'ne gidebilmeleri balık istifi gibi. Hasta, yaşlı, hamile tek bir araç, tek bir hat ile ulaşıma mahkum. Alternatif başka mahalledeki bir duraktan taksi çağırmak. Veya kendi semtinin minibüsüyle Kent Meydanı veya başka bir metro durağına çıkıp ulaşıma devam etmek.
Unutmayalım ki, en pahalı ulaşım da bu kentte.
Semt sakini büyüklerimiz ile Yavuzselim Mah. Muhtarı Sn. Atilla Cemil Yaşar bu konuda gerekli yerlere başvurulduğunu, sonuç çıkmadığını, halkın bundan şikayetçi olduğunu söylüyor.
Bazı 21/C otobüs şoförleri ile de konuştum. Onlarda böyle çok yolcunun sadece bu bölgede olduğunu ve insanlara haksızlık ediliyor diyorlar.
Büyükşehir. Bld. Bşk. Sn. Recep Altepe ve Yıldırım Bld. Bşk Sn. İsmail Hakkı Edebali ile bölgenin yerel Siyasetçilerine sesleniyorum. Bu yaraya derman olun . Seçimden seçime gelip oy istediğiniz bu dört mahalle her zaman sizin arkanızda durdu sizi yolda bırakmadı. Bir iyilik yapın, yeni bir hat veya kaldırılan 21/A hattını hizmete sunun. Durumu daha iyi anlamanız için siz saygıdeğer büyüklerimizi 21/C ile seyahat etmeye davet ediyorum. O zaman durumun önemini daha iyi anlayacak ve sorunu çözmek için gerçekten bir şeyler yapacağınıza inanıyorum.
Saygılarımla. Turan BİLENER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.