Hava Durumu

Basamaklara fren koymak çok mu zor?

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2018 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 07:38

"Gerekli önlemlerin alınabilmesi için fotoğrafını çekip gönderdiğim yer, Şehreküstü Meydanı'nda bulunan BursaRay İstasyonu'na giriş merdiven basamaklarında meydana gelen tehlikenin son durumunu yansıtıyor.
Bilindiği üzere Şehreküstü İstasyonu vatandaşların toplu taşımda kullandıkları en önemli noktalardan biri.. Her gün binlerce kişi bu istasyondan yararlanabilmek için mecburen bu merdivenleri kullanıyor.
Fakat merdivenlerin basamakları özellikle yağışlı havalarda büyük tehlikeleri kapsıyor. Merdiven basamakları oldukça parlak bir zemin. Bu yüzden istasyona inen yolcuların ayaklarının kayması olasılığı ile insanların oldukça dik merdivenlerden düşerek aşağıya doğru yuvarlanmaları ve feci bir kaza yaşamaları işten bile değil.


İşaret ettiğim durum her an yaşanabiliyor..
Aynı şekilde kent içinde bulunan pek çok yeraltı geçidi merdivenlerinin pek çoğunda yine aynı sorun yaşanıyor.
Yaşanabilecek bu olası tehlikelerin önüne geçilebilmesi için basamakların kenarlarına 'fren' diye tanımlanan (kaymazlık bandı) şeritlerinin yapıştırılması gerekiyor.
Gerekiyor ama bu ne yazık ki uzun zamandır yapılmıyor. Ayrıca merdivenlerin basamak kenarları da zamanla erimiş gitmiş. Yani, kayma olasılığı daha da fazlalaşmış.
Her gün bu merdivenleri kullanan bir vatandaş olarak çok merak ediyorum?.
Bu tehlikeli merdiven basamaklarının kenarlarına fren bantlarının monte edilmesi gerçekten çok mu zor?.
Yoksa bu tehlike sayın yetkililerce hiç mi görülmüyor?..
Bursamız'da büyük yatırımlar yapan, yeni yollar açan, raylı sistem ağlarını geliştirip uzatan Büyükşehir Belediyemiz'in fren bantlarını gerçekleştirecek gücü mü yok veya finans kaynağı mı bulamıyor?.
Gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesini beklerken bu sorularıma bir yanıt alabilir miyim acaba? Lütfen..
Saygılarımı sunuyorum.."Dilek K.

Duman dumana!..

"Şehrimizin merkezi yeri sayılan Çancılar bölgesindeki bir dershanenin bulunduğu işhanı bacasından her sabah çevrede yoğun bir hava kirliliği yaratabilecek simsiyah dumanlar yükseliyor.


Sağlık açısından büyük zararlar veren hava kirliliğinin önlenmesi için çeşitli yayınlarla gerekli önlemler alınması amacıyla vatandaşların dikkatleri çekilirken bizler de bölge sakinleri olarak bu olumsuz durumun önlenebilmesi için sayın ilgililere çağrıda bulunuyoruz.
Saygılarımızla.."Bölge sakinleri adına Dr.Rıza DEDİLER

Kömürcükadı'da ulaşım sorunu

"Mustafakemalpaşa ilçesi, Kömürcükadı Mahallesi sakinleri olarak ulaşım sorunu yaşıyor ve her gün karda, çamurda, soğukta dört kilometre yürümek zorunda bırakılıyoruz.
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu hatta toplu taşım yapacak otobüsler konulmuştu.. Fakat bu otobüsler mahallemizden önceki Karaorman Köyü'ne kadar geliyorlar ve yola devam etmeyerek mahallemize yolcularını ulaştırmıyorlar.
Bu yüzden istisnasız dört kilometre yolu yürümek zorunda bırakılıyoruz..
Otobüsler sadece pazartesi günleri saat 10.00'da ve perşembe günleri de saat 11.00'de Kömürcükadı Mahallemiz'e kadar yolcularını çıkartıyor. Diğer sefer günleri ve saatlerinde böyle bir durum yok.
Yaşamış olduğumuz sıkıntıyı defalarca Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik. Fakat bizi devamlı şekilde başka telefon numaralarına yönlendirdiler, mevcut durum iyileştirilmedi ve buna bir türlü çare bulamıyoruz..
Bu defa, gazetenizdeki köşenizden sesimizi Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş ve BURULAŞ yetkililerine duyurmak istiyoruz.
Yardımcı olabilirseniz çok memnun kalacağız.
Saygılarımızı sunarız.."Tacettin TORUN ve semt sakinleri

Altan Gördüm Mudanyalılar'la

Türk sinema ve tiyatrosunun usta ismi sanatçı Altan Gördüm, Mudanya Belediyesi'nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, bu gece Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde Mudanyalı sanatseverlerle buluşuyor. Mudanya Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Haluk Çetin ile Mudanya Buluşmaları"nın bu geceki yeni konuğu, Türk sinema ve tiyatrosunun usta ismi Altan Gördüm olacak..


Saat 20.00'de başlayacak olan etkinlikte Mudanyalılar, sanatçı Haluk Çetin'in müzikleri, Altan Gördüm'ün de şiirleri ve sohbetiyle unutulmaz bir gece daha yaşayacaklar.

Alo,burası Büyükşehir

BU FISKIYE (!) TARİH OLDU:- "23 Ocak 2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde, 'Doğal havuz ve doğal fıskıye' başlığıyla yayınlanmış bulunan bir okurunuza ait yakınma konusuyla ilgili birimimiz tarafımızdan gerekli inceleme yapılmıştır..


Osmangazi ilçesi, Ovaakça bölgesi, Merkez Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde bulunan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının temizliği BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Bakım Onarım ekiplerince yapılmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.