Hava Durumu

Kadına şiddete hayır

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2019 12:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2019 12:16

Değerli okuyucularımız; Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri son sürat büyüyen hızla artmakta. Ne yazık ki bu problem uzun süredir var olmakta.
Toplumsal olan bu sorun, diğer ülkelere göre maalesef ülkemizde daha fazla yaşanmaktadır. Şiddet ve cinayet, sosyal medya ve haber bültenlerinde sürekli gündem haline gelmektedir. Gün geçmesin ki, kadınlarımızın, kız çocuklarımızın ölüm haberlerini almayalım
Kadın cinayetleri nasıl önlenecek ?
Kadınlarımızı koruyan yasalarla mı yoksa eğitimde yapılacak değişimlerle mi?
Toplum olarak maalesef şiddet ve çılgınlık dönemi yaşamaktayız. Ülkemizde, şiddete ve cinayete karşı caydırıcı cezalar uygulanmakta fakat bu cezaların yeterli olmadığını, her gün manşetlerde yeni bir cinayet haberini okuduğumuzda anlıyoruz.
Ceza alt sınırlarının düşük olması, cezaların caydırıcı olmasının önüne geçtiği gibi ıslah etme ve topluma geri kazandırma işlevi de zarar görmekte.
Sosyal medyanın gücü sayesinde, insanlar bilinçlendirmeye yönelik adımlar atıyor. Fakat bu adımların çoğu ne kadar doğru ve kalıcı.
Tam 19 gün önce yaşanan vahşet bugün kolay unutulabiliyor. Üstelik üzerinden yeni şiddet ve cinayet vakalarının da eklenmiş olması, akla eğitim sisteminde yapılabilecek değişiklikle bilinçlendirmeye yönelik eğitimlerin verilmesi gerektiği hususunu getiriyor.
Ülkemizde, çocukların kafasına küçük yaşlardan itibaren yerleştirilen cinsiyet ayrımcılığı, erkekleri üstün görme gibi eşitliği ifade etmeyen kavramlar nedeniyle sağlıksız bir toplum oluşuyor. Toplumun bütün kesiminin bilinçlenmesi, susturulan, egemenliği elinden alınmaya çalışılan kadınlarımızın, kız çocuklarımızın konuşmalarına hak verilmeden bu cinayetlerin önüne geçmek mümkün değildir.
Toplumun en küçük temel taşı olan aile kavramı burada önemli rol oynamaktadır. Burada anne ve babalar önemli rol oynuyor çünkü ilk eğitim evde başlar.
Sonrasında, evde başlayan eğitim, okullarda da ders olarak cinsiyet ve şiddet kavramları üzerinde durulup, bununla birlikte bireyleri şiddete yönlendiren sosyal ve psikolojik nedenler araştırılarak bunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi de yine eğitim ile mümkün olmaktadır.
Ancak doğru eğitim ile kişilerin zihniyeti değiştirilebilmekte, dolayısıyla toplum şekillendirilebilmektedir.
Kalın sağlıcakla...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.