Hava Durumu

Nilüfer Lions, Heykel Rotary ve Nilüfer Leo kulüpleri engelli dostu

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 08:07

Engelli ve dezavantajlı grupların yapacağı birçok faaliyetin destekçisi lions ve rotary kulüpleri hizmet dönemi devir teslimi yapılıyor. Engelli STK'ların hedefe yönelik, doğru projeleri bir an önce hazırlayıp, bu kulüplere sunarak çalışma ortağı olmak hizmet açısından önemli.
Geçtiğimiz günlerde Bursa Nilüfer Lions ve Heykel Rotary Kulübü'nün organizasyonlarına katılarak 2017-2018 hizmet döneminde yapılan önemli çalışmaların detaylarını öğrenme şansı elde ettim. Nilüfer Lions Kulübü 2017-2018 hizmet dönemi, Gülşen Ceylan başkanlığında oldukça başarılı geçti. Döneme ilişkin sunumu dinlerken, eğitim, sağlık, sosyal alanlarda gerçek manada dezavantajlı ve engelli gruplara yönelik yapılan çalışmaların ağırlıkta olması mutluluk vericiydi. Bu mutluluğu artıran bir söylem de kulüp üyelerinin, yapılan çalışmaların devamlılığının sağlanması ve yeni projelere açık olduklarını belirtmeleri oldu.
İkinci olarak katıldığım Heykel Rotary Kulübü toplantısı oldu. Metin Tokgöz başkanlığında geçen dönemin başarılı çalışmalarından tek tek bahsetmeyeceğim. Benim için en önemlisi Rotary kulübü özel bir çalışma grubu kurarak 'Her Yönüyle Engelli Hakları' kitapçık ve sesli CD haline getirilmiş ve birçok bölgeye ulaştırılarak engelli bireylerin bilgilendirilmesi sağlanmıştı. Gerçek hizmeti, nokta atışıyla yapan Metin Başkan ve ekibini kutluyorum.
Son olarak katıldığım etkinlik Bursa Nilüfer Leo Kulübü'nün, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcularıyla yaptığı organizasyondu. Leolarla birlikte, gelecek dönem Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Özlem Can, yönetici Güzin Yılmaz görme engelli sporcularla karşılıklı oturup gözlerini bağlayarak yemek yediler. Farkındalık ve engellilik bilinci adına yapılan çalışmanın organizasyonu kusursuzdu. Özellikle genç 'leo'larla yaptığım sohbetlerde sadece iş olsun diye bu etkinlikleri yapmadıklarını, gerçekten engellilik adına kendilerini geliştirip, bu bilinci çevrelerine anlatmak için çabaladıklarını söylediler. Bunun göstergesi gözleri kapalı yemek yerken çok zorlanmadan, görme engelli bireylere yakın tavırlar sergileyerek yemek yediklerini gözlemledim. Gençlerin araştırmacı ve deneyimleyerek öğrenmeleri, gelecek nesillere bilgi aktarımının doğru yapılacağını ve engellilik bilincini rahatlıkla aktaracaklarını gördüm.
Tüm çalışmalar çok değerli... Değerli olduğu kadar sürekliliğinin sağlanacak olması umut verici. Umutları hayata geçirmek için projelerinizi sunmak için geç kalmayınız. Nilüfer Lions, Heykel Rotary ve Nilüfer Leo kulüplerine teşekkür ediyor, yapılacak yeni çalışmalarda başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.