Hava Durumu

Şimdi karar zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2017 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 08:28

Süper Lig'in ilk yarısı tamamlandığında Bursaspor, tehlikeli bölgenin uzağında ama üzerindeki takımları yenemeden bugün için sıralamadaki haklı yerini almış oldu.
Mücadeleci ve henüz rakiplerce anlaşılamamış kendine has bir taktik anlayışı ile geçen seneden farklı bir görüntü çizdi.
Bunda Le Guen' in bilgi ve tecrübesi etki etti. Bu durumun ikinci yarıda yeterli olmayacağı da gün gibi ortada. Sakin ve soğukkanlı bir yapısı olan Le Guen'in de agresifleştiği son haftalarda ikici yarı için yapılacak çok işin, alınacak çok önemli kararların olduğunu gösteriyor. Bu konuda başkan Ali Ay nasıl bir duruş gösterecek çok merak ediyorum.
Alınacak kararlar sportif ve idari yönden olunca ister istemez geleceğe yönelik etkileri olacaktır. Zor günler yaşayan başkan ve yönetime ciddi sorumluluklar düşüyor.
Sportif anlamda iki sezondur sıkıntılı kararlar alınmış olduğundan şampiyon takımın ligde sıra takımı görüntüsünden bir türlü kurtaramadı. Kişisel kefaletine rağmen mali yapı her gün geriye doğru yol almaktadır. Hal böyle olunca devre arası alınacak kararların önemi bir kez daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.
Başkanın saha içinde Le Guen'in yanında sportif aklın önemi artık çok önemlidir. Bu konuda aksiyon alma zamanı geldi de geçmiş durumdadır. Bu sezon belki sıkıntısız geçirilebilir ama bu senenin etkileri gelecek sezonla birlikte ciddi bir şekilde hissedilecektir. Bu takımın temel direkleri gelecek sezon yoklar.
Bu nedenle günleri, haftaları, ayları geçirme telaşı daha büyük sıkıntıların yaşanmasını engellemez. Plan, proje ve ortak akıl kaçınılmaz ama sportif akıl olmazsa olmazlardandır. Yoksa maça gelen menajerler adamı evinde bile rahat bırakmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.