Hava Durumu

Vosvoslar Bursa'da heyecan yaratacak

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2019 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2019 08:59

Yıllara meydan okuyan 'vosvoslar' ve onlara gönül veren Bursalıların oluşturduğu Vos Garage 16 Grubu'nun düzenlediği Bursa Ulusal Vosvos Buluşması, bu yıl 3. kez kapılarını vosvos severler için açıyor. 2 yıldır temmuz ayının son haftası düzenlenen etkinliğin tarihi bu yıl da 26-27-28 Temmuz olarak belirlendi. Konumu ve doğal güzelliğiyle Orhangazi İznik Gölü kıyısının ev sahipliği yapacağı etkinliklerde konserler, ödüllü yarışmalar ve atölyelere imza atılacak. Dostların birbirleriyle kucaklaşacağı sohbet ortamları da şüphesiz ki buluşmanın en unutulmazı olacak.
Kendilerine 'Tayfa' ismini veren grubun organizasyon gönüllüleri, katılımın her yıl giderek arttığını söylüyor. Geçen yılki katılımın 20 ilden 400 vosvos ve 700 kişi olduğunu, günlük yerel ziyaretçi sayısının ise binin üzerinde olduğunu kaydettiler. Türkiye'nin çeşitli illerinde de düzenlenen bu tür buluşmalarda vosvosların, insanları bir araya getirmek için birer araç olduğunu ve bu amaçla Bursa'da bir araya gelen insanların da kenti ve güzelliklerini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını da sözlerine eklediler.
Vos Garage 16, kurulduğu ilk günden bu güne birçok sosyal sorumluluk projesi ve farkındalık yaratan etkinliklere, belediyeler ve diğer sosyal toplum kuruluşları ile birlikte imza atmaya devam ediyor. Büyüklerin ve özellikle çocukların yüzünde gülücükler açtıran vosvosları görmek için Vos Garage 16 gönüllüleri, sizi de 26 Temmuz'da Orhangazi göl kıyısında bekliyor olacak.
Bu etkinliğe katılmak için illa ki bir vosvosa sahip olmanıza gerek yok. Siz istedikten sonra ne marka arabanız olursa olsun etkinliğe gidip, kamp alanı dışına aracınızı park edip programa dâhil olabiliyorsunuz. Sadece vosvos ruhuna sahip olmak yeterli anlayacağınız...
Benim vosvos ile alakam da çok küçükken gördüğüm sevgili amcamın vosvosundan geliyor. Ama bu organizasyona ilgimi çeken sevgili Emine Özdilli Manav'la yaptığımız telefon konuşması sonucunda gelişti. Peki, Emine Özdilli Manav kim? Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi eğitmenlerinden. Her gün engelli bireylerle iç içe yaşayan, onların hayatlarına olumlu dokunuşlar yapan değerli bir arkadaşım... Konuyu bana açtığında, ilk etepta 'Olabilir mi' sorusu aklıma gelmedi değil. Fakat sevgili Emine'nin daha önce bu organizasyona engelli bireyleri de dâhil ederek çeşitli atölye çalışmaları yaptırdıklarını öğrendim. Vosvoscuların bu çalışmalara severek, isteyerek dâhil olduklarını öğrenmek de hem mutlu olmamı sağladı, hem de yapılacak etkinlik için siz değerli engelli dostlarını davet etmeme vesile oldu.
Hangi engel grubundan olursanız olun, İznik Gölü kıyısında yapılacak etkinliğe hazırlayacağınız atölye çalışması ile ya da sadece katılımcı olarak dahil olabileceğinizi belirtmek isterim. Organizasyonla ilgili iletişim noktasında 'Vos Garage 16' Facebook topluluğundan, Şener Yıldırımlar'a ulaşıp rezervasyon hakkında geniş bilgi alabilirsiniz.
Planlanan programı da sizlerle paylaşarak yazımı noktalıyorum:
26 Temmuz Cuma alana giriş yapılması, araçların yerleştirilmesi ve çadırların kurulması.
Cuma:
18:00 70's & 80's
19:00 Karaoke
21:00 Tahir Özcan Ersöz DJ Performans ve Yarışmalar
Cumartesi
12:00 Ödüllü Tavla Turnuvası

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.