Hava Durumu

Teşekkürler Başkan Bozbey

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2017 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2017 08:25

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü BUGES, lokaline kavuştu. Türkiye'de birçok ilklere imza atan BUGES, 2014'te Osmangazi Belediyesi'nin verdiği desteği kesmesi sonucu Nilüfer Belediyesi GESK adını aldıktan sonra özerk yapısını koruyarak yeni ismiyle başarılarına başarı eklemeye devam ediyor.
Kısaca BUGES'i de anlatıp ana konuya döneceğim. Cumhuriyet tarihinde olimpiyatlara ilk görme engelli sporcuyu gönderen kulüp olma özelliğini taşıyor. Bunun yanında bünyesinde yetişmiş, daha sonra farklı kulüplere transfer olmuş 2 olimpiyat madalyalı sporcunun da gururunu yaşamaktadır. Yetiştirdiği sporcunun bireysel branşlarda ilk olimpiyat madalyasını ülkemize getirmesinin yanında, olimpiyat oyunlarına peş peşe sporcu gönderen ilk kulüp olarak da tarihteki yerini koruyor.
185 lisanslı sporcuya sahip olan kulüp, 3,5 yaşından 50 yaşına kadarki yaş aralığında görme engelli bireylere spor yaptırmaya devam etmekte. Sayısız başarıyla birlikte birçok milli sporcu ve antrenör yetiştirerek bu alanda da ülkemizde en önemli kulüplerin başını çekmektedir. 2014'te 49, 2015'te 61, 2016'da 72 ve 2017'de henüz sezon bitmeden 73 ulusal ve uluslararası başarı almıştır. Sportif başarıların yanında, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile yapılan protokol sayesinde, her yıl görme engelli öğrencilere etüt vererek, okuldaki engelsiz öğrencilerden akademik yönden geri kalmamalarını sağlamaktadır. Bu eğitim sürecini gönüllü 3 özel eğitim öğretmeninin idaresinde yaparak, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de görme engelli bireyleri tanımaları hususunda gerekli eğitimi vererek kaynaştırmayı sağlamaktadır.
Sürekli paneller, kurslar (braille, bilgisayar, satranç, bağımsız hareket, beyaz baston kullanımı), eğitimler, gösteri maçları yapıp stantlar açarak engelli bilincinin topluma anlatılmasına, engellilerin evden dışarıya çıkarılarak üreten, kendine yeten, düşünen, başkalarına muhtaç olmadan yaşayan fertler olmasına çalışılmaktadır.
Sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin en büyük ve en başarılı kulüplerinden birisi olan BUGES'in en büyük eksiği ise üye ve sporcularının kullanabileceği lokal ihtiyacıydı. Konu, Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'e aktarıldı. Sayın Bozbey'in olumlu cevabından sonra,Yüzüncüyıl Gençlik ve Spor Merkezi'ndeki kafeteryayı BUGES'in lokal olarak ücretsiz kullanması için Nilüfer Belediyespor tarafından hazırlanan protokolün karşılıklı imzalanması ile hayata geçirildi.
Konuya yakın ilgi göstererek BUGES'in lokal ihtiyacının giderilmesini sağlayan başta Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey olmak üzere Başkan Yardımcısı, Yalçın Işıkyıldız, Özel Kalem Müdürü Pınar Yeşilçiçek, Nilüfer Belediyespor Başkanı Muhammet Aydın, Ömer Şafak, Canan Pala Giliğ ve Birgül Okulmuş Biba'ya sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öte yandan, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanvekili Mutlu Aydın'ın lokalin temini hususunda gösterdiği gayretten dolayı da ayrıca tebrik ve teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum.
Nilüfer Belediyesi'nin engellilere verdiği değeri ve desteği tüm Türkiye yakından biliyor. Yapılan bu örnek çalışmaların hem Bursa, hem de Türkiye'deki diğer belediyelere örnek teşkil etmesinin, engellilere verilen en küçük desteğin başarı olarak geri döneceğine ve bir engelli bireyin hayata tutunacağına yürekten inanıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.