Hava Durumu

Mavi Vatan ve Doğu Akdeniz

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2019 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2019 09:00

Değerli okuyucularımız;
Uzun süredir beka mevzusuna değinmeye çalışıyorum. Beka sorunumuz denilince akla gelen ilk düşünce, bir başka devlet veya devletlerin bu topraklardan bizi çıkarmaları için askeri olarak saldırmaları geliyor.
Düşman artık eskisi gibi 1915'lerde dedelerinin saldırdığı düzende gelmiyor. Bu torunları, daha alçakça ve kirli oyunlarla geliyorlar. Akıllarından geçen ne kadar şeytani plan varsa hepsini birlikte harekete geçiriyorlar.
Bir taraftan komşu ülke Suriye'nin kuzeyinde yani tam sınırımızda, PKK devleti (PYD) kurmaya azimliler. Diğer taraftan yıllardır müzakere ettiğimiz AB, bize karşı yaptırımlar başlatıyor. Velhasıl her cepheden saldırılar var. Neden?
Sen nasıl Akdeniz'de doğalgaz araması yaparsın? Oysa Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığımızın yüzölçümü 234.814 km2, KKTC sınırlarını da dahil ederseniz Akdeniz'in yarısı Türkiye'nin ''Mavi Vatanı''dır.
Akdeniz'deki, doğalgaz rezervlerinin varlığı 1990'lı yıllarda anlaşıldı. 2000'lerin başında zengin yatakların farkına varan 7 kıyı ülkesi, kendi aralarında anlaşmalara başladılar. 2003 yılında, Kıbrıs Rum Kesimi ve Mısır arasında anlaşma yapıldı.
Türkiye, bunun hukuksuz olduğunu nitelendirdi ve BM'ye taşıdı. Buna rağmen, 2007 yılında belirlediği 13. parselde Rum kesimi arama faaliyetlerine devam ediyor. Rum yönetimi arama faaliyetlerine izin verdiği, ABD'li enerji devi Exxon Mobile'in 2018 yılında aramalar sonucu ile ilgili açıklamasında son yıllarda yapılan doğalgaz kaynaklarının en büyük rezervine ulaştıklarını bildirdi ve kriz büyümeye başladı.
Aynı yıl içinde bir İtalyan gemisi, bizim kıta sahanlığımızda arama yapmak için geldiğinde Türkiye tarafından engellenince kriz daha da büyüdü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na arama ruhsatları verdi. Yine aynı dönemlerde, Akdeniz'e kıyısı olan 7 ülke ( Kıbrıs Rum yönetimi, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün, Filistin, Mısır ) kendi aralarında Türkiye'nin yer almadığı ''Doğu Akdeniz Gaz Formu'nu'' kurdular.
Bu gelişmelere karşı Türkiye, sondaj arama gemileri satın alarak, ortalama gemi başı 250 milyon dolar yatırım yaparak, Akdeniz'de arama faaliyetlerini başlattı. Hemen arkasından, en yüksek seviyede tehditler gelmeye başladı.
Üç ayda Suriye'yi terk etme kararı alan Amerika, iki gün önce 70 tır dolusu daha silah göndererek, PYD'yi güçlendirmeye devam etmekte. Oysa, PKK ilk kurulduğu tarihlerde, kurucuları pkkyı tanımlarken Marksist Leninist bir örgüt olup düşük yoğunluklu, uzun vadeli, hak savaşı ile kürdistan'ı kurmak diye tanımlıyordu.
O tarihlerde, batı ve Amerika komünizme karşı savaş içindeydi. Komünist blok ülkeleri de karşı savaş içindeydi. Komünist bloğun hedefi, sıcak denizlere inmek, Akdeniz'de bugün konuşulan doğalgaz kaynaklarına ulaşmak, ve pay almaktı. Batının hedefinde ise, kendini komünist olarak ifade eden rejimle savaşmak aynı zamanda petrol yataklarına sahip olan ülkeleri kontrol altında tutmak, kendine bağımlı kılarak musluğun başında olmaktı.
Dün komünist olarak nitelendirdiği örgütle savaş halinde olan Amerika, bugün bu örgütle iş birliği yaparak hemen sınırımızda bir terör devleti kurma çabasındadır.
Sınırımızda bir terör devletinin kurulması , ülkemiz için bir beka meselesidir ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kararlılıkla bu terör devletinin kurulmasını engellemek için Fırat'ın doğusunda operasyon hazırlıklarını tamamlamıştır.
Haftaya, Fırat'ın doğusunda barış koridorunda buluşmak üzere. Sağlıcakla kalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.