Hava Durumu

Teşekkürler BOBDER

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2018 07:58

Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (BOBDER) Ördekli Kültür Merkezi'nde üçüncüsünü düzenlediği basın ödülleri töreninde '2018 Televizyon Programı' dalında ödülü, 'AS TV Engelsizsiniz' programı olarak almanın gururunu yaşadık. Ödül töreninde BOBDER, organ bağışı ve nakillerine katkısı olan kurum ve kişilere plaket de takdim etti.
Türkiye'de organ bağışı ve nakli sayılarının azlığı, organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ bağışı konusunda teşvik edilmesi amacıyla ülkemizde her yıl 3-9 Kasım arası 'Organ ve Doku Bağışı Haftası' kapsamında etkinlikler düzenleniyor. Çeşitli farkındalık çalışmalarıyla STK'lar ve hastaneler tarafından organ bağışının önemi anlatılmaya ve dikkat çekilmeye çalışılıyor.


Organ bağışı duyarlılığını ve sayının çokluğunu anlatmak için son zamanların meşhur sloganını 'Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz' dillendirmek isterdim. Ama maalesef... Güney Marmara geneli ve Bursa özelinde Türkiye ortalamasının çok üzerinde olmak, Avrupa'daki sayılara yaklaşmak yetersiz kalıyor. Son dönemlerde böbrek hastalığının, her 10 yılda bir katlanarak artmakta olduğunu istatistiki verilerle görüyoruz. Bu, yüzümüze vurulmuş bir tokat gibi adeta...
Organ bağışında vücut bütünlüğü gibi endişe edilen konuların çok gerilerde kaldığını ve din adamları ile hekimler tarafından bu tür çekincelerin artık geride bırakıldığını hatırlatmak isterim. Organlarımızı bağışlamak, kutsal bir görevdir. Öldükten sonra toprak olacak ve hiçbir şeye yaramayacak organların yeniden insanlara hayat vermesini sağlamak için mutlaka organlarımızı bağışlayalım.
BOBDER üyelerinin tamamına yakını böbrek hastaları ya da yakınlarından oluşuyor. Dolayısıyla çareyi ve çaresizliği, ölümü ve yeniden doğuşu birebir yaşayan bireyler... Organ bağışının önemini onlardan daha etkili anlatabilecek başka kimsenin olabileceğini düşünemiyorum. Bu yüzdendir BOBDER; Bursamız ve ülkemiz için en önemli STK'lar arasında çoktan yerini almış ve misyonunu tam anlamıyla yerine getirmektedir.


Sönmez Ailesi olarak engelli ve dezavantajlı gruplara verilen önemi değil Bursa, tüm ülke olarak herkesin bildiğini ve yakından takip ettiğini, bu gruplarla iç içe olduğum için yakından biliyorum. Gelenek haline gelen bu anlayış, Sönmez Medya yöneticileri tarafından da çok önemseniyor. Sosyal sorumluluk düşüncesiyle şahsıma yaptırılan 'Engelsizsiniz Programı'nın böyle önemli bir STK tarafından ödüllendirilmesi beni çok mutlu etti. Var olsunlar...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.