Hava Durumu

Okullar açılırken düşündürenler...

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2018 07:54

Uzun yaz tatili bitti ve ülkemizde örgün eğitime devam eden 17 milyon 319 bin 433 öğrenci ile bir buçuk milyonu geçkin öğretmen 17 Eylül itibarıyla ders başı yapacak.

Önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz' ın geçen yıl yaptığı açıklamaya göre ülkemizdeki engelli öğrenci sayısı 300 bini aşarak 306 bin 205'e ulaştı. Engelliliğin nedenlerini doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası nedenler diye grupladığımızda bu nedenlerin alt dalları da bizlere 'Eğitim Şart' dedirtiyor. Bilinçli aile, bilinçli sağlık ekipleri, bilinçli eğitimciler ve yöneticiler, bilinçli toplum derken bu süreç böyle gidiyor.

Engelli sayımızı aza indirmek için elbette önceden alınması gereken önlemler daha önemli ve acil ama engelli olarak dünyaya gelmiş çocuklarımızın eğitim hakları göz ardı edilemez. Bu çerçeveden bakıldığında yeni eğitim öğretim yılında okullarda engelli öğrenciler için gerekli düzenlemelerin yapıldığını görmek istiyoruz. Neler mi bunlar? Rampalar, engellilerin giriş katlarda kolay ulaşabilecekleri sınıflarının olması, gerekli eğitimi almış uzman öğretmenler eşliğinde ders almaları, ihtiyaç duyulan eğitim materyallerinin eksiksiz olması ve her şeyden önemlisi de önyargıdan uzak bir ortamda adil ve fırsat eşitliğine dayalı eğitim almaları en büyük dileğim. Bu, dilekten öte olması gereken... Artık gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde engelli öğrenci ve ailelerinin dramlarını görmek istemiyoruz!

Yakın zamanda göreve başlayan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un bir öğretmen olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Sayın Selçuk'un 'Türk eğitim sisteminin bozulmuş ve eksik yanlarını düzeltmeyi çok kısa bir süre içinde kimse beklemesin çünkü elimizde sihirli değnek yok' sözleri önemli. Sihirli değnek elbette yok ama bugüne kadar eğitimin içinden gelen kaç bakan görev yaptı ülkemizde? Sayın bakanın bence olmayan eğitim sistemini kurması ile başlangıcı yapmasıyla ülke olarak hızla yol alacağımıza inanıyorum. Eğitimi bilen ve öğretmeni tanıyan, analiz ve yorumlarını bilimsel ve objektif yapabilen bir bakanla çok şey başarılır ve birçok engel aşılır diye düşünüyorum.

Geleceğe umutla bakmaktan başka yol yok...Yeni eğitim öğretim yılı tüm öğretmen ve öğrenci kardeşlerimize hayırlı olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.