Hava Durumu

En iyi yatırım 'Altyapı yatırımı...'

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2018 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2018 08:03

Alınan bir galibiyet kente hava getirdi. Getirmesine getirdi ama iki yıldır aynı sorunları yaşamak insanları da bezdirdi. Bursa'nın ortak değerinin mevcut mantalite ile değişim gösterebilmesi pek mümkün görünmüyor. Her kriz anında yeni bir hamle ve yeni bir hata ile karşı karşıyayız.
Transferler buna en güzel örnektir. Mayıs ayı bu duruma çözüm bulmak için büyük fırsattır. Bu durumlara nasıl gelindiği ile ilgili bir öz değerlendirme yapılmalıdır. Şampiyonlukla birlikte neler yapıldı? Hatalar nelerdi? Kimin ne gibi hatası oldu gibi...
Kısacası yakın tarihte gelen yönetimler ve yönetim anlayışlarını analiz edip kısa geçmiş ile yüzleşmemiz gerekiyor. Bu çok önemli. Yoksa yeni adaylarla ya da mevcut başkanın yapacağı yeni yönetimle devam etmek sadece yeni kongre heyecanı yaşamamıza neden olur.
Geldiğimiz noktada camianın her bireyi ayrı ayrı sorumludur. Haddinden fazla ayrışma var. Buna dur denmeli. Sevgi ve saygının yerine güç gösterisi ve sevgisizlik çok arttı. Haliyle sadece stadyumda 90 dakika birliktelik sonra her kafadan ayrı ses.
Son yıllarda yapılan en büyük hatalardan biri bana göre yabancı hayranlığı. Bugün için kadromuzda 16-17 yabancı futbolcu var. Buna bu sene bir de yabancı hoca ve ekibi de eklendi. Totalde ne değiştiğine bakmak gerekirken fayda-maliyet analizi de yapmak lazım. Hani lafa gelince 'Türkiye'nin en iyi altyapısı Bursa'da bulunuyor' diyoruz ya hani nerde? Hatta bunu tüm Türkiye'nin de kabul ettiğini düşünürsek Vakıfköy'e yeteri kadar önem vermediğimizi görüyoruz. Bir kurul atandı o kadar. Değerli insanlar var o kurulda ama yakında onları da kaybederiz gibi.
Bakın 'Altyapı anayasamız' diyerek önem verilmez. Bursaspor'u geleceğe taşıyacak, hatta mali yapıyı düzeltebilecek tek yatırım altyapıya yapılacak yatırımdır. Güzel bir kurul ve deneyimli hocalar var. Oraya yapılacak ayrı bir bütçe ve sağlanacak imkanlarla özümüze dönebiliriz.
Yoksa menajer önerileri ile aldığımız yabancılar ile günümüzü geçiririz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.