Hava Durumu

Altı ay sonra teşekkür

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2018 08:06

"Erdal Abi yeniden merhaba,
Bundan altı ay kadar önce köşenize gönderdiğim ve 'merhabamla' başlayan bir mail'imde Çekirge Caddesi üzerinde bulunan Karagöz-Hacivat Parkı'nın üzüntü veren durumunu yansıtmış ve sayın yetkililerden parkımıza el atılmasını, acilen ilgi gösterilmesini ve düzenlenmesini rica etmiştim.
Paylaşımımı köşenizde yayınlamanız üzerinden bunca zaman geçti ama öncelikle bu konuda emek veren sayın yetkililere, gazetenize ve sizlere bir türlü teşekkür edebilme imkanı bulamadım.
Geçenlerde yolum yine o taraflara düşmüştü. Oradan geçerken bahsi geçen Karagöz Hacivat Parkı'nın son durumunu merak ettim ve parka girip biraz gözlem yaptım.
Bir baktım ki parkın içi pırıl pırıl, son derece düzenli ve tertemiz.. Ve sizi andım sayenizde güzel şeyler gerçekleşiyor..
Yüreğinize, kaleminize sağlık. Sevgiler sunuyorum." - Yiğitcan ÖNCEL

BAYIR SOKAK VE BİR ÖZÜR

"Geçtiğimiz yıl 400 metre uzunluğundaki Çekirge semtimizdeki 6. Bayır Sokak zemini Osmangazi Belediyesi tarafından kilitli parke taşı ile çok başarılı bir şekilde yeniden düzenlenmişti..
Ancak aradan bir yıl geçmeden bazı altyapı kuruluşlarının taşeron ekiplerince yapılan çalışmalar sırasında tekrar perişan bir duruma getirildi.
Hem semt muhtarlığı ve hem de vatandaşlarımız aracılığıyla bu konuda aranmadık yer kalmamasına rağmen aynı durum üç-dört aydan beri perişan bir durumda bekliyor.
Verilen hizmetlerde bazı kişiler ne yazık ki duyarsızlıklar içinde iş üretiyorlar.
Bayır Sokak'a gerekli ilginin gösterilmesini rica ediyoruz.
Saygılarımızla. " - Coşkun GÖNÜLTAŞ



ÖZÜR: 20 Aralık 2018 köşemizde yayınlanan üstteki yakınmaya ait görüntü yerine teknik bir hata sonucu başka bir konunun fotoğrafı yayınlanmıştır.
Sn.okurumuz Gönültaş ve çevre sakinlerinden özür dileriz. - E.Ö

BÜYÜKŞEHİR'E 30 İMZALI DİLEKÇE

"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 21.12.2018 tarihinde otuz imzalı bir dilekçe gönderdik.
Bu dilekçemizde; nüfusu her geçen gün biraz daha artan ve Bursa'nın ana arteri Atatürk Caddesi'nde karşıdan karşıya geçmenin çok zor ve can güvenliği açısından tehlikeler yarattığını belirterek, Atatürk Altgeçidi'ne yürüyen merdivenler ve asansörlerin yapılmasını rica ettik.
Ayrıca şu anda mevcut altgeçit merdivenlerinin basamaklarında da kırık basamaklar var.
Yaşlı, engelli ve bebek arabalı hanımlar bu yüzden belirttiğimiz caddede karşıdan karşıya geçerken her an bir aracın kendilerine çarpma tehlikesi yaşıyorlar.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ve ekibinin dilekçemize gerekli duyarlılığı göstereceklerine inanıyor, saygılar sunuyor, başarılar diliyoruz."
Ali COŞKUN
ve otuz imza

KÖFTEYE BUYURUN!..

"Gazetenizdeki köşe yazılarınızı ilgi ile takip ediyoruz. Bazılarının da yetkililerce cevaplandırılmasından ve çözüme kavuşturulmasından dolayı mutluyuz.
Benim değinmek istediğim konu Kayhan Çarşısı'ndaki pideli köfteciler hakkında.
Bursa Kayhan Çarşısı'ndaki işyerlerinde sunulan pideli köftenin lezzeti üzerine diyecek hiçbir şey yok.
Yalnız tek sorun; bu çarşıdan gelip geçmekte olanları, köfteci dükkanları kapılarının önünde buyur etmekte olan 'bazı' garsonların insanları dükkanların içine adeta zorla çekercesine yaptıkları muamele.
Buradan geçmeye çekinmekteyiz. Gözlemlerimiz çoklarının yolunu değiştirmekte olduğu. İyi niyetli fakat yakışıksız bu hareketin terk edilmesi.
Zabıta yetkililerinin bu kişileri sözlü olarak uyarması yeterli olur kanaatindeyiz.
Teşekkür ederiz. Kolay gelsin."
Kadir TURAN

YOLUMUZU DARALTAN AĞAÇLAR BUDANMALI

"Gürsu ilçemizdeki, Adaköy Mahallesi, Kestel Caddesi yolu üzerinde bulunan ağaçlar trafiğin akışını engellemeye başladı.
Duyarlı bir vatandaş olarak Büyükşehir Belediyesi ve Gürsu Belediyesi'nden ricamız bu yoldaki ağaçların yolu rahatlatacak şekilde budanmasıdır.
Dikkate alınmasını diler saygılar sunarız."
Adaköy Mah. sakinleri
adına Sercan ÇELİK

ÜRETEN KADINLARA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

İbrahimpaşa Mah. sakini kadınlar evde ürettikleri gıda ve eşyaları Büyükşehir Bld.'ne ait Kültür Merkezi'nde satıp aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Büyükşehir Bld.Bşk. Alinur Aktaş, ekonomiye artı değer katan ev hanımlarını ziyaret edip üretilen malzemelerden satın aldı.
Ev hanımlarıyla sohbette talep ve görüşlerini dinleyen Aktaş, ekonomiye artı değer sağlayan herkese gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Aktaş, "Bu ziyaretimizde alışveriş de yaptık. Onlar evlerinde ürettikleri gıda ve ev eşyalarını kültür merkezi ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Hem kendileri bir şeyleri üretmenin heyecanını yaşıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Onları kutluyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.