Hava Durumu

Ah şu yürüyemeyen merdivenler

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2017 04:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2017 04:37

"Büyükşehir Bld. şehrin muhtelif yerlerine ve BursaRay istasyonları ile bazı altgeçit çarşılarına iniş çıkışların rahat yapılabilmesi için yürüyen merdivenler yaptırmıştı.
Fakat bu merdivenler hiçbir zaman tam kapasiteyle çalışmıyor. Sık sık arıza yapıyor. Arızalar hemen giderilemiyor. Yaya üstgeçit asansörleri de sanki süs diye yapılmış.Onlar da çalışmıyor.
Örneğin çok sık karşılaştığım bir 'yürüyemeyen merdiven' manzarasına da sıklıkla Çakırhamam Meydanı'ndan Tophane/Yiğitler Caddesi'ne ulaşımı sağlayan merdivenler.

İki taraflı merdivenlerin bir tarafı çalışırken diğer yanı çalışmıyor. Başka bir gün de diğer taraf çalışıyor, öteki taraf çalışmıyor.
Bu biraz karikatür gibi gülünç olmuyor mu diye sayın ilgililere sormaktan kendimi alamıyorum doğrusu?.
Fotoğrafını çektiğim yer Çakırhamam'daki BOİ durakları arkasından Yiğitler Cad.'ne vatandaş rahatça ulaşsın diye yaptırılan merdivenler. Yine bir tarafı çalışmıyor, diğer tarafı faal. Tam bir komedi..
Bu manzaraları daha ne kadar seyredeceğiz?.." Nurdan S.

Bahar gelmeden tamamlanmalı!

"Mihraplı Parkı'ndaki oturma grupları sayısının bahar mevsimi başlamadan artırılmasını rica ediyoruz. Özellikle parkın nispeten küçük olan batı kısmında fotoğrafladığım bölümde hemen hemen hiç bank yok.
Oysa burası parkın en güzel manzarasına sahip. Ayrıca, parkta birçok oturma yeri eskimiş ve dengesiz olarak duruyor. Bunların da geniş kapsamlı yenilenmesi gerek. Fotoğrafladığım alana, Nilüfer deresi boyunca boş kısımlara fıstıkçamı gibi ağaçlar dikilebilir. Bu tip ağaçlar büyüdüğünde hem gölgelik olur hem de sincap ve kuşlar gibi birçok hayvana ev sahipliği yapar. Önerimin dikkate alınmasını rica ederim. Saygılar." Nezih DEMİREL

Terör olayları ve eğitimli köpekler

"Güvenlik ve asayiş kuruluşları sayın yetkililerine naçizane önerim var.
Eğitilmiş köpeklerin sadece uyuşturucu ve kaybolan insanları bulmada değil hırsızlık, terör vb.eylemlerde de kullanılması gerek diye düşünüyorum. Terör olaylarının yaşandığı ülkemizde nizamiyelerde nöbet tutan polisimizin ve askerimizin yanında eğitilmiş köpeklerin çok katkısı olacağı kanaatteyim.
Bu tür eğitimli köpeklerin canlı bomba veya eli silahlı teröristin üstüne salınmasıyla etkisiz hale daha kolay getirileceği gibi can kaybını da önleyebileceği inancındayım. Dikkate alınması dilek ve saygılarımla."
Hüseyin ACAR

Kablolar hâlâ açıkta duruyor

"26.1.2017 köşenizdeki fotolar ve yazıyla harekete geçen görevliler Merinos Park'taki çok sakıncalı elektrik tesisatını hemen kaldırmış. Ama zihniyet değişmediği için benim fotoğraflamadığım fakat hâlâ tehlikeli tesisatları iyileştirmemişler.
Hep uyarmak zorunda mıyız?. Bir şeyi düzeltirken etrafta başka olumsuzluk var mı diye insan bir göz atmaz mı Allah aşkına?.
Açıktan ağaca giden kabloları kaldıran zihniyet, aynı saha dolabından yine açıkta yandaki elektrik direğindeki projektöre açıkta giden kabloyu kaldırmıyor.
Üstelik bu kablo yerdeki ağır metal kapak ve kasası arasından geçiyor. Küçük çocukların üzerinde birkaç zıplamasıyla kablo sıyrılacak ve metal kapağa ve direğe elektrik verecek. Fotoda da görüleceği gibi Allah biz sevgili kullarını çoğunlukla koruyor.
Köşenizden görevlileri acilen uyarmanızı bekliyorum. Saygıyla." Cengiz SAKARKAYA

BOİ durakları ve ekranlar

Büyükşehir Bld.'ne bağlı BURULAŞ'ın duraklardaki otobüs saatlerini gösteren dijital ekranlarını okumakta büyük sıkıntı yaşanıyor. Birçok durakta ekran ya hiç göstermiyor (arızalı) ya da okunmayacak derecede silik-kirli.
Bu ekranların ihale edildiği firmayla görüşülüp, arızalarının giderilmesi şart.
Ayrıca; her durakta ekran yok. Konması gerek. Bir çok insan duraklarda otobüs saatini bilmeden beklemek zorunda kalıyor.

Bir de dijital arayüz değiştirilmeli, daha anlaşılır bir ekran arayüzü yapılmalı. Sonuçta bu firmalara belediyece bu hizmet karşılığında avuç dolusu paralar ödeniyor. İnsanların daha kolay anlayabileceği bir arayüz şart..
Dijital ekranların yanı sıra duraklardaki panolarda asılı otobüs saatleri listesinin çoğu da yanlış. Sık sık güncellenmeli.
Dikkate sunarım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.