Hava Durumu

Teşekkürler LÖSEV

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2017 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 07:28

LÖSEV, 16. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası'nı tüm yurt genelinde 27 Mayıs - 2 Haziran arasında, birbirinden renkli birçok etkinlikle 'Lösemi ve kanserle savaşta sen de gönüllü ol!' sloganı ile gerçekleştiriyor. Türkiye'nin dört bir yanında yapılan ve yapılacak etkinliklerde; lösemi ve kanseri yenmiş ya da hala mücadele eden çocuk veya yetişkinler ile gönüllüler lösemili çocukların sorunları dile getirilerek, hastalığa dikkati çekiyorlar.

Hafta kutlaması, Bursa'da büyük katılımla ve oldukça renkli geçti. Bursa'da 16. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası Şenliği, LÖSEV kortejinin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması ile başladı. Heykel'de Bursa Kız Lisesi Bandosu eşliğinde çelenk sunulmasının ardından yürüyüş grubu, şenliğin yapıldığı Atatürk Stadyumu Meydanı'na ulaştı. Korteje ayrıca Bursa Choppers Club Derneği üyeleri motorlarıyla, Twingo Fun Club üyeleri de araçlarıyla eşlik etti.

16.Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası, LÖSEV'e kayıtlı çocuklar ve aileleri ile yetişkin hastalar, LÖSEV gönüllüleri ve LÖSEV destekçilerinin yoğun katılımıyla yapıldı. Şenliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Diğer belediyelerimizin neden duyarsız kaldığını da sormadan edemiyoruz tabii!

Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu'nun mini konserinin yer aldığı program, Altınşehir Koleji öğrencilerinin dans performansı ve Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği gösterisi ile sürdü. Spor eğitmenleri Salih Kaba, Funda Doğu, Ergüder Aygün eşliğinde yapılan fitness ve zumba gösterisi, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası konseri, Çelebi Mehmet Spor Kulübü öğrencileri kata gösterisi, Uludağ Üniversitesi Dans Topluluğu tango gösterisi katılımcıları coşturdu.

LÖSEV'in önderliğinde diğer ülkelerle birlikte de hayata geçirilen bu hafta, çok önemli. Sadece ülkemizde değil diğer ülkelerde de kanser hastalığına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak insanlık adına önemli ve kutsal bir mücadeledir. AS TV'de yayınlanan EngelSizsiniz programında konuk ettiğim LÖSEV Bursa Koordinatörü Füsun Emecan Özcan ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yardımcısı Aslı Metin Sakarya LÖSEV'in kuruluş amacını çok güzel özetlemişti. Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek olarak açıklamışlardı misyonlarını...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.