Hava Durumu

Aynen 'çiçek bozuğu' gibi!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2018 11:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 11:09

"13 Şubat Salı günü bir yakınımızı yolcu etmek için Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne götürmüştük.
Dönüşte köy yollarını tercih ettik. Yeniceabat Mahallesi'nden (Köyü) geçerken tarihi çınar ağacı altında, havuz kenarında oturup birer bardak çay içtik.
Hava uygun, tarihi çınar ağacı ve çevre de çok güzeldi.
Fakat, dikkatimizi çeken bir manzara bizi biraz üzdü diyebilirim.


Sebebi de, köy kahvesi alanına Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan 'Hizmet Binası'nın son derece bakımsız durumundaki haliydi.
Hizmet Binası'nın duvarları adeta 'çiçek bozuğu' hastalığına yakalanmış gibiydi. Badana boyaları yer yer dökülmüş, çok çirkin bir manzara arzediyor ve yaptırılan bu binaya ve çevreye gerçekten hiç yakışmıyordu.
Daha sonra lavabolara da uğradım. Lavabo ve tuvaletler yıkık döküktü.
Kısaca söylemem gerekirse; bu kadar güzel bir bina yapılmış ama bakımsızlık içinde.
Halbuki Osmangazi Belediyesi yaptığı güzel ve faydalı çalışmalarıyla dikkati çeken bir belediyemizdir.
Ama daha önceden yapılan işler için acaba neden bu kadar ilgisiz kalınıyor?..
Osmangazi Bld Bşk. Sn Mustafa Dündar'a bu satırlarımı yazmaktan kendimi alamadım doğrusu. Fotoğraflar da çektim, köşenize gönderiyorum. Yaratılan bu gibi güzelliklerin devamını diliyor, Sayın Dündar'a saygılarımı iletirken kendilerine ve çalışma arkadaşlarına kolaylıklar diliyorum." A. Şeref YILMAZ

Mutluluk veren güzel bir park

"Mihraplı Parkımız yaz-kış her mevsim çok güzel, cıvıl cıvıl, rengarenk. Baharın ziynetleri olan sümbül ve lale soğanları da çoktan canlanmış, güzel çiçeklerin açılacağı günler çok yakın.
Çocuk oyun grupları muhteşem. Spor yapanlar mutlu, çocuklar mutlu, aileler mutlu. Böyle güzel, büyük ve bakımlı bir parkın şehrimizde olması insanı çok mutlu ediyor. Yetkililerin ellerine sağlık. Ben de her bahar mevsimi şehir dışında yaşayan yakınlarımı bu görsel şölene davet eder, muhteşem bir ressamın paletinden fırlamış gibi rengarenk capcanlı laleleri ve sümbülleri seyretmelerinden mutlu olurum.
Onlar da bu parkımızı gördükten sonra beğenilerini yetkililere iletmemi rica ederler.


Beşevler, İhsaniye, Dikkaldırım, Çekirge ve Doburca sakinleri olarak elimizden geldiğince bu güzellikleri yaşamaya çalışıyoruz ve yetkililere ailem adına çok teşekkür ediyorum.
Bursa'nın çiçeği burnundaki yeni yönetiminin şehrin gelişmekte olan batı kesimleri olan Özlüce, Görükle gibi semtlere hitap edecek devasa bir parkı da o bölgelere projelendirip hediye etmeleri en büyük dileğim.
Hafta sonları çocuklarımız AVM'lere hapsolunacaklarına böyle çok işlevselli parklarda tabiatla iç içe zaman geçirmelerini onların iyi birer birey olarak yetişmelerinde çok önemli bir faktör olduğuna inanıyorum.
Umarız benzer bir bölgesel parkı Bursa'nın batısı için de yeni bir cazibe merkezi olarak halkımıza müjdelenir.
Saygılarımla."Serkan ÖZGİRAY

Çile veren kaldırımlar

"Fotoğrafını çekip Bursa Hakimiyet gazetenizdeki köşenize gönderdiğim yer; Yeşilova Mahallesi, Beşyol trafik sinyalizasyon lambaları, Küçük Balıklı girişinin olduğu Tepe Sokak..
Bir türlü gerekli şekilde kaldırımların düzenlenmediği yolumuz, yıllardır yayalarımıza tam bir eziyet çektiriyor.


Yıllar önce kaldırımı oluşturmak için bırakılan az bir yer, her yağan yağmurdan sonra içi sularla dolu, gölcük şeklinde ve atıl bir vaziyette.
Yolun Beşyol, Kentsel Dönüşüm Alanı'nda kalan kısmında ise yağmur yağdığında büyük su göletleri oluşuyor.
Osmangazi Belediyesi'nden bu yola acilen kaldırımların gerektiği şekilde iyileştirilmesini talep ediyoruz.
Saygılarımızla.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Kamulaştırma parasını istemiyorum

"1 Şubat köşenizde Nilüfer, Hasanağa Mah.'ni İzmir yoluna, Hastavuk güzergahından bağlayan ve çevre sakinleri tarafından 'Ova Yolu' denilen güzergah maalesef günümüz trafiğine cevap vermiyor ve çok yoğun trafik nedeniyle dar ve zemini bozuk olan bu yolda ölümle sonuçlanan trafik kazaları yaşanıyor diye yazıp Büyükşehir Bld. sorumluluk alanındaki yolda iyileştirme yapılmasını önermiştim.
3 yıl önce yola cephesi olan bazı arazi sahipleriyle kamulaştırma pazarlıkları da yapılıp imzaları bile atılmıştı..
Ama önerim maalesef dikkate alınmadı ve olanlar oldu yine!. Yazık..
Olay, UÜ Görükle Yerleşkesi'nden Hasanağa TOKİ Konutları'na giden BOİ otobüsüyle karşıdan gelen bir kamyonetin burada çarpışması. Sonuçta yaralananlar var. Bir kişi de öldü.
Yola ilgisiz kalındığı takdirde bundan sonra da çok kaza olabilir. Büyükşehir Bld. buraya bölünmüş yol yapsın lütfen. Yola cephesi olan benim de bir tarlam var. Kamulaştırma parası da istemiyorum. Yerimden yaklaşık 500 m2 kadar bölüm gidecek. Hibe ediyorum, yeter ki genişletsinler yolu. Canlar yitirilmesin. Saygılar."Halil ALTIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.