Hava Durumu

Başkan Alinur Aktaş'a açık mektup

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2017 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 07:48

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı göreviniz tüm Bursa'ya hayırlı olsun. Büyük bir borç yükü ve bitirilmeyi bekleyen birçok yarım proje tabiri caizse kucağınızda.
Sadece Mudanya'yı değil merkezde yaşayan ve Mudanya'ya hafta sonu (yaz aylarında hafta içinde de) uğramadan rahat etmeyen insanların da sorunu olan iki meseleye hızlı bir aksiyon göstereceğinizi umuyoruz.

1-) Adeta yılan hikayesine dönen sahil düzenleme projesi 2018 Nisan'ına kadar tümüyle kullanılır hale gelmeli ki halk ve esnaf artık rahat etsin.. (Fotoğrafta)
Sadece sabah- akşam değil neredeyse günün her saati giriş trafiği içler acısı. Acilen bir proje üretilerek Mudanya merkezden Yıldıztepe ya da Tirilye'ye doğrudan akış sağlanabilmeli.

2-) Büyükşehir Belediye Stadı ile Hürriyet tarafı öncelikli olarak entegre edilmeli. (üst köprü ya da mevcut köprünün altından tüpgeçit şeklinde)

T-2 tramvay hattı çalışmalarına ivme kazandırılmalı. Çünkü son zamanlarda çalışmalar iyice yavaşladı.

Bu sorunları ve daha birçok sorunu mutlaka sizler de masaya yatırmışsınızdır.

Ancak Bursa halkını yaşamaktan bezdirecek kadar uzun süreçlere yayılmış sorunları önceliklendirirseniz sanıyoruz ki başkanlığınız uzun soluklu ve memnuniyet yaratıcı olacaktır.
Saygılarımla.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Demirtaş Mezarlığı'nda bakımsız yıkık duvarlar

"Demirtaş Mezarlığı 2009 yılında Demirtaş Belediyesi kapandıktan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'ne devredildi.

Mezar alanları şimdi ücretli oldu. Ama mezarlık bakımsız ve özellikle kabristanı çevreleyen duvarların bazı kesimleri de bakımsız ve yıkık durumda..
Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne gerekli bakımları ve yıkık duvarları onarmalarını rica ediyorum..
Saygılarımla.." Mümin DÜNDAR

Tayyare Kültür'de sinemalı günler..

Uzun yıllar sinema ve hizmet binası olarak kullanılmış Cumhuriyet tarihinin ilk modern sinema-tiyatro-konser salonları arasında yer alan ve eski adı Tayyare Sineması olan günümüzün Tayyare Kültür Merkezi, kentin kültür yükünü çekerek faaliyetlerini sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Karagöz Sinema Atölyesi, yenilenen yüzüyle Tayyare Kültür Merke-zi'nde bu aydan itiba- ren her salı, perşembe, cuma 10.30 ve 13.30 seansları azar günleri ise 13.30 seansı ile Tayyare Sineması'nı yaşatmaya devam ediyor.

'Günün Çorbası' AVP sahnesinde

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Günün Çorbası' isimli müzikal yarın geceden itibaren 11 Kasım'a kadar AVP Devlet Tiyatrosu sahnesinde Bursalı tiyatroseverlerle buluşacak
'Günün Çorbası' bir gazetenin Pulitzer Ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana 'Günün çorbası'nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedi.
Todd Mueller ve Hank Boland'ın yazdığı, müzikleri Gregg Opelka'ya ait müzikalin çevirisi ve rejisi Taner Tunçay'a ait. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise Önder Arık imzası bulunmakta. Koreografisini Seda Özgiş'in, müzik direktörlüğünü Melikcan Zaman'ın yaptığı müzikalin dramaturjisi Selen Korad Birkiye'ye ait.
Oyundaki karakterlere Ozan Uçar, Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Genç ve Orhan Ergiol hayat veriyor. Oyunculara orkestrada; Zeynep Er (Piyano), Ömer Göktay (Klarnet), Fatih Mehmet Görcün (Keman), Umut Şengün (Flüt), Reşat Gülsün (Kontrbas) ve Doğukan Hürkan (Davul) eşlik ediyor.


Fotoğrafta oyundan bir sahne görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.