Hava Durumu

19 Şubat'la birlikte coşku ve görkemli dönem

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2019 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2019 07:56

Değerli okurlar;
31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça siyasi parti teşkilatlarında ve belediye başkan adayları ve partilere gönül verenler arasında heyecan da artıyor.
Ama esas heyecan ve coşkulu dönem, 19 Şubat'ta başlayacak resmi kampanyalarda yaşanılacak.
Meslek yaşamım boyunca nice seçim propagandalarını yakından izledim. Çok ilginç çalışmalar yapılmıştı.
Örneğin Bursa Belediyesi'ne bağımsız başkan adaylığını koyup ana caddelerde deveye binip propagandası yaparken 'Sembolümüz deve / Bağımsız belediye' sloganları atan ve 'Develi Aday' olarak ünlenen rahmetli jandarma albayı Daim Üftadeoğlu nasıl unutulur?.
Ya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın unutulmaz Başkanı İsmet Sezer'in (Göbek İsmet) organizasyonuyla Türkiye'de ilk kez yüzlerce araçlık konvoyla oluşturulan davul zurna eşlikli propaganda turunu?.
Dönemin Belediye Başkanı rahmetli Kemal Bengü (Asfalt Kemal) partisinden yeniden adayı gösterilmeyince o da bağımsız adaylığını ilan etmiş ve bu müthiş seçim kampanyası sonunda Bağımsız Belediye Başkanı olarak tekrar makama oturmuştu.
Şimdilerde 19 Şubat'ı bekliyoruz.. Kim bilir neler göreceğiz ve yaşayacağız yine?.. Kim bilir hangi sloganlar, şarkılar, türküler dinleyeceğiz?..
Dün; AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman Sönmez Medya Buluşmaları'nda Baia Otel'de sorularımızı yanıtladı.
"Seçim kampanyasını nasıl yürütüyorsunuz, 19 Şubat'la birlikte süreç nasıl ilerleyecek' diye sordum?.
Salman, "biz 1 Nisan'da vatandaşlarımıza tekrar bizim adaylarımızı seçtikleri için teşekkür ziyaretlerine şimdiden hazırlanıyoruz" diye kendinden son derece emin şekilde söze başladı.
Ve devamında "tüm teşkilatımız coşku, heyecan içinde. Sahaya çıktığımızda takım elbise ve bayramlık giysilerimizle değil, vatandaşlarımızla mütevazı, iç içe bir görüntü içinde çalışacağız. Zaten milletvekillerimiz kolları sıvadı, sahaya indi ve ilçeleri, köyleri karış karış geziyorlar.
Özel müziklerimiz, sloganlarımız, bilboard tanıtımlarımız, bayraklarımız, flamalarımız, seçim araçmlanrımız hazırlanıyor. Resmen bir görsel şölen yaratcağız. Vatandaşlarımızın sadece oylarını değil, gönüllerini de almak için gayret göstereceğiz." dedi.
Anladığıma göre şehrimizdeki seçim propangalarında kentin ulaşım ve trafik sorununa vurulacak neşter de ön planda olacak.
Evet, şenlikli günler bizi bekliyor.. Şimdiden hayırlı olsun..

OSMANGAZİ VE YILDIRIM'DA SU KESİNTİLERİ YAPILACAK
Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler 1. Bölge Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Osmangazi İlçesi Demirtaş Barbaros Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve civarında bugün 08:00-18:00 saatleri arasında zaman zaman, su kesintisi yapılacak.
Ayrıca; Yıldırım İlçesi, Millet Mahallesi ve civarında da 28 0cak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihleri arasında, 08:00 - 17.00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak. Bölge sakini okurlarımın suzuz kalmamak amacıyla önlem almaları için dikkatine sunarım.

DURAKLARIMIZ OTOPARK DEĞİL

"Nilüfer ilçemizdeki Konakt Caddesi ile Ege Sokak'ın birleştiği yerde bulunan karşılıklı Belediye Otobüs Durakları'nın olduğu yerler bazı sorumsuz araç sürücüleri tarafından resmen bir otopark gibi kullanılıp işgal ediliyor
Durakların önleri bu yüzden tamamen dolu bir halde.
Bu sebepten dolayı duraklara ydlcu alıp veya indirmek için yanaşamayan otobüsler yüzünden cadde tıkanıyor ve aynı yolda seyir halindeki araçlar ilerleyemiyorlar.. Bu da otomatikman trafik sıkışıklıkları yaratıyor.
Yaşadığımız problem uzun zamandan bu yana devam edip gidiyor ve bu konuda sayın ilgili makam sahipleri de hiçbir önleyici tedbir almıyor.
Durak önlerine sorumsuzca araçlarını bırakan duyarsız sürücüleri insafa davet ediyorum. Lütfen.. Çünkü Belediye Otobüs Duraklarımız özel araçların park yeri keskinlikle değildir. Unutulmasın."
A.Rıza SEYMENLER

DALLARDA CIVIL CIVIL KUŞLAR!..

"Nilüfer, Beşevler bölgesi, Bilginler ve Beşevler Caddeleri'nde kaldırım ve tretuvar çalışması yapılmıştı.
Bu sene eksik olan bölgelerdeki kısımlara ağaçların dikildiğini gördüm.
Her ne kadar tretuvar yapım kalitesi gereği ağaçlar belli metreler arasında dikilmiş olmasa da bu da hiç yoktan iyidir.
Dikilen her ağaç için yetkilileri canı gönülden kutluyorum. Bu ağaçların yapacağı gölgeden, dallarına yuva yapacak ve cıvıldayacak kuşlardan sevap hasıl olacak.
Bundan sonra da 3-5 demeden her boş yere ağaç dikilmesi en büyük dileğimdir.
Saygılarımla.."
Özgür ERDUR

NİLÜFER'DE KAN BAĞIŞI

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde bu sabah saat 10 ile 18 arasında kan ve kök hücre bağışı çalışmaları yapılacak..
Kan ve kök hücre bağışlarıyla bir hayat kurtarmak isteyen okurlarımın dikkatlerine sunarım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.