Hava Durumu

Antalyalı kayınvalideden Cephanelik Ormanı için dua

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 04:46

Değerli okurlarım,
Haftanın ilk gününde bu iki güzel fotoğrafla gelin Cephanelik Ormanı'na gidelim..
Okurum N.Çelik'ten gelen çok ilginç bir iletide bu fotoğraflar da ekli. Ve şunları yazıyor:
***

"Erdal Bey merhabalar.
Geçenlerde yeşile sevdalı 70'li yaşlardaki kayınvalidem Antalya'dan aradı ve Cephanelik Ormanı'nın imara açılıp buraya toplu konut yapılacak diye duyduğunu, buna çok üzüldüğünü belirtti.
Kayınvalidem Antalya'da oturuyor. Bursa'ya geldiğinde onu sık sık parkın çevresindeki yola yürüyüşe götürürüm. Parkı bu nedenle iyi tanıyor. Orada sincaplara da rastlamıştık. Çok hoştu.
Cephanelik Ormanı'nın korunması gerektiğinin şart olduğunu belirten kayınvalidem, Türkiye'de kent içinde böylesine insan eli değmemiş çok az güzellik olduğunu söyledi.
Kendisine duyumun yanlış olduğunu, toplu konut yapılmayacağını ama orduevi planlanacakmış diye duyumlar aldığımızı söyledim.
Kayınvalidem bu alanın mutlaka olduğu gibi korunması gerektiğini şiddetle savunuyor. Ben de ona aynen katılıyorum. Bursa batıya doğru büyüyor ve şehir hastanesi, diyanet külliyesi gibi çok büyük kamu alanları otoyolun hemen üst kısmındaki Doğanköy bölgesine yapılıyor. O bölgeye veya yine uygun bir alana orduevi yapılsa kısa zamanda hem o alan yeşillenmiş olur ve Bursamız yeni bir yeşil alan kazanır hem de Cephanelik Ormanı imara açılmamış olur.

Başka bir Cephanelik Ormanı gibi değerimiz yok çünkü. Böylesi yüzlerce ormanımız olsa ve alternatifi olmasa da orası feda edilse belki kabul edilebilir ama bugün ağaçlandırsak 100 yıl içinde böyle bir orman oluşturamayız.
Sayın Erdal bey, kayınvalidemin ve benim çekincelerimi lütfen köşenizde paylaşınız. Kendisinin yetkililere çok selamı ve duası var Antalya'dan. Cephanelik Ormanı korunsun diye rica ediyor ve Bursamız'ın her daim daha da güzelleşmesi ve gelişmesi için dualarının Osmanlı payitahtı kadim Bursa için olduğunu söylüyor.
İmara kapalı olan Cephanelik Ormanı'na inşaat yapılacağına ben de hiç ihtimal vermiyorum. Umarım bu yanlıştan dönülür. Konuyla ilgili olarak sayın yetkililerin de açıklamaları olursa yayınlamaktan mutluluk duyacağım.
Bu arada okurum Sayın N.Çelik'e ve yeşile sevdalı sevgili kayınvlidesini de gösterdikleri duyarlılık için kutluyorum.

Kaldırım mı, otopark mı, yoksa otobüs durağı mı?

"Doğrusu anlayamadım. Burası yaya vatandaşlar için kaldırım mı, bir otopark mı, yoksa otobüs durağı mı?
Fotoğrafları Mudanya'da bulunan Yazaki Fabrikası karşısındaki Mudanya 1 otobüs durağında çektim. Otobüs durağının hemen yanına arabalar park ediliyor. Yaya kaldırım adeta yok ediliyor..
Oysa böylesine benzer yerler o kadar çok ki. Binalar yapılıyor ve altına işyerleri yapılıyor ama otopark hiç düşünülmüyor..
Aynı durum Bursa'da Çekirge Caddesi'nde, Çukurköşk mevkiinde de var.. Buradaki apartmanların çoğunun altında garaj yerleri vardı. Ama hepsi daha sonra dükkan haline getirildi. Şimdi o apartmanlarda oturanların çoğu araçlarını mecburen yaya kaldırımların üzerine çekip bırakıyorlar.

Fotoğrafta görülen otobüs durağı yanında park eden araçlar durağı da kapatıyorlar. Otobüs şoförlerinin çoğu durakta bekleyen yolcuları göremiyorlar.
Kaldırımlar bu şekilde işgal edilince yaya vatandaşlar, bisikletliler, bebek arabalı anneler, engellilerin kullandığı araçlar nereden geçecekler? Vatandaşlar çok mağdur oluyorlar. Sorunun çözümlenmesini sağlayacak ilgili zabıta teşkilatı da bunlara ses çıkarmıyor.
Acaba neden?...
İyi dileklerimle..
Özgür ER

Türkülerle geldi bahar

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü'nün 'Türkülerle Geldi Bahar' temalı konseri, bu gece saat 20.00'de Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Koro bu geceki konser için geniş ve özenli bir repertuarla dinleyicilerinin karşısına çıkacak. Türküseverlere gerçekten unutulmaz bir gece..

Sokaklarda şenlik

Büyükşehir Bld.'nin 'Sokak Oyunları Şenliği' bu yıl 11. kez gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelecek öğrencilerle ulusal boyutta hayata geçirilen 'Sokak Oyunları Şenliği', çocukları yarın Atatürk Stadı Meydanı'nda bir araya getirecek.
Şenlik hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp, tekrar gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamak ve böylece çocukların sosyal iletişime katkıda bulunmak amacıyla yapılıyor.
Atatürk Stadı Meydanı'nda neşeli anların yaşanacağı şenlik, aynı gün saat 12'de Kültürpark eski Nikah Dairesi Kapısı önünden çocukların eğlenceli kortejiyle başlayacak. Çocuklar dünyayı oyunla yorumlayan dövizler taşıyacak. Çocuk bando takımı eşliğinde yapılacak yürüyüşte çocuklar, sokak oyunlarının hatırlatıldığı sloganlarla da yürüyüşe renk katacak. Çocukların özgürce ip çevirme, samıdık, yakan top ve körebe gibi oyunlar oynayacağı şenlik coşkulu anlara imza atacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.