Hava Durumu

Nilüfer'de Bizim Ev gönülleri fethetti

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2019 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 08:16

Engellilerin yaşamdan kopmamaları adına yerel yönetimlere çok önemli görevler düştüğünü siz değerli okurlarımla birçok kez paylaştım. Toplumsal farkındalık oluşturmak, sadece sözde kalan işlerle değil gönüllere dokunan işlerle mümkün olabiliyor. Günümüzde toplumsal kaynaşmanın en önemli buluşma noktaları, sosyal ve kültürel faaliyetler. İş olsun diye değil gerçekten gönüllülük bilinciyle hayata geçirilen her proje, tarihe altın harflerle yazılıyor emin olun...
Bugün de size işte öyle özel bir çalışmanın nasıl meyveler verdiğini anlatmaya çalışacağım. Geçtiğimiz günlerde Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin Müzik Atölyesi'ne katılan kursiyerler, yıl boyunca aldıkları eğitimin ardından Nazım Hikmet Kültürevi'nde çok özel bir konsere imza attı.

Bu ilk çalışmaları değil tabii ki... Öyle görünüyor ki son da olmayacak! Nilüfer Belediyesi'nin, engelli bireylerin daha fazla sosyal yaşamın içinde olmaları amacıyla kurduğu Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, katılımcılara yönelik çeşitli atölyeler düzenliyor. Bu atölyelerden biri de Müzik Atölyesi... Bizim Ev'in, Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası'nın desteğiyle yıl boyunca gerçekleştirdiği Müzik Atölyesi'nin katılımcıları, Nazım Hikmet Kültürevi'nde konser verdi. Bizim Ev katılımcıları ve aileleri ile sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yıl sonu konserinin açılış konuşmasını Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer yaptı. Özer, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin kurulduğu 2011 yılından itibaren dayanışmanın, eşitliğin ve bir arada olmanın en güzel örneklerini verdiğini söyledi. Özer, "Nilüfer Belediyesi olarak çalışmalarımızı hayatın her alanında eşit, engelsiz ve erişilebilir bir dünya hedefiyle şekillendiriyoruz. Bugün burada sadece bir konser değil, doğru bir bakış açısıyla gerekli olanaklar sağlandığında hayatı eşitlemenin, engelleri yıkmanın nasıl kolay ve mümkün olduğuna tanıklık edeceğiz. Eşit, engelsiz ve erişilebilir bir Nilüfer sloganı bizim için ulaşılamayacak bir hayal değil. Adım adım ilerlediğimiz bir hedeftir. Bu hedefe doğru ilerlerken tüm katılımcılara Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından konser, ritim grubunun performans gösterisiyle başladı. Ritim grubuna izleyiciler de eşlik etti. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası'yla birlikte sahne alan koro, seslendirdiği şarkılarla gönülleri fethetti. Koristlerin solo performansları da izleyiciden yoğun alkış aldı. Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Özer, Müzik Atölyesi kursiyerlerine sertifikalarını verdi.
Müzik Atölyesine çalışanların hepsi çok önemli ve değerli bireyler ama bende çok özel yeri olan bir isme ayrı pencere açmak istiyorum. Sevgili Selçuk Baytoz'un da bu çalışma içerisinde olması ve muhteşem performansı, büyük bir mutluluk kaynağı oldu benim için.
Emeği geçenlerin ellerine, koristlerin yüreklerine sağlık diyorum. Bu tür çalışmalar, hem toplumsal kaynaşma hem de sosyokültürel zenginliğimiz açısından hayati önem taşıyor. Sözde değil özde farkındalık çalışmaları, bereket ayı ramazanda da hız kesmeden devam etmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.